Paytrail

Laa Laa Living - unelma omasta tuotemerkistä

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 12.4.2018

Annika ja Vesa Rasku ovat olleet yrittäjiä jo vuodesta 2001. Ensin oli kivijalkakauppa, sitten pari verkkokauppaa, mm. edelleenkin täyttä häkää pyörivä Tuutilulla, jossa myydään mm. vaatteita ja sisustustarvikkeita pääosin lapsille. Annikan ja Vesan haaveissa kyti kuitenkin oma tuotemerkki. Kun idea eri muotoisista, sisustustrendinä jo pitkään olleista sisustusristikoista nousi esiin, pariskunta kääri rohkeasti hihansa ja suuntasi kohti unelmaansa. Syntyi Laa Laa Living.

Oman tuotemerkin takana paljon työtä

"Laa Laa Living lähti liikkeelle, kun keksittiin, että pitkään pinnalla olleet seinäristikot voisivat olla eri muotoisia, ei vain suorakulmaisia." Annika kertoo. "Ollaan aina oltu hullun rohkeita, joten lähdettiin vaan heti liikkeelle."

Alkuun liittyneitä tehtäviä ovat olleet tuotemerkin perustaminen, mallien suunnittelu ja valmistajan etsiminen. Tuotanto haluttiin lähelle ja valmistaja löytyikin Virosta. "Kun valmistaja on lähellä, kuljetusmatkat pysyvät lyhyinä ja toiminta on muutenkin monella tapaa helpompaa. Toistaiseksi asiat ovat menneet tosi hyvin, mutta toki kaikki on meille uutta ja uuden opettelemista tulee eteen koko ajan."

Verkkokauppa itsestäänselvyys

Kun idea oli syntynyt, mallit suunniteltu, valmistaja löydetty, tuote ja tuotemerkki valmis, Annikalle oli itsestäänselvää, että perustetaan verkkokauppa. Valittiin verkkokauppa-alusta ja maksunvälittäjä. "Myös jälleenmyyjät ovat olleet kiinnostuneita, joten kasasimme myös B2B-verkkokaupan. Nyt, kun verkkokaupat ovat auki ja tuote markkinoilla, tuntuu, että tästä se työ vasta alkaakin." Annika pohtii.

"Uudessa työvaiheessa päällimmäisenä on markkinointi. On varmistettava, että ihmiset löytävät meidät."

Laa Laa Living Annika Rasku

Kansainvälinen myynti alusta saakka tähtäimessä

Yrittäjäparinskunnalla on alusta saakka ollut tähtäin kansainvälisessä kaupassa. "Verkkokaupasta on englanninkielinen versio, mutta emme vielä ole ehditineet tekemään sille markkinointia. Myös B2B-puolella on tarkoitus myydä ulkomaille."

Verkkokauppayrittäjyyden paras ja pahin puoli vapaus

Annikan kokemus kivijalkakaupasta varmistaa, että hän arvostaa verkkokauppayrittäjyyden tuomaa vapautta: "Vapaus on ihan parasta! Saa tehdä omat aikataulut, eikä aukioloajat sido meitä. Voin tehdä työtä välillä illalla ja toisaalta ottaa vapaapäivän keskellä viikkoa. Kuusi vuotta sitten siirsin toimiston kotiin, joten työnteko ja lastenhoito on helppo yhdistää."

Annikaa naurattaa, kun häneltä kysyy verkkokaupan suurimmista haasteista: "Se on hassua, mutta tuo sama vapaus on myös se suurin haaste. Kun työ on superkivaa, niin monesti on vaikea lopettaa. Kun kauppa ei mene tiettyyn aikaan kiinni, niin tekee mieli vain jatkaa. Uudenvuoden lupaukseni onkin, että yritän kehittää omaa ajanhallintaa niin, että teen päivät työtä ja illat omistan perheelle."

"Kun työ on superkivaa, niin monesti on vaikea lopettaa. Kun kauppa ei mene tiettyyn aikaan kiinni, niin tekee mieli vain jatkaa."

Laa Laa Living verkkokauppaVerkkokauppamaailma muuttunut merkittävästi

Annika pohtii verkkokauppa-alan muutosta: "Verkkokauppamaailma on muuttunut niin paljon! En edes muista millä alustalla aikoinaan aloitettiin, mutta se oli aika alkeellinen. Eikä silloin ollut maksuvälittäjiä, joten jokaisen pankin kanssa piti tehdä sopimukset maksupainikkeista ja niistä jokainen oli maksullinen. Ja kaiken lisäksi asiakkaat eivät olleet vielä tottuneet verkkokauppoihin. Nyt tuntuu, että kaikki siirtyy kivijalasta verkkoon."

Annikan terveiset verkkokauppaa perustavalle

Verkkokaupan perustaminen on Annikan mukaan huomattavasti helpompaa kuin kivijalan perustaminen ja hän kannustaakin kokeilemaan sitä, kuitenkin tietyin ehdoin: "Nyt, kun verkkokauppoja on tosi paljon, on tärkeä alusta asti olla ammattimainen. On mietittävä tarkasti mille alustalle kaupan tekee, miltä verkkokauppa näyttää ja minkä maksunvälittäjän sinne ottaa. On ällistyttävää, että vieläkin välillä törmää verkkokauppaan, jossa pyydetään ennakkomaksua. Kaikkinensa on tärkeää, että asiakkaan on alusta saakka helppo käyttää kauppaa."

"Nyt, kun verkkokauppoja on tosi paljon, on tärkeä alusta asti olla ammattimainen."

Muita inspiroivia tarinoita verkkokauppayrittäjyydestä

Papu Designin kasvun salaisuus rohkeus ja ihmiset

Fitverstas - Yhden hengen yrityksestä maan laajuiseksi franchising-bisnekseksi

The Ten Essentials - palvelevalla verkkokauppakonseptilla tuotetulvaa ja kertakäyttökulttuuria vastaan

Taffer - tubettamalla verkkomyynti nollasta sataan

Lumingerien verkkokauppa hallitsee hakukonetuloksia

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi