Paytrail

Kuukauden verkkokauppias – Markkinoinnissa erinomaisesti onnistunut Billebeino

Jarkko Leinonen Kirjoittanut Jarkko Leinonen - 27.4.2015

Logon kerran huomattuaan, sen huomaa kaikkialla. Billebeino on poikkeuksellinen yritys, joka on lyhyessä ajassa onnistunut luomaan tyhjästä menestyvän vaatebrändin. Valitsimme Billebeinon verkkokaupan itseoikeutetusti aloittamaan kuukausittaisen sarjamme verkkokauppiaista, jotka koemme tavalla tai toisella onnistuneen poikkeuksellisen hyvin verkkokaupankäynnissä.

Billebeinon tarinaan on aina liittynyt ripaus mystiikkaa. Mikä on tämä punatiilinen logo? Kuka on Billebeino? Vai onko se vain merkki, jonka nimi muistuttaa kummasti kaikille suomalaisille tutun ammattiurheilijan nimeä.

Oli miten oli, päätimme avata salaisuuden verhoa haastattelemalla Billebeinon keulahahmona sekä toimitusjohtajana toimivaa Juhani Putkosta.

Niin kuin useimmat suuret menestystarinat, on tämäkin tarina saanut alkunsa Amerikassa.

"Kaikki lähti kesällä 2013 pienestä punaisesta tiili-logosta, jonka maalausta harrastava yhtiökumppanini oli tagannut tauluihinsa. Ajaton logo miellytti molempia niin paljon, että päätimme tehdä siitä tarroja, joita liimasimme erinäisiin paikkoihin.”

Tarrat kehittyivät pian ideaksi lippiksistä, pipoista ja huppareista. Kaksikon ystävät innostuivat kaverusten ideasta perustaa vaatebrändi. Aluksi tuotteita jaettiin vain sisäpiirille johon sattui kuulumaan myös paljon julkisuuden henkilöitä. Pian Billebeinon Instagram alkoi täyttyä kuvista joissa poseeraavat niin NHL-tähdet, suomalaiset eturivin artistit, missit sekä näyttelijät Billebeinon vaatteet päällä.

’’Heitettiin tutuille meidän kamaa ja uskottiin, että jos henkilö pitää tuotteesta, niin se saattaa näkyä hänen omissa kanavissaan. Esimerkkinä Teemu Selänne joka tuli henkilökohtaisesti kysymään, että voisiko hän saada muutaman lippiksen. Seuraavana päivänä toimitimme Teemulle lippikset.’’

teemu_brick_cap-billebeino-paytrail

Menestyvän brändin takana nähdään useimmiten suuria mainostoimistoja sekä todella suuria markkinointibudjetteja. Billebeino on kuitenkin rakentanut kaiken itse ja on onnistuneesti hyödyntänyt alusta saakka sosiaalisen median mahdollistamaa hypeä. Pohjaa sekä kysyntää Billebeinon tuotteille rakennettiin pitkään ja kun verkkokauppa viimein avattin kesällä 2014 oli kysyntä räjähtää käsiin.

“Pyrimme luomaan uudelle verkkokaupalle hypeä jo paljon ennen kuin se avattiin. Ilmeisesti onnistuttiin kun sivut kaatuivat heti kättelyssä yleisöryntäyksen vuoksi.”

Verkkokaupan aloittamiseen liittyvät haasteet ovat olleet Billebeinolle enimmäkseen positiivisia. Sivuston kaatumisen jälkeen lisättiin serveritilaa ja huolella valitulta verkkokauppatoteuttajalta saatiin nopeasti apua. Tilausmäärien infernaalinen kasvu on tuonut omat haasteensa varastonhallintaan sekä logistiseen prosessiin. 

Oman kokemuksen innoittamana Juhani kannustaa myös muita yrittäjiä rohkeasti perustamaan verkkokaupan: ’’Jos sinulla on hyvä tuote tai idea niin verkkokauppa on helpohko ja edullinen väylä aloittaa toiminta.’’

Billebeino on melko lyhyestä historiastaan huolimatta onnistunut vakiinnuttamaan asemansa suomalaisessa katumuodissa: ’’Kuka vaan voi olla Billebeino. Mummoni 83v vetää tuolla kaduilla meidän lippis päässä, mikä on sairaan siistiä!’’

Menesty kuin Billebeino - suunnittele verkkoliiketoimintasi Lean Canvas -mallin avulla

Haluatko luoda oman menestystarinan verkkoon? Suosittelemme sinulle opasta, jossa käsitellään verkkoliiketoiminnan suunnittelua niin, että saat heti kiinni menestyksen punaisesta langasta. Lue verkkoliiketoiminnan suunnittelusta Lean Canvas -mallin avulla. Lukuiloa!

New Call-to-action

Artikkeleja unelmiesi verkkokaupan toteuttamisen tueksi

Mitä ottaa huomioon verkkokaupan tuotevalikoiman suunnittelussa?

Tuotekuvien laiminlyönti - tehokas tapa tuhota verkkokauppa

Joukkuepeli toimii verkossa: entiset OLSin pelaajat pyörittävät 3 verkkokauppaa

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi