Paytrail

Kahden verkkokaupan pyörittäjän vinkkejä verkkokauppa-alustan valintaan

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 4.7.2017

Janne Jalonen pyörittää kahta verkkokauppaa, fiksukoti.fi:tä, jossa hän myy älykotiin tarvittavaa tekniikkaa, sekä spinnerking.fi:tä, jossa Janne on tarttunut trendituotteen fidget spinnerin myyntiin. Jannelle onkin kertynyt kokemusta useista verkkokauppa-alustoista, sillä hän lähti liikkeelle hyvin pienestä omarahoitteisesta kaupasta ja on kasvattanut myyntinsä hyvään vauhtiin.

Janne tietääkin mistä puhuu, kun hän pohtii alustan valinnassa tärkeitä seikkoja. Hänen kaupoissaan on käytössä MyCashflow ja WooCommerce. Fiksukoti.fi siirrettiin Shopifysta MyCashflow:n päälle, koska nykyään asiakkaat haluavat valita paketin noutopisteen itse ja tämä ominaisuus ei Shopifyn perusversioissa ole tarjolla. Lisäksi runsaan lisäosien käytön myötä Shopify:n hinta nousi. "Shopifyn teeman luonnit ja muokkaukset olivat kyllä todella helppoja ja alusta oli nopea ja miellyttävä käyttää." MyCashflowta, Janne kehuu myös erittäin helppokäyttöiseksi ja MyCashflow:n suomalaisen kehittäjän, Pulse247 Oy:n kanssa yhteistyö sujuukin erittäin hyvin.

Mitä verkkokaupan valinnassa pitää huomioida?

”Aloitteleva verkkokauppias ei oikein osaa ajatella, millaista verkkokauppa voi olla vaikkapa vuoden päästä. Silloin voi joutua nopeastikin tekemään uusia ratkaisuja, kehitystä, tai jopa vaihtamaan alustaa.” pohtii Janne.

Hänen mukaansa verkkokauppa-alustan valinnassa on tärkeä huomioida seuraavat asiat:

  • Varmista, että alusta vastaa omiin tarpeisiisi sekä käytön helppouden että muokattavuuden puolesta. Muokattavuuden rajat voivat tulla äkkiäkin vastaan. Muokkaus voi olla paljon muutakin kuin ulkoasua ja fontteja.
  • Pohdi, kuinka paljon olet valmis tekemään itse ja toisaalta kuinka iso budjetti sinulla on. Kaikkea saa ostettua palveluna, mutta hinta kasvaa nopeasti.
  • Selvitä, miten alusta käyttäytyy asiakkaan puolelta. Esimerkiksi miten kassa toimii ja pitääkö pakkorekisteröityä ennen kuin saa kaupan vietyä loppuun.
  • Varmista, että verkkokauppa-alusta toimii luotettavasti. Kaupan on pysyttävä pystyssä oikeasti 24/7. Päivittämättömät lisäosat ovat riski kaatumisille ja kaatamisille.
  • Tutki taipuuko verkkokauppa-alusta oikeasti mobiilikäyttöön, eli onko se oikeasti responsiivinen. Meillä jopa 60% liikenteestä tulee mobiililaitteilla.
  • Varmista, että verkkokauppa-alusta on nopea sekä hallinnan, että itse verkkokaupan puolella.
  • Tarkista rajoittaako alusta tuotemäärää, tai kasvattaako tuotemäärän kasvu myös kuukausimaksua.
  • Selvitä alustan ja toimittajan taustoja, esim. minkälaiset ja minkä kokoiset yritykset sitä tällä hetkellä käyttävät.

Kaipaatko lisää apua verkkokauppa-alustan valintaan?

Verkkokauppa-alustan valintaan ei ole yhtä oikeaa vastausta. Käsittelemme asiaa oppaassa verkkokauppa-alustan valintaan. Lue opas, jonka avulla valitset juuri oikean verkkokauppa-alustan tai tutustu suomalaisten verkkokauppiaiden aitoihin kokemuksiin eri  verkkokauppa-alustoista!

New Call-to-action

Tutustu myös verkkokauppa-alustat testissä sarjaamme

Verkkokauppa-alustat testissä: WooCommerce

Miksi valita Magento 2.1 verkkokauppa-alustaksi?

Verkkokauppa-alustat testissä: Shopify

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen