Toukokuussa ennätysmyynnit - hyvä ennuste myös tulevalle joulusesongille!

avatar

Kirjoittanut Laura Saari - 03 kesäkuuta, 2016

Toukokuussa 2016 tehtiin ennätysmyynnit verkkokaupassa

Toukokuu 2016 oli tilastojemme mukaan ennätyksellisen hyvä kuukausi suomalaisessa verkkokaupassa: viime kuun aikana tehtyjen verkko-ostosten summa oli miltei sama kuin vuoden 2015 joulukuussa ja joulukuussa on perinteisesti tehty vuoden kovimmat myyntiluvut. Toukokuun lukujen perusteella uskallammekin povata kaikkien aikojen kovinta joulusesonkia tälle vuodelle. 

Verkkokaupankäynti vilkastuu toukokuusta eteenpäin

Viimeisen kolmen vuoden aikana tarkasteltuna tilastoistamme näkyy, että alkuvuosi on aina hieman hiljaisempaa aikaa suomalaisessa verkkokaupassa. Kaupankäynti alkaa vilkastumaan toukokuusta eteenpäin ja se tavoittaa huippunsa joulukuussa. Tämän vuoden toukokuu nousi meidän tilastoissamme ennätyksellisiin lukemiin. Kasvua viime vuoteen nähden oli jopa 25 %. 

Tilastojemme mukaan matkojen, vaatteiden ja urheiluvälineiden toimialoilla on kovin menekki kesän alussa. Näiden tuoteryhmien kysyntää selittää mm. lomakausi, kesän juhlat sekä tarve kesään liittyville harrastetuotteille. 

Luvassa ennätysvilkas joulusesonki 2016?

Näin kesän kynnyksellä ei ehkä ole kovin luontevaa puhua joulukuusta, mutta toukokuun myyntien pohjalta voimme tehdä suuntaa antavia ennusteita tulevalle joulusesongille - joulukuun myynti kun on viimeisen kolmen vuoden aikana kasvanut noin 27 % toukokuun myynnistä. Jos sama tahti jatkuu, tulee tämän vuoden joulusesonki olemaan erittäin hyvä ja kaupallinen suomalaiselle verkkokaupalle.

Paytrail-maksuvolyymi-touko-joulukuu-vertailu.png

Kuva 1: Luvut ovat muutettu vertailuluvuksi siten, että toukokuu 2013 muodostaa
perusajankohdan indeksin 100. 

Joulusesonki on kaiken kaikkeaan parasta myyntiaikaa suomalaisessa verkkokaupassa. Esimerkiksi viime vuonna jopa 6/10 koko vuoden kovimmista myyntipäivistä osui joulukuun ajalle.  

Huomaathan, että tässä artikkelissa esitetyt tiedot ovat yleiskuva isosta verkkokauppamassasta. Kasvuluvut kertovat ensisijaisesti koko alan kasvusta. 

Lataa itsellesi hyödyllistä kesälukemista

Ebook-8-cover-iso.pngJos et malta jättäytyä verkkokauppamaailman ulkopuolelle omalla kesälomallasikaan, lataa tästä hyödyllistä kesälukemista verkkokaupan hakukoneoptimoinnista.

Oppaassa annettujen vinkkien avulla varmistat, että nettikauppasi löytyy hakutuloksista silloin, kun vuoden kovin myyntisesonki on käsillä.

Lataa nyt

Lue myös

Näin kellonaika vaikuttaa verkkokaupan myyntiin

Verkkokaupan kova myyntiviikko

Paytrailin tilastot: Cyber Monday tykitti suomalaisessa verkkokaupassa 

Topics: Verkkokaupan myynti ja markkinointi, Verkkokaupan maksuliikenne


Viimeisimmät blogipostaukset

Miten kirjoitat myyntiä kasvattavia tuotekuvauksia?

read more

PSD2 - rintamaraportti

read more

Sirkkatuotteita myyvä Entis: Lakimuutos ja ulkopuolinen rahoitus mahdollistanut volyymibisneksen kasvun

read more