Paytrail

Kaalimadon Kimmo Nicklen - Ei saa tuudittautua ajatukseen, että jotain olisi jo voitettu

Ville Karjalainen Kirjoittanut Ville Karjalainen - 18.10.2018

Kaalimato-verkkokauppa on pyörinyt jo 13 vuotta, mutta sen takana oleva Kentonec on perustettu jo 1962, tosin tuolloin eri nimellä. Yritys teki aiemmin mm. tukkukauppaa ja postimyyntiä. Siirtyminen verkkokauppaan oli luontainen seuraava askel, kertoo Kentonecin Kimmo Nicklen.

Ajan hermolla pysyminen vaatii jatkuvaa hereillä oloa

Kun yritys on ollut olemassa yli 50 vuotta, sen on pitänyt sopeutua ja muokkautua yhä uudelleen pysyäkseen ajan hermolla: "Koko ajan oltava hereillä ja parannettava omia palveluita joka saralla: tuotevalikoimaa, verkkokaupan alustaa ja sen toimintaa sekä maksutapoja. Ei saa tuudittautua ajatukseen, että jotain olisi jo voitettu."

"Koko ajan ei kuitenkaan voi olla uudistamassa samaa asiaa. Teemme siis muutokset, sitten elämme niiden kanssa, kuuntelemme asiakkaitamme ja sitten, myöhemmin taas uudistamme."

Kimmo kertookin, että ajan hermolla pysyminen on yksi suurimmista haasteista verkkoliiketoiminnassa: "Mutta toisaalta se on myös hyvä asia, se pitää meidät hereillä."

Itse koodattu verkkokauppa-alusta tuo joustoa

Kimmo kertoo, että Kaalimadon verkkokauppa-alusta on itse koodattu: "Meillä on palkkalistoilla henkilö, joka on koodannut meidän verkkokaupan. Uudistuksia on 13 vuoden aikana tehty useampi, ainakin 3-4 isompaa ja pienempää kehitystyötä tehdään jatkuvasti."

Itse koodatun alustan hyvinä puolina Kimmo pitää sitä, että kaikki muutokset, isot ja pienet, saadaan tehtyä näppärästi ja juuri omien toiveiden mukaisesti. Haasteina hän toisaalta näkee henkilöriskin, ja sen, että mikäli jotain uutta tarvitaan, kaikki pitää tehdä kokonaan itse.

A/B -testaus johti kahden maksupalvelun yhtäaikaiseen käyttöön

Kaalimato käyttää kahta eri maksupalvelun tarjoajaa. Miksi tämä mahdollisuus on tärkeää? "Koska optimoimme toimintaa koko ajan, teimme myös maksupalveluiden kohdalla A/B-testausta. Testasimme sekä Paytrailia että Klarna Checkoutia erikseen ja sitten yhdistelmää Klarna-laskusta ja Paytrailista. Tuo yhdistelmä tuotti parhaan tuloksen. Nyt meillä on käytössä parhaat puolet kahdelta eri maksutapatarjoajalta."

Kimmo kertoo, että Kaalimadon tarjoamista maksutavoista verkkopankkimaksaminen on selkeästi suosituin. "Sen jälkeen tulevat muut, lasku ja kortti, aika tasaisesti. MobilePay ollut niin vähän aikaa, että siitä ei vielä osaa sanoa paljoa. Myös postiennakko on edelleen olemassa, mutta sen käyttö vähenee koko ajan. Sitä käyttävät vanhemman polven asiakkaat."

Kasvu tasaista - tavoitteena vahvistaa asemaa Suomessa

Kaalimadon tavoitteena on vahvistaa asemaansa alan markkinajohtajana kotimaassa. Alkuvaiheessa Kaalimato kasvoi melkein 50% vauhdilla, mutta viimeiset kolme tilikautta on Kimmon mukaan menty tasaisesti 5% kasvulla: "Tälle vuodelle arvio on noin 10% kasvu, mutta lopullinen tulos ratkeaa joulumarkkinoilla."

Muita verkkokauppatarinoita

Finnish Design Shop: asiakkaiden tarpeiden ennakointi, valikoima ja nopeat toimitukset ovat avaimet menestykseen

Puuvirrat: maaseudulla hyvät mahdollisuudet verkkoliiketoimintaan

Papu Designin kasvun salaisuus rohkeus ja ihmiset

 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi