Paytrail

Usein kysyttyä Paytrailin ominaisuuksista

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 10.4.2024

Kirjoitimme aiemmin Paytrailin monipuolisista ominaisuuksista. Koska maksupalvelustamme löytyy sekä maksutapoja että muita ominaisuuksia moneen lähtöön, saamme aika ajoin kysymyksiä näihin liittyen. Tästä löydät koosteen viime aikojen yleisimmistä kysymyksistä ja vastauksista.

 

Syventävää tietoa Paytrailin maksutavoista

Paytrailin maksutapavalikoima on monipuolinen, ja vaihtoehtoja löytyy niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaillekin. Aika ajoin saamme maksutapavalikoimasta tai yksittäisistä maksutavoista kysymyksiä. Viime aikoina erityisesti Apple Pay ja PayPal ovat kiinnostaneet, joten tässä vastauksia niihin liittyviin kysymyksiin. 

➡️ Lue myös lisää Paytrailin tarjoamista maksutavoista » 

 

Soveltuuko Paytrail ulkomaisten maksujen vastaanottamiseen? 

Vaikka Paytrail on erikoistunut Suomen markkinoille, löytyy palvelusta ratkaisuja myös ulkomaisten asiakkaiden maksujen vastaanottamiseen. Luottokorttimaksutavoista tarjoamme Visan, Mastercardin ja American Expressin. Muita käteviä, ulkomaisille kuluttajille soveltuvia maksutapoja ovat Apple Pay sekä PayPal. Sen sijaan yrityksille tarkoitetulla Alisa Yrityslasku -maksutavalla ei voi vastaanottaa maksuja ulkomaisilta yrityksiltä. 

 

Mitä erityispiirteitä Apple Payssä on ja miten sen saa käyttöön? 

Apple Pay on helppokäyttöinen maksutapa, joka tekee Apple-laitteesta maksuvälineen. Sen käyttöönotto tapahtuu lisäämällä korttitiedot omaan laitteeseen – erillistä appia ei tarvita, vaan toiminnallisuus löytyy vakiona iPhonesta, Apple Watchista, Macista ja iPadista. 

Apple Pay sisältyy Paytrailin maksutapavalikoimaan, ja se on helppo aktivoida käyttöön Kauppiaspaneelissamme. Maksutavan käyttöönotossa voi olla alustakohtaisia eroja tai erityispiirteitä, joten jos olet epävarma, tiedustele asiaa alustasi tarjoajalta. 

Apple Payn kustannukset löytyvät hinnastostamme, ja ne ovat linjassa maksutapojemme yleisten kustannusten kanssa; esimerkiksi S-paketissamme Apple Payn ja muiden mobiilimaksutapojen kustannukset ovat identtiset.

  • Ps. jos haluat kertoa verkkokaupassasi tai somekanavissasi Apple Paystä, tai vaikkapa kaikista maksutavoistasi, voit ladata yksittäisiä maksutapalogoja tai kokonaisia bannereita verkkosivuiltamme » 

  

Miten PayPal toimii Paytrailin kanssa? 

PayPal sopii erityisen hyvin kauppiaille, joilla on kansainvälisiä asiakkaita. Se on teknisesti integroitu Paytrailin järjestelmään, mikä tarkoittaa sitä, että PayPal on maksuvaihtoehtona maksusivulla ja sillä tehdyt maksutapahtumat näkyvät Paytrailin Kauppiaspaneelissa muiden maksutapahtumien joukossa. 

PayPalilla tehdyt maksut eivät näy Paytrailin tilitysraporteilla, koska tilityksistä vastaa PayPal. Siksi myöskään palautuksia näille maksuille ei voi tehdä Paytrailin kautta. 

PayPalin aktivointi Kauppiaspaneelissa on yksinkertaista, mutta se edellyttää, että kauppiaalla on oma PayPal-tili. Ohjeet maksutavan aktivointiin voit katsoa tukisivuiltamme » 

Onnistuneista maksutapahtumista PayPal veloittaa oman hinnastonsa mukaisesti. Paytrailin järjestelmän kautta käynnistetyistä PayPal-maksuista Paytrailin veloittama kulu kauppiaalle on Paytrailin hinnaston mukainen. 

 

Mikä on maksulinkki ja miten sitä voi hyödyntää? 

Maksulinkki on näppärä työkalu maksujen vastaanottamiseen ilman verkkokauppaa. Maksun voi luoda Kauppiaspaneelissa, ja linkin siihen voi lähettää asiakkaalle joko Kauppiaspaneelista tai vaikka sähköpostitse. Asiakas voi suorittaa maksun linkin kautta: linkki ohjaa Paytrailin maksusivulle valitsemaan sopivan maksutavan maksamista varten. 

Ominaisuutta voi hyödyntää mainiosti myös esimerkiksi myymälässä tai pop up -myynnissä: luo vain asiakkaalle maksu sopivalla summalla, lähetä hänelle linkki tekstiviestitse ja anna hänen suorittaa maksu puhelimellaan. 

Maksulinkin käyttö ei tuo lisäkustannuksia, ja maksutapahtumakohtaiset kulut ovat normaalin hinnastomme mukaiset.

➡️ Lue lisää maksulinkistä » 

Jos käytät maksulinkkiä paljon, suosittelemme siihen räätälöityä Paylink-palvelua – se on ilmainen Paytrailin asiakkaille! 

