Paytrail

Ykkösmyynnin verkkokauppa räätälöitiin asiakkaiden tarpeisiin sopivaksi

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 2.11.2023

Ykkösmyynnin verkkokaupassa myydään esimerkiksi multatuotteita, sorajalosteita ja pihatarvikkeita. Uniikki tuotevalikoima ja tuotteita täydentävät lisäpalvelut on suunnattu sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille.

Yrityksen verkkokauppa on toteutettu WooCommercella yhteistyössä Netellon kanssa. Minna ja Tommi Enjala kertovat, miten räätälöity verkkokauppa syntyy ja vinkkaavat, mitä verkkokauppaprojektissa kannattaa huomioida.

 

Räätälöity verkkokauppa vastaa liiketoiminnan tarpeisiin

Ykkösmyynnin verkkokauppa on hyvä esimerkki siitä, kuinka tärkeää on huomioida kaupan toiminnallisuuksissa oman liiketoiminnan erityistarpeet. Yrityksen verkkokaupan uusi versio näki päivänvalon huhtikuussa 2023, ja se on järjestyksessään Ykkösmyynnin toinen räätälöity kauppa.

Enjalat halusivat panostaa uudessa kaupassa erityisesti helppokäyttöisyyteen ja selkeyteen. Sivustolle on tuotu helposti löydettäviksi paitsi tuotteet, myös maksu- ja toimitustavat sekä hinnasto.

”Kävijät poistuvat sivustolta, jos päätyvät huonosti toimiville tai vanhanaikaisille sivuille”, Minna Enjala muistuttaa.

Ykkösmyynnin tuotteet ovat hyvin moninaisia, ja siksi verkkokaupan toimitustavat vaihtelevat tuotteittain. Dynaaminen toimitusmuotojen valinta olikin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joka kauppaan toteutettiin.

kauppiasnosto-ykkösmyynti2”Meille on tärkeää, että toimitusmuotojen valinta on helppoa. Tuotteitamme myydään esimerkiksi irtotavarana, suursäkkeinä, lavarahtina, kappaleittain ja kuormittain”, Minna sanoo.

Myös yritysasiakkaiden huomiointi on kaupassa merkittävässä roolissa. Siksi heille on rakennettu mahdollisuudet luoda käyttäjätili sekä maksaa B2B-laskulla. Samalla verkkokauppa on työkalu myös Ykkösmyynnin väelle.

”Syötämme kaikki puhelintilaukset suoraan verkkokauppaan”, Minna kuvailee.

 

Verkkokauppa-alustan rakentaminen alkoi asiakkaiden kuuntelulla

Verkkokauppa-alusta ei synny hetkessä. Siihen kannattaa suhtautua projektina, jossa huomioidaan niin yrityksen kuin asiakkaidenkin tarpeet. Ykkösmyynnin verkkokauppauudistus aloitettiin perehtymällä asiakkaisiin ja heidän toiveisiinsa.

”Teimme yhdessä kumppanimme kanssa asiakaskyselyn ja kartoitimme asiakkaidemme toiveita. Vastauksista saimme todella hyödyllisiä vinkkejä kauppaa varten”, Minna kertoo.

Kun asiakkaiden ja oman liiketoiminnan tarpeet olivat selvillä, oli projektia helppo jatkaa vaihe vaiheelta. Apuna projektissa oli Netello, joka oli Enjaloille tuttu kumppani jo ennestään.

”Pidimme säännöllisesti palavereita kumppanin kanssa, ja projekti eteni vaihe vaiheelta. Jokaiselle välivaiheelle oli deadline, mikä helpotti suunnittelua”, Minna muistelee.

Erityisesti verkkokaupassa panostettiin sisältöön – tuotekuvauksiin ja kuviin sekä oppaisiin ja ohjeisiin. Ajallisesti sisällöntuotanto vei paljon aikaa, mutta lopputulos on palkinnut moninkertaisesti sekä tuonut lisäarvoa asiakkaille.

”Tarjoamme nyt oppaita esimerkiksi laattapihan tai nurmikon perustamiseen”, Minna kuvailee.

 

Ykkösmyynnin vinkit verkkokaupan rakentamiseen ja kumppaneiden valintaan

Kun Ykkösmyynnin alkuperäinen verkkokauppa avattiin vuonna 2007, se oli ensimmäinen sorajalosteiden verkkokauppa Suomessa. Vuosien varrella yrityksellä on ollut monta erilaista verkkokauppa-alustaa, joista osa on ollut valmisalustoja. Räätälöity verkkokauppa toteutettiin ensimmäisen kerran vuosina 2017–2018.

kauppiasnosto-ykkösmyynti”Netello otti meihin yhteyttä verkkokaupan päivittämisestä. Löysimme heti yhteisen sävelen, ja olemme tehneet yhteistyötä siitä asti”, Tommi Enjala sanoo.

➡️ Lue myös OnniBusin verkkokauppaprojektista

Kumppanista on ollut tukea verkkokaupan kehittämisessä ja ylläpidossa. Tommi korostaa hyvien kumppaneiden merkitystä verkkokauppiaalle:

”On todella tärkeää löytää hyvät kumppanit sekä selvittää huolellisesti, mitä ominaisuuksia omaan verkkokauppaan tarvitaan.”

Tommi kehaisee myös Paytrailia, joka tarjoaa kauppaan sopivat maksutavat niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaillekin.

”Erityisesti maksulinkki on meille todella kätevä. Käsittelemme puhelintilaukset siten, että luomme tilauksen perusteella asiakkaalle maksulinkin, jonka kautta hänen on helppo suorittaa maksu.”

 

Enjaloiden tärpit muille verkkokauppiaille

  • Selvitä, missä pisteessä yrityksesi on: mieti, mitä asiakkaat kaupaltasi kaipaavat? Entä millaisia uudistuksia on tarpeen tehdä?
  • Muista, että verkkokauppaa kannattaa jatkuvasti uudistaa ja kehittää.
  • Etsi kumppanit, joiden kanssa yhteistyö sujuu ja joilta saat tarvitsemasi ominaisuudet kauppaasi.
  • Varaa tarpeeksi aikaa projektiin ­– oma verkkokauppauudistuksemme vei noin vuoden.

Ps. Verkkokauppa-alustaraporttimme mukaan B2B-kauppaa tekevien kauppiaiden osuus on kasvanut jopa 15 %. Lue, millaisia ominaisuuksia B2B-verkkokauppoihin kaivataan.

verkkokauppa-alustaraportti-kansikuva

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista