Paytrail

Laadukkaan verkkokaupan toteutus

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 18.10.2013

Kilpailu verkkokaupassa kiihtyy. Kovassa kilpailutilanteessa pärjätäkseen on kyettävä erottumaan massasta. Tämä on yhä vaikeampaa, muttei missään nimessä mahdotonta. Erottautua voi paitsi ominaisuuksilla, asiakaspalvelulla ja hinnoittelulla, myös verkkokaupan toteutuksen laadulla.

Laadukas verkkokauppa = laadukas käyttökokemus

Verkkokaupan laadukas toteutus on käytännössä sama asia kuin hyvä käyttökokemus. Argumentti perustuu siihen, että käyttökokemus on ensimmäinen verkkokauppa-asiakkaan kokema asia koko ostoprosessissa. Tässä vaiheessa asiakas ei ole vielä tutustunut hintoihin tai tuotteisiin saati tehnyt ostopäätöstä. Tilanne on yhtä aikaa sekä pelottava että täynnä mahdollisuuksia: huonolaatuinen toteutus voi ajaa asiakkaan pois jo verkkokaupan etusivulta.

Hyvä käyttökokemus, toisin sanoen laadukas toteutus, vaatii sen sijaan asiakaslähtöistä (ns. "customer-driven design") suunnittelua. Se, mikä on kauppiaan mielestä toimivaa, ei aina ole helppokäyttöistä tai toimivaa asiakkaan näkökulmasta. Hyvän käyttökokemuksen varmistamiseksi kauppiaan onkin pystyttävä katsomaan oman näkökulmansa ulkopuolelle ja asetuttava hetkeksi asiakkaan saappaisiin.

Asiakkaan kohtaamia ongelmia voidaan ehkäistä yksinkertaisesti tekemällä asiat huolellisesti. Epäkohdat verkkokaupassa vaikuttavat usein välittömästi myynteihin, sillä ne näkyvät käytännön tasolla ongelmina ja hankaluuksina asiakkaan ostoprosessissa.

Laadun kriteerit

Miten sitten määritellään laadukas verkkokauppa ja laadukas käyttökokemus? Ensinnäkin asiaa on katsottava tarpeeksi laajalla perspektiivillä. Verkkokaupan toteutus on hyvä nähdä kokonaiskuvana, joka sisältää kaiken taustatoiminnoista (kuten asiakaspalvelu tai logistiikka) aina kaupan ulkoasuihin ja sisällön laatuun.

  • Kaupan ulkoasu ja yleinen käyttökokemus ovat ensimmäinen asiakkaalle konkreettisesti näkyvä asia, joka luo helposti asiakkaan mielipiteen koko kaupasta. Käytön sujuvuuteen, miellyttävään ulkoasuun ja kaupan etusivuun kannattaa siten kiinnittää erityistä huomiota.
  • Sisällön relevanttiutta ja ajankohtaisuutta ei voi korostaa liiaksi. Huolellisesti tehdyt tuotekuvaukset, tuotekuvat ja sisältösivut ovat merkittäviä tekijöitä ostopäätöksen syntymisessä.
  • Entäpä sitten asiakaspalvelu? Kummasta verkkokaupasta sinä ostaisit mieluummin: kaupasta, joka lähettää kirjoitusvirhein höystetyn vastauksen asiakaspalvelusta noin viikon kuluttua tiedustelustasi vai kaupasta, joka tarjoaa vaikkapa reaaliaikaisen online chat -palvelun suoraan verkkokaupan selaajalle?

Miten lähteä liikkeelle?

Etenkin uuden verkkokaupan toteutuksessa kannattaa välttää liian vaikeita tai monimutkaisia ratkaisuja. Jokaisen ns. perustoiminnallisuuden ulkopuolella olevan ominaisuuden kohdalla onkin hyvä esittää kysymys: "Tuoko tämä ominaisuus asiakkaalle lisäarvoa?".

Vanha viisaus "yksinkertainen on kaunista" puolustaa paikkaansa ja toimii usein parhaiten. On myös hyvä muistaa, ettei yksikään verkkokauppa ole valmistuessaan valmis. Olennaista onkin valita verkkokaupalle alusta, joka mahdollistaa kaupan kehityksen ja ominaisuuksien viemisen eteenpäin. Liikkeelle voidaan lähteä yksinkertaisemmalla toteutuksella, johon lisätään toiminnallisuuksia matkan varrella – tarpeiden mukaan.

Yhteenvetona on todettava, että laadukkaan toteutuksen kokonaiskuva on melko laaja. Se, mikä näkyy verkkokaupan asiakkaalle, on toisaalta jäävuoren huippu ja toisaalta kaikkien taustaprosessiensa summa. Kokonaiskuvan laajuuden vuoksi onkin suositeltavaa kääntyä kokeneen verkkokauppatoimittajan puoleen, joka tietää mikä toimii ja osaa myös perustella ratkaisut.

Sarjan toisessa osassa tullaan pureutumaan tarkemmin verkkokaupan laadun ylläpitoon ja testaukseen.

Kirjoittaja

Henri Huovinen - KoodiviidakkoHenri Huovinen, Sales Manager, Koodiviidakko Oy

Artikkelin kirjoittaja toimii Koodiviidakko Oy:llä sähköisen kaupankäynnin yksikön myyntipäällikkönä. Henri on ollut jo vuosien ajan mukana ViidakkoStore-alustalla toteutetuissa verkkokauppaprojekteissa toimien tiiviissä yhteistyössä niin kauppiaiden kuin kumppaneiden kanssa. Henri on myös kysytty ja pidetty puhuja alan tilaisuuksissa.

Ilmainen opas verkkokauppaa suunnittelevalle!

ebook-osa1-cover

Mitä on syytä ottaa huomioon, mikäli verkkokaupasta toivotaan kannattavaa liiketoimintaa?

Lataa ilmainen opas, ota asiantuntijoiden vinkit käyttöön ja menesty!

Lataa nyt

Lue myös:

Mistä tuotteita verkkokaupan valikoimiin?

Verkkokaupan automatisointi vapauttaa aikaa markkinointiin

Miten kuluttaja tunnistaa luotettavan verkkokaupan ja miten omasi vastaa vaatimuksiin?

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi