Paytrail

Verkkokaupan someasiakaspalvelu kuntoon – 6 artikkelia avuksesi

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 31.3.2014

Kuten Dinglen Juho Jokinen totesi artikkelissaan Palvelu on parasta markkinointia ”Puhelinyhteyteen pakottaminen pitäisi kieltää lailla”. Puhelin verkkokaupan asiakaspalvelukanavana ei enää riitä. Ihmiset kommunikoivat eri kanavissa varsin suvereenisti, joten niin on tehtävä yritystenkin. Ainakin jos aikovat pitää asiakkaansa tyytyväisinä.

Asia koskee verkkokauppojen lisäksi kaikkia muitakin yrityksiä, ainakin sellaisia, joilla on asiakkaita. Kokosimme 6 artikkelia, joiden avulla saat nostettua tietotasosi asiakaspalvelusta sosiaalisessa mediassa kuntoon.

1. Haasteena asiakaspalvelu somessa: someaspan 10 käskyä / Sini Suutari

Someasiakaspalvelun nyrkkisäännöt, joilla pärjää somekehässä pitkään. Erinomaisen kattava paketti nopeasti luettavassa muodossa. Artikkeli antaa myös esimerkkejä, joiden avulla esitellyt asiat on helppo ymmärtää.

2. 7 vinkkiä – Asiakaspalvelu sosiaalisessa mediassa / Hale Okkonen

Jos asiakasmääräsi lasketaan tuhansissa tai kymmenissä tuhansissa, lue tämä. Hale kertoo vinkkejä siihen, kuinka asiakaspalvelu hoidetaan ammattimaisesti asiakasmassojen kasvaessa. Artikkelin jälkeisessä diasarjassa perustellaan vielä miksi asiakaspalvelun kuuluu olla myös somessa.

3. 4. ja 5. Trilogia someasiakaspalvelun kompuroinneista ja onnistumisista /Mervi Teerikangas-Järvi

  1. Asiakaspalvelu SoMessa - case Hobby Hall
  2. Asiakaspalvelu SoMessa - case Midhill
  3. Asiakaspalvelu SoMessa - case Cloetta

Kaksi ensimmäistä osaa käsittelee epäonnistumista someaspassa ja kolmas taas esimerkillistä toimintaa. Esimerkit on höystetty ”mitä tästä opimme” –osuuksilla, jossa nostetaan listaksi loistovinkkejä ihan jokaiselle verkossa asiakkaiden kanssa toimivalle.

6. The Complete Guide to Using Social Media for Customer Service / Courtney Seiter

Perusteellinen pläjäys someasiakaspalveluasiaa. Mikäli tämän raamattuakin pidemmän artikkelin jaksaa tavata alusta loppuun, on asian suhteen huomattavasti viisaampi. Tavaaminen on kuitenkin miellyttävämpää ajanvietettä kuin kipeiden kantapäiden paikkaaminen.

Nähdään somessa!

Facebook
Twitter
YouTube
Slideshare-

Lue myös:

4 kysymystä selventämään someaspaan sukellusta

Lataa opas verkkokaupan kehittämisestä

Ebook3-kansiMikäli verkkokaupan kehitys kiinnostaa laajemmin, lataa ja lue ilmainen oppaamme Seuraa, analysoi, kehitä - menestyvän verkkokaupan kehitystyö.

Lataa nyt

 

 

paytrail-icon Verkkokaupan asiakaspalvelu