Paytrail

Verkkokauppa on kivijalkamyymälän vankka tuki

Johannes Kumpukoski Kirjoittanut Johannes Kumpukoski - 27.1.2015

Onko sinun kivijalkamyymälälläsi jo verkkokauppa? Hyödynnätkö sitä liiketoiminnassa ja markkinoinnissa? Jos vastasit kieltävästi, voi seuraavista vinkeistä olla suurta hyötyä liikevaihdon kasvattamisessa.

Showrooming / web rooming

Verkkokaupan tarkoitus on tukea kivijalkaliikkeen myyntiä ja ohjata asiakkaita ostamaan tuote heille mieluisasta kanavasta. Kivijalkaliikkeen asiakkaat voivat myöhemmin tilata tuotteen verkosta, mikäli eivät kivijalkaliikkeessä tehneet ostopäätöstä. Verkkokaupassa kävijät voivat ostaa tuotteet kivijalasta. Kaikki voittavat.

Asiakkaat etsivät tuotteita yleensä ensin verkosta. Tuotetta kuitenkin halutaan kokeilla tai sovittaa. Usein hyvä ratkaisu tähän on käydä kivijalkamyymälässä katsomassa tuotetta. Joissakin tapauksissa tuote tilataan, mikäli verkkokauppa tarjoaa ilmaisen palautuksen. Verkkokauppa siis parhaimmillaan parantaa palvelutasoa.

Verkkokauppa markkinointikanavana

Verkkokauppa toimii erillisen myyntikanavan lisäksi myös hyvänä markkinointikanavana, kunhan toteutus tehdään oikein. Jos hakukoneoptimointi ja näkyvyys sosiaalisessa mediassa saadaan onnistumaan, voi verkkokauppa kerätä huomattavan summan myyntiä ja huomiota. Lisäksi tuotteet ovat aina esillä verkkokaupassa, mikä on iso plussa tavallisiin nettisivuihin verrattuna.

Ohjeita hakukoneoptimointiin

Mitä maksaa verkkokaupan perustaminen

Hinta ei ole este kivijalan tueksi tarvittavan verkkokaupan perustamiselle. Huomioi kuitenkin, että hinta on huono lähtökohta verkkokaupan suunnittelulle. Tarvittavat ominaisuudet riippuvat kaupan liiketoimintatavoitteista ja niihin pääsemiseen tarvittavista ominaisuuksista.

Verkkokaupan saa toteutettua edullisesti, joko kerralla toteutettuna tai kuukausimaksullisena palveluna palveluntarjoajalta. Verkkokaupan toteuttamisen kokonaiskustannukset kertatyönä alkavat noin 300 eurosta. Jos teknistä osaamista riittää, voi teknisen toteutuksen tehdä käytännössä itse ilman kustannuksia. Hosting palvelun kertatyönä toteutetulle verkkokaupalle saa alkaen 3€ / kk.

Kuukausimaksullisien verkkokauppojen hintahaarukka on 15€ - 1000€ / kk. Hinta riippuu valituista palveluista ja palvelutasosta. Lisäksi toki tarvitaan myös maksupalvelu ja logistiikkakumppani.

Ilmainen opas menestyvän verkkokaupan perustamisesta

ebook-osa1-cover2

Tutustu syvemmin verkkokaupan perustamiseen ja lataa ilmainen oppaamme "Avaintekijät menestyvän verkkokaupan perustamisessa"

 Lataa nyt

Lue myös:

Mitä huomioida verkkokauppa-alustaa valitessa

Verkkokaupan perustaminen: 8 vinkkiä menestykseen

Benchmarking verkkokauppaa perustettaessa - mihin kiinnittää huomiota?

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi