Paytrail

Varastonhallinta tuo verkkokaupan prosesseihin sujuvuutta

Johannes Kumpukoski Kirjoittanut Johannes Kumpukoski - 13.3.2013

Varastonhallinta on yksi toimitusketjun tärkeimmistä komponenteista niin verkkokaupassa kuin muussakin fyysisiä tuotteita käsittelevässä kaupassa. Varastonhallinnan puuttuminen aiheuttaa paljon lisätyötä kauppiaalle. Kun tilattua tuotetta ei löydykään, kauppiaan pitää selvitellä tilannetta: asiakkaita pitää kontaktoida, rahoja palauttaa ja tavarantoimittajalle tehdä ylimääräisiä tilauksia. Lisäksi maine voi olla vaarassa, mikäli tuotteita ei voida lainkaan toimittaa.

Monissa verkkokauppasovelluksissa on sisäänasennettu varastonhallintajärjestelmä. Tuotteiden määrät voidaan syöttää tuotetietoihin ja aina tilauksen saapuessa kokonaismäärästä vähennetään tilauksen määrä.

Verkkokauppasovelluksissa voidaan asettaa hälytysrajat tuotteelle. Jos tuotteelle asetetaan esimerkiksi hälytysrajaksi 10, ilmoittaa sovellus kauppiaalle tuotteen vähyydestä. Tässä vaiheessa kauppias voi esimerkiksi tilata lisää tuotteita.

Tuotteiden määrän saa monessa verkkokauppasovelluksessa näkyviin verkkokauppaan. Tällöin asiakkaat näkevät tuotteiden määrän ostaessaan tuotetta. Joissakin sovelluksissa määrän voi ilmoittaa sanoin. Esimerkiksi: Tuotetta saatavilla, tuotetta muutama kappale, tuote loppu. Tai perinteisesti numeroin: Tuotetta saatavilla X kappaletta.

Sanallisen määrän ilmoittamiseen voi myös esimerkiksi koodata toimitusajan, mikäli tiedetään tukkutoimittajan toimitusaika. Esimerkiksi: Tuotetta on varastossa: "Toimitusaika 2-3 arkipäivää". Tuotetta ei ole varastossa: "Toimitusaika 1-3 viikkoa"

Miten varastonhallinta on hoidettu sinun verkkokaupassasi? Oletko tutkinut verkkokauppasovelluksesi mahdollisuuksia varastonhallinnan osalta?

Lue myös:

Verkkokaupan automatisointi vapauttaa aikaa markkinointiin

Verkkokaupan toimitusaika - asiakkaan mielikuva ratkaisee

Perusasiat kuntoon verkkokaupassa

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi