Paytrail

Inbound17: videot, AI ja vaikuttajamarkkinointi nousussa

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 27.10.2017

inbound17-tapahtuma alkamassa - PaytrailVierailin syyskuussa Bostonissa Inbound17-tapahtumassa. Tapahtuma on Hubspotin järjestämä markinoinnin ja myynnin konferenssi, jossa kovan luokan puhujat kertovat lukemattomissa sessioissa ajatuksiaan ja vinkkejään. Tänä vuonna näissä puheissa korostui AI, vaikuttajamarkkinointi ja videoiden monipuolinen hyödyntäminen. Alla muutamia tärppejä nimenomaan verkkokaupan markkinoinnin näkökulmasta katsottuna.

Tee videostrategia ja leivo se sisään sisältöstrategiaasi

Erilaiset videot toimivat eri ostopolun vaiheissa. Älä siis tee sokeasti videoita videoiden vuoksi vaan mieti, mikä toimii tietoisuuden herättelyssä, mikä harkintavaiheessa, mikä ostovaiheessa tai uudelleen ostamisen vaiheessa. Videoihin saa haaskattua valtavasti rahaa, ja toisaalta, niiden avulla saa voitettua valtavasti kauppaa, mutta ensimmäinen ilman toista on silkkaa huolimattomuutta. Strategian avulla vältät tämän.

Ole luova miettiessäsi videon käyttöä. Video-only -sukupolvi on nousemassa ja tekee enemmän ja enemmän ostopäätöksiä. Tämä vaikuttaa suoraan markkinointiin ja siihen liittyviin vaateisiin.

Kannattaa viettää aikaa jonkun nuoren kanssa ja tarkkailla kuinka hän käyttää videoita. Tulet todennäköisesti yllättymään ja pääset irti tyypillisimmästä, melko rajoitetusta tavasta ajatella videoiden hyödyntämismahdollisuuksia.
Videoita katsellaan valtavasti - Paytrail

Vaikuttajamarkkinointi. Noh, vaikuttaa.

Vaikuttajamarkkinointia käsittelevien puheenvuorojen määrä oli noussut huimasti viime vuodesta. Eikä ihme. Uudet sukupolvet katsovat videoita ja haluavat käyttää niitä tuotteita, joita heidän esikuvansakin käyttävät. Tai hetkonen, eikös niin ole ollut aiemminkin? Vaikuttajat ovat vaan koko ajan enemmän esillä ja heitä on enemmän.

Erityisesti kuluttajille myytäessä on erityisen tärkeää kaivaa tuotteisiinsa liittyvät vaikuttajat ja luoda heidän kanssaan yhteistyömalleja. Erään puhujan mukaan yleisin virhe on valita väärät vaikuttajat. Tässä kannattaa siis olla tarkkana. Sinun on oltava sisällä asiassa.

Ota AI avoimin mielin vastaan

AI on jo täällä. Voit lukea siitä hyvän määritelmän Topbots.comin sivuilta. Se tulee mahdollistamaan hienoja juttuja niin verkkokaupan myyntiin kuin asiakaspalveluunkin. Meille näytettiin satunnaisesti tietokoneen ja ihmisen kirjoittamia tekstejä, ja täytyy myöntää, että en osannut arvata mikä oli minkäkin kirjoittama. Paitsi, kun meille näytettiin katkelma Shakespearen teoksesta. Ai on joka tapauksessa jo erittäin kehittyneellä tasolla ja tulee varmasti muuttamaan meidän kaikkien työtä.

Yhtenä esimerkkinä on Botit, joita näkee jo joillakin suomalaisillakin yrityksillä (esim Kotipizzan Kotibotti). Lista boteista, joita kannattaa benchmarkata.

Muutos, se ainoa varma asia tulee entistä varmemmaksi ja kiihtyy. Vastarinta on turhaa, joten nyt on hyvä hetki ottaa asioista selvää ja miettiä, kuinka erilaiset muutoksen tuulet saisi parhaiten valjastettua oman yrityksen käyttöön. Ja jos verkkokaupan markkinointi on leipälajisi, suosittelen Inbound-tapahtumaa lämpimästi.

inboun17 Paytrailin markkinointi ja myynti

Lisää luettavaa verkkokaupasta ja tekoälystä

Tekoälyä verkkokauppaan - mutta miten?

100% tulevaisuutta: mitä opimme ihmiskokeestamme?

Kohtaamisia 17: robotiikka raivaa tilaa asiakaspalvelun inhimillisyydelle

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi