Paytrail

Tracker Oy: Keskittyminen mahdollistaa markkinajohtajuuden

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 19.2.2014

37-vuotias voi olla ajassa kiinni. Järisyttävä ajatus, jonka Oululainen Tracker Oy on osoittanut oikeaksi. Yritys on pysynyt pinnalla niche-tuotteillaan: GPS-paikantimilla ja matkapuhelimissa toimivilla sovelluksilla. Markus Salmenpohja, kuinka tämä on mahdollista?

”Kun keskitymme ydinosaamiseemme ja olemme hyviä siinä, teemme vakaata liiketoimintaa ja pysymme teknologian aallon harjalla.”

Liiketoiminnan ydin löytyi kavereiden tarpeista

Kuinka se usein niin mystinen toiminnan ydin löytyy? Itsestään selvää se ei ole.

”Kaikki lähti siitä, että oli rohkea radioalan ammattilainen, joiden tuttavilla oli selkeä tarve tietää, missä heidän metsästyskoiransa liikkuivat. Tracker Oy syntyi, kun aitoon tarpeeseen luotiin laadukas ratkaisu.”

Tracker yhdisti uniikilla tavalla kaksi asiaa: radioalan osaamisen ja metsästäjien tarpeiden tuntemisen. Nämä yhdessä johtivat luonnollisella tavalla oman tontin löytämiseen liiketoiminnan saralla. Häröilyn sijaan on keskitytty juuri siihen mikä osataan ja tontti on pidetty vallassa onnistuneesti.

Tekniikka on loikkinut eteenpäin jäniksen lailla, mutta Trackerin pellepelottomat ovat pysyneet perässä. ”GSM-verkot ja GPS-paikannus muuttivat tuotteen mahdollisuuksia 2000-luvun alussa ja nykytekniikalla pystytään paikantamaan niin metsästyskoirat kuin suunnistajatkin reaaliaikaisesti.”

Kiikarit kohti selkeää kuluttajakokemusta

Tracker ei syötä asiakkailleen sekametelisoppaa. Se tuntee kohderyhmänsä ja osoittaa sen selkeästi pari viikkoa sitten uusituilla tracker.fi-sivuillaan.

”Nettisivuremontti tehtiin, koska olimme verkossa esillä kuluttajalle hieman monimutkaisesti. Kaikkea yksinkertaistettiin ja karsittiin, kaikki palvelut keskitettiin yhden osoitteen alle – asiakkaalle helposti saataville. Tracker.fi ei ole pelkkä käyntikortti tai verkkokauppa, vaan siellä on myös nettiseuranta-palvelu, jonka kautta voi seurata tietokoneella oman tai kaverien jahtia kartalla.”

Kasvua ilman harhailua

Omaan ydinosaamiseen keskittyminen ei rajoita liiketoiminnan kasvattamista ja uusien kohderyhmien löytämistä. Tracker soveltaa paikannustuotettaan esimerkiksi urheilukilpailuissa. Tismalleen sama tuote paikantaa koirien lisäksi hiihtäjiä, suunnistajia veneitä ja ralliautoja.
”Kun samaa palvelua voi soveltaa luovasti ilman kalliita tuotekehitysprojekteja, pysymme vakaalla polulla eivätkä riskit kasva suuriksi.”

Reitti menestyvään verkkoliiketoimintaan

Trackerin Markus Salmenpohja on paikantanut reitin menestyvään verkkoliiketoimintaan ja haluaa jakaa sen myös sinulle:

”Ennen kaikkea ymmärrä asiakkaasi tarpeet kunnolla, keskity oleelliseen ja ole paras siinä, mitä teet. Muista myös avoin ja toimiva asiakasviestintä, käytitpä mitä kanavia tahansa. Näin voitat asiakkaan luottamuksen.”

Lue myös:

Ei jokaiselle jotakin vaan halutulle kohderyhmälle kaikki

Verkkokaupan someasiakaspalvelu kuntoon – 6 artikkelia avuksesi

Verkkokauppamassasta erottautuminen vaatii uskallusta

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi