Paytrail

Alennukset ja toimitustavat verkkokaupassa

Kai Korhonen Kirjoittanut Kai Korhonen - 21.5.2015

Vaikka alennukset ja toimitustavat saattavat vaikuttaa pieniltä seikoilta verkkokaupan toiminnassa, voivat ne vaikuttaa ratkaisevasti ostopäätökseen. Mieluinen toimitustapa, alennettu hinta tai ilmainen toimitus voivat olla se viimeinen töytäisy, jota asiakas kaipaa vahvista-painikkeen painamiseen.

Alennus ja hintaviestintä

Alennus kuulostaa ostajan korvaan aina hyvältä, ja hintaviestinnällä voidaan vaikuttaa ostajan hintamielikuvaan. Kuinka monta kodinkonetta tai huonekalua olet itse ostanut listahinnalla? Tuntuu, ettei esimerkiksi sohvia ilman alennuksia edes myydä.

Verkkokauppaan kannattaa tehdä erikseen kategoria alennukset tai löydöt, josta asiakkaat voivat käydä katsomassa, mitä juuri tällä hetkellä saisi erityisen hyvään hintaan. Kategoria nousee varmasti katsotuimpien tuoteryhmien kärkipäähän.

Alennus ja tuotemarkkinointi

Alennuksella voidaan halutessa markkinoida tiettyä tuotetta. Laita verkkokaupan etusivulle näkyvä, houkutteleva kuva tämän hetken kuumimmasta tuotteestasi sopivalla alennuksella ja kattavalla tuotekuvauksella. Somervuoren mukaan ostaja ei tutkimusten mukaan reagoi +/- 5% hinnanmuutoksiin, joten alennuksen on syytä olla suurempi.  Kannattaa kuitenkin pitää mielessä myös alennuksen vaikutus tuotteen katteeseen, josta Prospercartin Vesa Nippala kertoo verkkokaupan perustamisoppaassa.

Alennus sitouttaa ostajan. Anna tilauksen tehneelle asiakkaalle alennuskoodi seuraavaa tilausta varten, ja asiakkaan palaaminen juuri sinun verkkokauppaasi on monin verroin todennäköisempää.

Muista, että pienempi kate tehdystä tilauksesta on parempi, kuin täysi kate tekemättömästä tilauksesta.

Toimitustavat ja tuotepalautukset

Tuotteet on valittu ostoskoriin, yhteystiedot on annettu, ja kaikki näyttää hyvältä. Valitettavasti  tuotteen saa noudettua vain Inarin Essolta tiistaisin ja torstaisin klo 00.00 -02.00. Taidanpa etsiä tuotteen jostain muualta.

Kärjistetty skenaario, mutta juuri sen sopivan toimitustavan puuttuminen saattaa asiakkaasta tuntua ylitsepääsemättömältä esteeltä. Varsinkin kun se toinen verkkokauppa luultavasti toimittaa tuotteen mukisematta kotiovelle. Pyri siis tarjoamaan mahdollisimman kattavat toimitustavat verkkokaupassasi, jotta asiakas saa paketin halutessaan kotiovelle, postiin tai vaikkapa SmartPOST-automaattiin.

Ilmainen tuotepalautus helpottaa ostopäätöstä erittäin paljon, koska asiakas voi palauttaa tuotteen, joka ei jostain syystä olekaan sopiva. Tämä voi pienemmille kauppiaille olla tyyristä, mutta siitä huolimatta tarpeellista, jottei ostolle muodostu kuluttajan silmissä estettä.

Hyvä kikka keskiostoksen kasvattamiseen postikulujen avulla on tarjota ilmainen toimitus tietyn summa ylittäviin tilauksiin. Näin asiakas ostaa ennemmin tuotteen, kuin maksaa tuotteiden kuljetuksesta ;)

Lue myös

Benchmarking verkkokauppaa perustettaessa - mihin kiinnittää huomiota?

Kuinka viet kivijalkakaupan kokemuksen verkkokauppaasi: 4 vinkkiä

Kuinka paljon myyvempiä voisivat verkkokauppasi tuotekuvaukset olla?

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi