Mistä tuotteita verkkokaupan valikoimiin?

avatar

Kirjoittanut Vierailija - 27 marraskuuta, 2018

paytrail-2401

Verkkokauppa on helppo perustaa, mutta minne mennä, kun tulee aika löytää tuotevalikoima verkkokauppaan? Alustavia ajatuksia tuotteista varmasti jo onkin, jos haaveena on ollut ryhtyä myymään vaikkapa miesten kravatteja, radio-ohjattavia autoja taikka pomppulinnoja netissä.

Lue verkkoliiketoiminnan suunnittelusta Lean Canvas -mallin avulla.

Mistä löydän sopivan tukkumyyjän tai tehtaan?

Ellei tarkoituksena ole kaupata jotain tunnettua tuotemerkkiä, kuten Iittalaa, Samsungia tai Crocsia kannattaa suunnata mahdollisimman lähelle tuotteiden aluperää, eli tehdasta. Välikäsille kun ei ole pitkään etenkään nettikaupan aikakaudella tilaa niiden usein vain mutkistaessa asioita ja nostaessa hintoja. Onpa monia sellaisiakin aloja, joissa ainoastaan tukkurit ja maahantuojat tekevät voittoa, ja nettikauppiaat pistävät itsensä ja rahansa likoon muutamia  kate-euroja jahdatessa ja markkinoivat omaan piikkiinsä päämiehensä brandiä.

Miksipä ei sitten ryhtyisi itse maahantuojaksi?

Tavarantoimittaja kaukomailta?

Maailman B2B- tukkukaupan ylivoimaisesti suurin ja suosituin kohtaus- ja tuote-esittelypaikka on www.alibaba.com. Mikäli tilausten koko on yhtään isompi, voi hakusanan Alibabaan laittaa esim. “Led light” ja laatia yhteydenottomeilin tehtaille tähän tyyliin:

“We are an online shop in Finland selling household LED lamps. Our order quantity is about 50 pcs per model. Please email us your catalog and prices”

Alibaballa on myös tukkumyynti-outlet osoitteessa www.aliexpress.com, mistä on helpompaa tilata myös yksittäiskappaleita tutuilla kansainvälisillä maksutavoilla, kuten luottokortilla tai Paypalilla.

Muita Alibabaa vastaavia saitteja on esim. www.dhgate.com ja www.globalsources.com.

Tehdaskontaktit Kiinan suuntaan tulee kuitenkin usein työläiksi erityisesti jos tuotevalikoima on kovin laaja. Usein yhdeltä esim. Alibaba-toimittajalta ei saa kuin muutamia eri tuotteita, ja niitäkin suurissa erissä. Niinpä pienempiin eriin kelpo vaihtoehto voi olla Kiinasta käsin toimivat nettikaupat, kuten GearBest tai jopa yksittäiset (kiinalaiset) kauppiaat, jotka myyvät isoja eriä Amazonissa tai ebayssa. Suomalaisiakin toimijoita löytyy, kuten www.e-ville.com ja www.logonet.com. Olemassa olevien verkkokauppatoimittajien kanssa yhteistyön mallina voi olla ns. dropshipping, missä tuotteet lähtevät kauppiaan asiakkaille suoraan tukkurin varastosta. Näin kauppiaalle tule riskiä varaston arvosta kannettavaksi.

Kaikkein eksoottisin ja suhteessa halvin tapa löytää tuotteita verkkokaupan valikoimiin on kuitenkin etsiä niitä suoraan sieltä, missä kiinalaiset itse käyvät kauppaa keskenään, eli www.taobao.com, www.jd.com tai www.tmall.com -saiteilta. Näitä sivustoja voisi verrata ehkä ebayhin tai Amazoniin. Taobao on maailman 8 suosituin nettisivu (alexa), siis samalla listalla missä Google.com on no 1 ja Facebook no 2.

Taobao-kauppapaikassa on 617 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja siellä on miljardi tuotetta mistä valita (wikipedia). Koska taobao (ja tmall) on vielä aika vieraita ostospaikkoja Kiinan ulkopuolella on niiden tarjonnasta mahdollista saada verraton kilpailuetu.

Taobaosta ja tmallista Kiinan ulkopuolelle ostaminen on vielä toistaiseksi mahdotonta, mutta tässä apuun tulee Kiinassa toimivat hankinta-agentit.

Katsokaapa mitä taobaosta löytyy vaikkapa seuraavilla Google Translatella löydetyillä hakusanoilla:

(klikkaa kiinankielistä käännöstä ja katso taobao-hakutulokset ja hinnat, 10 RMB = n. 1,2 EUR)

Miesten kravatti = 領帶
Pomppulinna = 充氣城堡
Koiran koppi = 狗窩
Uimalasit = 游泳鏡
Rullatuoli = 輪椅
Posliiniasiasto = 瓷餐具
Uisteluvirveli = 魚竿
Infrapunasauna = 紅外線桑拿
Ruohonleikkuri= 割草機
Purjevene = 帆船

Hauskoja ja inspiroivia ostohetkiä kaikille kauppiaille! :)

Kirjoittaja:

ville-majanen-e-villeVille Majanen
ville.majanen@e-ville.com
www.selleritukku.fi
www.e-ville.com

Kirjoittaja on asunut Shenzhenissä ja Hongkongissa Kiinassa vuodesta 2006 lähtien. Nettikauppatoiminnan lisäksi Majasen yritys tarjoaa hankintapalveluja Kiinasta käsin suomalaisyrityksille. Hän on myös aktiivinen vieraileva luennoitsija ja kiinakaupan seminaaripuhuja. Lisää Villen ajatuksia voi lukea e-villen blogista.

 

Lisää tietoa verkkokaupan tuotevalikoiman suunnittelusta

Ei jokaiselle jotakin vaan halutulle kohderyhmälle kaikki

Mitä ottaa huomioon verkkokaupan tuotevalikoiman suunnittelussa?

Lue opas siitä, kuinka käynnistät verkkoliiketoiminnan alusta asti  asiakaslähtöisesti!

Perusta menestyvä verkkokauppa välttämällä sudenkuopat

Kilpailu verkkokauppa-alalla on kovaa. Kauppa on kyllä helppo perustaa, mutta menestyminen vaatii ajatusta ja työtä. Menestymisen edellytykset luodaankin jo kaupan perustamisvaiheessa. Lue ilmainen opas verkkokaupan perustamisesta ja ota vinkit hyötykäyttöön!

New Call-to-action

 

Topics: Verkkokaupan myynti ja markkinointi


Viimeisimmät blogipostaukset

Etsimme ePayment Expertiä äitiysloman sijaisuuteen

read more

Pienen yrityksen iso onnistuminen - rohkea tempaus siivitti Tam-Silkin myynnin hurjaan kasvuun

read more

Sivutoiminen verkkokauppa – miten se onnistuu?

read more