 

Tarjoaako Paytrail kulttuuri- tai lounasmaksutapoja? 

Nämä maksutavat vaativat kehitystyötä monelta osapuolelta. Ne ovat meillä suunnittelussa tai konseptoinnissa yhdessä maksutapojen tarjoajien kanssa. Tiedotamme aktiivisesti, kun kyseiset maksutavat tulevat saataville. 

 

Lisätietoa Paytrailin shop-in-shop -ratkaisusta 

Shop-in-shop on helppo ratkaisu usean osapuolen maksuliikenteen hoitamiseen. Se soveltuu esimerkiksi markkinapaikoille sekä tilanteisiin, joissa usean saajan maksuja halutaan koota yhdellä kerralla maksettavaksi – kuten konsernin sisäiseen rahaliikenteeseen. Shop-in-shop -malli huolehtii, että maksut tilittyvät automaattisesti oikeille saajille ilman, että markkinapaikan ylläpitäjän tai konsernin emoyhtiön tarvitsee itse olla maksunvälittäjän roolissa. 

➡️ Lue lisää shop-in-shop -ominaisuudestamme » 

Olemme saaneet joitakin shop-in-shopiin liittyviä tarkentavia kysymyksiä, joihin löydät vastaukset tästä alta. 

 

Vaatiiko shop-in-shop -mallissa maksujen jakaminen sen, että jokaisella kauppiaalla on alakauppiastunnus? 

Kyllä. Shop-in-shop -mallissa markkinapaikan ylläpitäjää tai konsernin emoyhtiötä kutsutaan pääkauppiaaksi. Pääkauppias voi luoda itselleen alakauppiaita. Jokaisella alakauppiaalla on oma alakauppiastunnus, jolle kyseiselle kauppiaalle kuuluvat maksut tilittyvät. 

Käytännössä markkinapaikkatoteutuksessa markkinapaikan omistaja tai ylläpitäjä on pääkauppias. Ne kauppiaat, jotka myyvät tuotteitaan markkinapaikalla, ovat alakauppiaita. Jotta rahat voidaan tilittää alakauppiaille, tulee jokaiselle luoda oma alakauppiastunnus. 

 

Miten Kauppiaspaneeli eroaa shop-in-shop -mallissa? 

Shop-in-shopissa pääkauppiaille on tarjolla hieman tavallisesta Kauppiaspaneelistamme poikkeava Kumppaniportaali. Kumppaniportaalissa voi luoda uusia alakauppiastunnuksia. 

Paytrailin Kauppiaspaneeli puolestaan on tarjolla sekä pää- että alakauppiaille. Siellä voi seurata esimerkiksi maksuliikennettä ja tilityksiä. 

 

Tuleeko shop-in-shop -alakauppiaalla olla y-tunnus? 

Kyllä. Tarjoamme maksupalvelua yrityksille, ja siksi myös alakauppiailla tulee olla suomalainen y-tunnus. 

 

Tekniseen toteutukseen liittyvät kysymykset  

Paytrail tarjoaa kattavat materiaalit myös teknisen toteutuksen tueksi. Kehittäjille on tarjolla katsaus palvelustamme ja sen ominaisuuksista sekä tekninen dokumentaatio, josta löydät tarkemmat kuvaukset, ohjeistukset ja koodiesimerkit testaamiseen. 

Tässä lisäksi joitakin yleisimpiä kysymyksiä: 

 

Tarjoaako Paytrail vahvaa tunnistautumista erillisenä palveluna? 

Meillä ei ole tähän enää erillistä palvelua saatavilla. 

  

Mitä tarkoittaa maksusivun ohitus ja miten sen saa käyttöön? 

Maksusivun ohitus nopeuttaa asiointia poistamalla yhden välivaiheen ostoprosessista. Perinteisesti kuluttaja siirtyy yhteystietojen täyttämisen jälkeen erilliselle sivulle maksutavan valintaa varten. Jos maksusivun ohitus on käytössä, erillistä sivua maksutavan valintaan ei näytetä, vaan kuluttaja voi valita haluamansa maksutavan suoraan verkkokaupan kassasivulta. 

Toteutuksessa on alustakohtaisia eroja. Ohjeet Shopify-alustaan löydät tukisivuiltamme » 

Muissa alustoissa voit kysyä yksityiskohtia toteutuksesta alustakumppaniltasi. 

 

Koska maksun vastaanottaja, kuten verkkokauppa, alkaa näkyä asiakkaan tiliotteella Paytrailin sijasta? 

Tällä hetkellä monissa Paytrailin välittämissä maksuissa näkyy loppuasiakkaan tiliotteella tai luottokorttilaskulla saajana Paytrail. Tämä johtuu useiden osapuolten toteutuksista, kuten pankkien rajapinnoista. Tämä on meillä paraikaa kehityksessä, mutta vaatii vielä usean osapuolen työtä valmistuakseen.  

Haluatko tietää lisää Paytrailista? Emmekö onnistuneet vastaamaan kysymykseesi? Muistathan, että meillä on myös kattava tukisivusto sekä monessa kanavassa palveleva asiakaspalvelu! Lisäksi pidimme tovi sitten tuotteeseemme keskittyvän webinaarin – lataa tallenne ja opi lisää Paytrailista!  

Lataa tallenne

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne