Paytrail

Mikä sitouttaa meidät verkkokauppaan?

Matti Mäkelä Kirjoittanut Matti Mäkelä - 7.2.2014

Verkkokauppoja tuntuu olevan yhtä paljon kuin niiden erilaisia asiakaskuntia. Usein verkossa ostava asiakas päätyy toistuvasti ostoksille johonkin tuttuun ja turvalliseksi todettuun verkkokauppaan. Tällainen kanta-asiakkuus ja sen ylläpito on kauppiaalle erittäin arvokasta ja kustannustehokasta.

Työni ohessa tulen usein havainneeksi kanta-asiakkuuteen ajavia keinoja ja joskus myös niiden puutteita verkkokaupan toiminnassa. Päätinkin tässä kirjoituksessa ottaa selvää Paytrailin työntekijöiden verkkoshoppailun kohteista siviilielämässä ja kanta-asiakkuuksien tuomista vahvuuksista.

Superfoodia ja täyttä suomalaista lihaa

Myyntitykkimme Johannes urheilee vapaa-ajallaan paljon ja tarvitsee sen vuoksi ravintorikkaita elintarvikkeita palautuakseen rasittavista suorituksista. Erikoisemmat ruokatavarat Johannes hankkii FitnessFirst.fi:stä, jossa tuotteiden monipuolisuus ja valikoiman laajuus ovat hänen mukaansa omaa luokkaansa. Hän on todennut FitnessFirst.fi:n palvelut laadukkaiksi ja toimituksen tehokkaaksi. Asiakaspalvelu toimii ja vuorovaikutus on ystävällistä.

Perinteisemmässä ruoanlaitossa Johannes luottaa Tammisen Lihatukun tuotteisiin. Tammiselta saa luotettavasti suomalaista laatulihaa suoraan kotiovelle tuoreena kylmäkuljetuksessa. Verkkokaupassa tietoa on kattavasti ja ohjeet ovat selkeät. Johannes pitää erityisesti siitä, että jo tilaushetkellä asiakas voi itse päättää sopivan toimitusajankohdan ja lyhimmillään toimitus kestää muutaman arkipäivän. Hinnat ovat myös kilpailukykyisiä ruokakauppojen hintasoon nähden.

Käsityötarvikkeita Titityystä

Taloustiimimme jäsen Marjo harrastaa käsitöitä ja luottaa usein Titityyn tuotteisiin. Hän vierailee mielellään Titityyssä myös paikan päällä Toivolan Vanhalla Pihalla eli täällä Jyväskylässä keskustan tuntumassa. Marjo on tottunut Titityyn ystävälliseen ja henkilökohtaiseen palveluun. Verkkokaupasta löytyy hänen mukaansa monipuolinen valikoima esimerkiksi neulontaan liittyviä tarvikkeita. Marjo on erityisesti kiintynyt Titityyn lankojen hyvään laatuun.

Katsastusaika juuri silloin, kun haluaa

Allekirjoittanut hyödyntää Plus Katsastuksen ajanvarausjärjestelmää aina kun mahdollista. Katsastushinnasta saa tuntuvan alennuksen varaamalla katsastusajan ennakkoon ja maksamalla sen heti verkossa (määräaikaiskatsastus alk. 29,00€). Lisäksi pidän siitä, että voin päättää katsastusaikani jopa 10 minuutin tarkkuudella, eikä minun tarvitse ennakkoon huolehtia katsastusaseman mahdollisista jonoista. Ainakin Jyväskylän Arelan toimipisteellä homma hoituu mutkattomasti sekä palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa. Näillä ominaisuuksilla en heti ole vaihtamassa tuttua katsastuspistettä.

Nopean tiedustelun jälkeen huomasin, että kokemuksia löytyy työkavereilta enemmänkin. Tämän vuoksi teenkin tälle postaukselle jatko-osan, jossa esitellään uusia muutama asiakkuus ja asiakkaan sitoutumiseen johtaneita asioita lisää.

Kuinka sinä pyrit sitouttamaan asiakkaasi? Entä mitkä asiat ovat saaneet sinut vakuuttumaan niin vahvasti, että olet sitoutunut ostamaan toistuvasti samasta paikasta? Missä olet itse saanut erityisen hyvää palvelua ja jäänyt useammin tilaavaksi kanta-asiakkaaksi? Jaa ihmeessä tieto myös meille!

Lue myös:

Benchmarking verkkokauppaa perustettaessa - mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Miika Malisen Happy Angler-verkkokauppa menestyy Ruotsissa

Verkkokauppamassasta erottautuminen vaatii uskallusta

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi