Paytrail

Verkkokauppa-alustat testissä: Paylink

Johannes Kumpukoski Kirjoittanut Johannes Kumpukoski - 30.11.2017

Mikä on helpoin tapa aloittaa myynti verkossa? Ennen tähän on ollut vaikea vastata, koska mitään todella nopeaa ja vaivatonta järjestelmää ei ole ollut. Aikaisemmin on täytynyt avata verkkokauppa jollakin alustalla, johon tämän jälkeen on pitänyt syöttää tuotteet ja kuvaukset, sekä muokata verkkokaupan ulkoasu oman brändin mukaiseksi.

Yhteistyökumppanimme BitBot Oy on kehittänyt Paylink järjestelmän, joka on tarkoitettu maksulinkin lähettämistä varten. Järjestelmän saa käyttöön nopeasti maksupalveluineen ja sen käytön osaa kuka tahansa. Tämän helpompaa järjestelmää ei ole aikaisemmin nähty.

Kenelle Paylink soveltuu

Paylinkiä käytetään selaimessa eikä Paylink vaadi mitään muuta järjestelmää taustalle, joten käyttökohteita on monia. Sen kautta voidaan myydä fyysisiä ja immateriaalisia tuotteita helposti ja nopeasti.

Paylink sopii erittäin hyvin esimerkiksi seuraaviin käyttökohteisiin:

  • Majoitusvarausten maksulinkin lähetykseen
  • Kun tilauksen summa ei ole vielä tilausvaiheessa varma
  • Kun tilaukset otetaan vastaan puhelimitse
  • Kun tuotteita myydään esimerkiksi yrityksen Facebook- tai verkkosivulla ilman verkkokauppa-alustaa
  • Toistuvissa veloituspyynnöissä

Mikäli halutaan rakentaa laajempi verkkokauppa, niin silloin kannattaa miettiä jotain toista vaihtoehtoa. Esimerkiksi WooCommercea tai Shopifyta.

Käyttöliittymä

Paylinkin käyttöliittymä on erittäin selkeä. Kauppias voi selata tilauksia tai luoda uuden tilauksen navigaation välilehdistä. Tilauslistauksessa näkyy tilausnumero, maksun tila, tilauksen luomispäivä sekä maksun summa.

Tilaukset välilehti.png
 

Uusi tilaus luodaan syöttämällä tuotteen nimi, lukumäärä ja hinta sekä valitsemalla verokanta. Yhdessä tilauksessa voi olla useampia tuotteita. Tämän jälkeen syötetään asiakkaan tiedot ja tallennetaan tilaus.

Tilauksen luominen.png

Tilauksen tallentamisen jälkeen Paylink näyttää tilauksen tiedot sekä maksua varten luodun linkin. Maksun voi lähettää sähköpostitse suoraan asiakkaalle Paylinkin järjestelmästä tai linkin voi kopioida omaan asiakkaalle lähetettävään sähköpostiin. Paylink lähettää sähköpostin asiakkaan tietoihin syötettyyn sähköpostiin.

Tilauksen tiedoista voi myös ladata kuitin, seurata maksun tilaa ”Tapahtumat” –välilehdeltä ja muokata tai poistaa tilauksia.

Linkin lähettäminen.png

Ulkoasu

Ulkoasusta ei ole hirveästi sanottavaa. Kun asiakas saa maksulinkin, siirtyy hän linkin kautta suoraan maksamaan. Asiakkaalle näytetään Paytrailin maksutavan valintasivu, missä näytetään maksettava summa, kauppiaan tiedot, tuotetiedot sekä kauppiaalla käytössä olevat maksutavat. Maksutavan valintasivulta asiakas pääsee siirtymään omaan maksutapaansa suorittamaan maksun.

Asiakas saa sähköpostiin kuitin ja kauppias saa tiedon onnistuneesta maksutapahtumasta sähköpostilla. Tilaus muuttuu maksettu tilaan Paylinkin tilaukset välilehdelle.

Muut ominaisuudet

Asetuksista kauppias voi muuttaa yrityksen tietoja sekä lisätä kuitille yrityksen logon. Asetukset välilehdeltä myös syötetään Paytraililtä saatavat maksupalvelun tunnukset. Asetukset välilehdeltä voidaan myös syöttää sähköpostiosoite, johon kopio maksupyynnöistä lähetetään.

Paylinkin heikkoudet

Paylinkiä ei ainakaan vielä ole integroitu mihinkään ulkopuoliseen järjestelmään, joten tilauksia ei voi viedä palvelun ulkopuolelle. Lisäksi Paylinkissä ei ainakaan vielä ole toimitustapojen integraatiota, joten pakettikortit täytyy tulostaa Postin palveluista.

Palvelua kehitetään jatkuvasti asiakkaiden toivomaan suuntaan, ja Paylinkiin kannattaakin olla yhteydessä, mikäli tarve jollekin tietylle ominaisuudelle on olemassa.

Hinnoittelu ja käyttöönotto

Paylink ei maksa kauppiaalle mitään. Maksat ainoastaan Paytrailin kuukausimaksun ja transaktiomaksut. Näin pääset liikkeelle verkkomyynnissä erittäin kustannustehokkaasti.

Paylink toimii verkkoselaimessa, eikä siihen tarvita ulkopuolista järjestelmää tilausten tekoa varten.

Paylinkin saat käyttöön tilaamalla Paylink tunnukset ja sen jälkeen Paytrailin verkkomaksupalvelun. Paylink tunnukset ja maksupalvelun tunnukset toimitetaan muutaman arkipäivän sisällä tilauksesta.

Voit käydä testaamassa järjestelmää Paylinkin ohjeiden mukaan.

Lue myös muista tekemistämme verkkokauppa-alustatesteistä

Verkkokauppa-alustat testissä: Shopify

Verkkokauppa-alustat testissä: WooCommerce

Miksi valita Magento 2.1 verkkokauppa-alustaksi?

Verkkokauppa-alustat testissä: MyCashflow

Suuri verkkokauppa-alustaraportti 2017 - suomalaisten verkkokauppiaiden  kokemuksia

New Call-to-action 

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista