Paytrail

WooCommerce on erinomainen ratkaisu Novakarin B2B-kauppaan

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 30.5.2023

Novakari on siivous- ja hierontatarvikkeiden tukkukauppa, jonka laajasta valikoimasta löytyy noin 2000 tuotetta. Yrityksen verkkokauppa palvelee pääosin yritysasiakkaita. Alustaksi on valikoitunut WooCommerce, jonka B2B-toiminnallisuuksiin Sami Ylismäki on ollut tyytyväinen.

 

Muokattava alusta palvelee tarpeita parhaiten

Novakarin kokonaismyynnistä noin 20–25 % tulee nykyään verkkokaupan kautta. Verkkokaupan merkitys myyntikanavana on kasvanut, ja samalla se toimii sähköisenä näyteikkunana ja keinona esitellä ja markkinoida valikoimaa.

Aiemmin yrityksessä käytettiin tekijään sidottua verkkokauppa-alustaa, mutta alusta haluttiin irrottaa riippuvuudesta yksittäiseen yritykseen. Uudeksi alustaksi valikoitui WooCommerce.

”WooCommercen etuja ovat muokattavuus ja laajennettavuus. Koodin saa omiin käsiinsä, ja asioita voi muokata myös itse”, perustelee Sami Ylismäki valintaa.

Muokattavuuden lisäksi Ylismäki arvostaa sitä, että alustaan saa helposti sekä kuluttajakauppaan että yritysmyyntiin soveltuvia toiminnallisuuksia.

”WooCommerceen saa helposti sekä B2C- että B2B -toiminnallisuuksia. Meille tärkeä ominaisuus on mahdollisuus valita, käytetäänkö verollisia vai verottomia hintoja. Verottomat hinnat ovat yritysmyynnissä olennaisia.”

Ylismäki haluaa pitää verkkokaupan kehityksen langat omissa käsissään. Muokattavuuden lisäksi WooCommerce saa häneltä kiitosta turvallisuudestaan ja jatkuvasta kehittymisestä.

”Lisäosia kauppaan on helppo lisätä oman harkinnan mukaan.”

 

Verkkokauppatoteutus huomioi yritysasiakkaiden tarpeet

Koska Novakarin pääkohderyhmä ovat yritysasiakkaat, on verkkokaupassa panostettu B2B-toiminnallisuuksiin. Yksi ratkaisu tähän on ollut B2B-lisäosa. sami-novakari-2

”B2B-lisäosa mahdollistaa asiakasryhmäkohtaisten hinnastojen luomisen. Käytössä on myös moniasiakkuustili, jonka avulla asiakkuuden päähaltija voi luoda lisää käyttäjiä, ja kaikkien yrityksen käyttäjien tilaukset tulevat saman tilin alle.”

Tukkuliikkeillä tuotemäärät ovat yleisesti suuria. Valtavan tuotemäärän kanssa operoidessa arvoon nousevat alustan hyvät hakutoiminnot sekä linkit ehjinä pitävät uudelleenohjaustyökalut.

”Hyvä hakukone on tärkeä, jotta tuotteet löytyvät sivustolta. Asiakkaiden käyttämistä hauista saa samalla hyviä vinkkejä siitä, millä sanoilla he tuotteita hakevat.”

➡️ Lue myös: Maksamisen helpottuminen avaa uusia mahdollisuuksia B2B-verkkokaupalle

Toistaiseksi Novakarilla ei ole integroitu verkkokauppaa esimerkiksi taloushallinnon järjestelmään, vaan tilaus- ja tuotetietoja siirretään järjestelmien välillä tiedostotuonti- ja -vientityökalujen avulla. Ylismäki kehuu työkalujen näppäryyttä ja kertoo ratkaisun riittävän tällä hetkellä yrityksen tarpeisiin.

 

Oma harrastuneisuus auttaa, mutta ei ole välttämätöntä

Ylismäki vastaa verkkokaupan ylläpidosta ja muokkaamisesta itse. Lukuisten hyvien ominaisuuksien lisäksi matkan varrelle on mahtunut haasteita ja kehitettävääkin. Esimerkiksi teeman ja ulkoasun muokkaamista Ylismäki kuvailee jäykäksi.

”WooCommerceen tutustuminen voi aluksi olla työlästä ja se on teknisesti hieman raskas”, hän luettelee.

Positiivisena puolena Ylismäki mainitsee kattavan dokumentaation ja tuen.

”WooCommercella on aktiiviset yhteisöfoorumit, joilta saa apua.”

Ylismäki itse on teknisesti hyvin harrastunut, mutta suosittelee WooCommercea myös kokemattomammille keskisuurille kauppiaille.

”Tukea ja dokumentaatiota on paljon saatavilla. Alusta on tunnettu, ja on paljon teknisiä toteuttajia, jotka voivat hoitaa toteutuksen ja ylläpidon kauppiaan puolesta.”

Sen sijaan kaikkein pienimmille tai täysin alkutaipaleella oleville kauppiaille WooCommerce ei välttämättä ole se paras vaihtoehto.

”Näissä tilanteissa voi olla helpompaa ottaa käyttöön valmis pakettiratkaisu, jonka saa pystyyn nopeasti itsekin.”

Millaisia kokemuksia muilla verkkokauppialla on WooCommercesta? Entä mitkä syyt saavat valitsemaan – tai vaihtamaan – verkkokauppa-alustan? Lue lisää maksuttomasta Verkkokauppa-alustaraportistamme

Tutustu myös muihin kauppiashaastatteluihin:

verkkokauppa-alustaraportti-kansikuva

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista