Paytrail

Testissä MyCashflow-verkkokauppa-alusta

Anni Junkkarinen Kirjoittanut Anni Junkkarinen - 24.6.2021

Aloitin verkkokauppa-alusta testauksen WooCommercesta, ja seuraavana vuorossa olisi suomalainen, suljetun lähdekoodin verkkokauppa-alusta MyCashflow. Omien sanojensa mukaan MyCashflow on aidosti helppokäyttöinen verkkokauppaohjelmisto. Se sijoittuikin erinomaisen hyvin kyselyssämme verkkokauppa-alustojen suosiosta.

MyCashflow:hun on integroitavissa useita maksu- ja logistiikkapalveluita ja lisäksi markkinoinnin ja taloushallinnon palveluita sekä työkaluja kaupan toimintojen laajentamiseen.

Tarjolla on eri hintaisia palvelupaketteja joko kuukausi- tai vuosilaskutuksella. Palvelupaketti on vaihdettavissa koska tahansa, mikä on hyvä ominaisuus esimerkiksi verkkokaupan kasvaessa. MyCashflow:ta on mahdollista myös kokeilla 30 päivää ilmaiseksi. Lisäksi MyCashflow näyttää sopivan niin pienille kuin suuremmillekin verkkokaupoille.

MyCashflow_palvelupaketit-verkkokaupan-perustaminen

MyCashflow-verkkokaupan perustaminen hyvin helppoa

Aloitus oli hyvinkin helppoa. Ensin täytettiin omat tiedot ja valittiin tuoteryhmä, joita kaupassa tullaan myymään. Rekisteröitymisen jälkeen sähköpostiin kilahti oppaita MyCashflow-kaupan luomiseen sekä tukipalvelun yhteystiedot.

Tukipalvelu on mainio lisä etenkin näin aloittelevan verkkokauppiaan kannalta, mikäli ongelmatilanteita tulee eteen. Ainakaan alkuvaiheessa tukipalvelulle ei ollut tarvetta, sillä heti kaupan hallinnan avatessa tuli näkyviin verkkokaupan luominen vaihe vaiheelta sisältäen hyvät ohjeistukset.

MyCashflow_hallinta-verkkokaupan-perustaminen-vaiheetJokaiselle vaiheelle oli myös tarjolla erikseen ohjevideo, kuinka vaihe käytännössä suoritetaan, tämä on myös todella hieno ominaisuus ajatellen kokematonta kauppiasta, joka on luomassa ensimmäistä verkkokauppaansa.

 MyCashflow_ohjevideo-verkkokaupan-perustaminen

Tuotteiden lisääminen, tuoteryhmien luominen sekä maksutapojen että toimitustapojen asettaminen sujui helposti vaihe vaiheelta ohjeiden ja selkeän käyttöliittymän avulla (maksutavat).

MyCashflow_maksutavat-verkkokauppaan

Kaikki toiminnot ovat helposti löydettävissä ja ohjeita on jatkuvasti tarjolla. Jokaisen vaiheen pystyy myös suorittamisen jälkeen merkitsemään suoritetuksi verkkokaupan hallinnassa, jolloin pysyy kätevästi perässä, missä vaiheessa mennään.

Sekä maksullisia että maksuttomia teemoja tarjolla

MyCashflow:hun on saatavilla ilmaisia teemoja, mutta tarjolla on myös useita maksullisia teemoja, jotka löytyvät kätevästi teemakaupasta. Valittavat ilmaisteemat ovat suhteellisen yksinkertaisia, joten jos kaipaa persoonallisempaa ulkoasua, voisi teemakaupan puolelta löytyä mahdollisesti miellyttävämpiä vaihtoehtoja. Myös omista koodaustaidoista olisi tässä hyötyä, jolloin teemaa pääsisi muokkailemaan itselleen mieluisammaksi.

Teemoja pystyi myös kätevästi esikatselemaan, miltä ne näyttävät niin tietokoneen ruudulla kuin mobiiliversionakin.

MyCashflow_teemakauppa-valmisteemat-verkkokaupan-perustaminen

MyCashflow_teemamobiili-verkkokaupan-perustaminen

MyCashflow_teemaesikatselu-verkkokaupan-perustaminen

Omasta testikaupastani tuli aika simppeli, mutta käyttämällä enemmän aikaa ulkoasun muokkaukseen ja lisäämällä enemmän tuotteita ja tuoteryhmiä kokonaisuus näyttäisi hyvinkin erilaiselta.  

Yhteenvetona näin kokemattoman verkkokauppiaan silmin MyCashflow vaikuttaa helposti lähestyttävältä ja helppokäyttöiseltä. Koen MyCashflown olevan myös hyvä vaihtoehto, kun lähtee toteuttamaan ensimmäistä verkkokauppaansa itsenäisesti ilman teknistä kumppania.

Suuri verkkokauppa-alustaraportti 2021

 

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen