Paytrail

Verkkokaupan kuntotesti matkailuyrittäjälle

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 23.2.2016

paytrail-verkkokaupan-kuntotesti-matkailuyrittajalle.jpg

Kun suunnittelen lomaani, konsultoin ahkerasti herra Googlea. Hän, sekä hänen ystävänsä TripAdvisor ja Momondo antavat hyvän pohjan suunnitelmille, mutta tarkastan asiaa usein myös sosiaalisilta verkostoiltani - verkossa. Ylipäänsä matkan varaaminen on usein työlästä ja vaatii melkoisen määrän ruutuaikaa. Enemmän kuin mitä lapsilleni myönnän viikossa. Ja jos ollaan rehellisiä, en varsinaisesti nauti matkan tästä vaiheesta.

Mihin aikaa sitten oikeastaan menee? Toki hintavertailuihin, mutta myös muiden asioiden tutkimiseen. Usein on etsittävä useammasta lähteestä saman kohteen ja sen lähiseudun eri palveluja. Koostesivujakin on, mutta niiltä ei välttämättä pysty ostamaan itselle räätälöityä pakettia. Jos voisi, matkan varaamisen saisi pois jaloista sutjakkaasti ja se voisi jopa olla hauskaa - ensimmäinen pala makoisaa lomakakkua.

Tee verkkokaupasta mielekäs osa matkailuyritystäsi - niin kuluttajille kuin itsellesi

Verkkokauppa on matkailuyrittäjän tärkein myyntikanava. Siitä huolimatta verkkokaupan pyörittäminen ei välttämättä ole matkailuyrittäjälle se inspiroivin osa arkea. Mutta se voisi olla. Parhaimmillaan verkkokauppa voisi olla hauska kokeilupaja, jossa testattaisiin erilaisten ideoiden, tuotteiden ja kokonaisuuksien vetovoimaa.

Mutta miten tuohon päästään? Miten matkailuyritys voi kehittää matkailun verkkokauppaa järkevästi ja tehdä tärkeimmästä myyntikanavastaan sellaisen, että sen kätevyys vetää puoleensa myös meitä ruuhkavuosia eläviä perheen, työn ja harrastusrumban väliin liiskautuneita ihmisiä?

Olemme tehneet aiheesta oppaan, mutta ensin voit alla olevan kuntotestin avulla kokeilla onko verkkokauppasi jo hyvällä tasolla vai olisiko siinä vielä jotain viilattavaa.

verkkokaupan-kuntotesti-matkailuyrittajalle.png

Lue uusi opas aiheeseen liittyen

Lataa maksuton oppaamme "Palvelut piilosta pois - Matkailuyrittäjän opas verkkokaupan palvelumuotoiluun!"

Lataa nyt

 Lue lisää

Matkailutuotteet ovat ostetuimpia tuotteita verkkokaupassa

Kuinka matkailutuotteiden ostoa voi kasvattaa verkossa?

Kolmen kuluttajan terveiset sinulle, verkkokauppias

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi