Paytrail

Verkkokauppa-alustat testissä: Vilkas

Anni Junkkarinen Kirjoittanut Anni Junkkarinen - 17.8.2021

Vilkas on suomalainen suljetun lähdekoodin verkkokauppa-alusta. Saatavilla on neljä erilaista vaihtoehtoa: Vilkas Now, Vilkas Suite, Vilkas Go sekä Vilkas verkkoapteekki. Vaikuttaakin siltä, että Vilkas soveltuu alustaksi hyvin monenlaiseen liiketoimintaan, mutta Verkkokauppa-alustat Suomessa 2021 -raportin perusteella alusta näyttäisi olevan erityisesti pienten, alle 50 000 euron liikevaihtoa tekevien verkkokauppojen suosiossa.

Alustojen hinnat, koot ja ominaisuudet on listattu Vilkkaan sivuilla selkeästi.

Vilkas verkkokauppa-alusta tuotepaketit

Saatavilla on myös ilmainen 30 päivän kokeilujakso, jolloin voi testata, sopiiko alusta omiin tarpeisiin. On tärkeää huomioida, että mikäli haluaa kokeilujakson jälkeen jatkaa Vilkkaan käyttöä, sopimus alustan käytöstä pitää tehdä erikseen. Muuten verkkokauppa sulkeutuu kokeilujakson jälkeen.

Kaupan kokoa pystyy halutessaan muuttamaan MyVilkas palvelun kautta. Vilkas tarjoaa myös erilaisia lisäpalveluja esimerkiksi markkinointiin, kirjanpitoon ja ulkoasun uudistamiseen liittyen.

MyVilkas kauppiaan näkymä verkkokauppa-alusta

Tukea suomeksi verkkokaupan perustamiseen ja pyörittämiseen

Vilkkaalla on asiakkailleen laajan tukisivuston lisäksi ilmainen asiakastuki, johon voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Tarjolla on myös webinaareja ja koulutuksia. Etenkin aloittelevan kauppiaan näkökulmasta tarjolla oleva ”Kuinka verkkokauppa perustetaan päivässä” -webinaari (alla) on loistava ja antaa ohjeet vaihe vaiheelta.

 

 

Testissä Vilkas Now koossa S

Valitsin testattavaksi Vilkas Now:n koossa S. Itsessään verkkokaupan perustamisen aloitus käy helposti, ohjeita on helppo seurata ja kaikki löytyy selkeässä järjestyksessä.

Verkkokauppaan on valittavana useita eri teemoja ja lisäksi esimerkiksi värejä ja fontteja on mahdollista muokata editorissa itse haluamallaan tavalla.

Vilkas verkkokauppa ulkoasun muokkaus

Valittavana on useita eri maksupalveluntarjoajia sekä ohjeet verkkomaksupalvelujen (esim. Paytrail) käyttöönottoon.

Vilkas paytrail maksutapojen lisääminen verkkokauppaan

Tuotteiden lisääminen, eli tietojen täyttäminen ja kuvien lisääminen, toimii melko samalla tavalla, kuin aiemmissakin testaamissani alustoissa (MyCashflow ja WooCommerce).

Miten tuotteet lisätään Vilkas verkkokauppaan

Vilkas-kaupan perustaminen on aloittelevan verkkokauppiaan silmin helppoa, selkeää ja nopeaa. Tämänkään alustan kanssa ei tarvitse erityisempää koodausosaamista, ellei halua muokata tarkemmin ulkoasun CSS-koodia. Aikaa jääkin muihin asioihin, kuten esimerkiksi verkkokaupan markkinointiin.

Lue kauppiaiden kokemuksia Vilkkaasta ja muista verkkokauppa-alustoista

Suuri verkkokauppa-alustaraportti 2021

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista