Paytrail

Mainosväsy haastaa verkkokaupan markkinoinnin

– kauppiaan markkinointivinkit vuodelle 2024

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 6.3.2024

Verkon nykyisen sisältötulvan aikana mainonnan ja markkinoinnin on oltava erottuvaa, aidosti kiinnostavaa ja tunteet huomioivaa. Muuten sisällöt hukkuvat osaksi massaa. Tästä artikkelista löydät vinkit sisällöntuotantoon sekä verkkokaupan markkinointiin vuodelle 2024.

 

1. Valitse markkinointitoimenpiteet huolella

Joskus vähemmän on enemmän, ja se pätee myös verkkokaupan markkinoinnissa. Omat markkinointitoimenpiteet ja kanavat kannattaa valita kaupan kohderyhmän sekä omien resurssien mukaan, eikä jokaiseen kanavaan ole pakko väkisin keksiä sisältöjä.

Kun pohdit sopivia toimenpiteitä ja kanavia, mieti ensin, missä kohdeyleisösi on. Mitkä kanavat ovat ennen tuoneet liikevaihtoa – ja mitkä eivät? Lukuja tutkimalla ja analysoimalla saat arvokasta tietoa siitä, millaiset sisällöt ovat aiemmin toimineet.

Hyödynnä näitä tietoja, kun mietit toimenpiteitäsi. Voit jaotella sisältöjäsi kahteen tyyppiin esimerkiksi siten, että yhdenlaisilla sisällöillä luot kysyntää ja rakennat brändiäsi, toisilla taas houkuttelet suoraan ostamaan.

  • Pro tip: Vuonna 2024 vaikuttajamarkkinointi ja tuotesijoittelu näyttävät nostavan merkitystään. Voiko näissä olla mahdollisuuksia omassa liiketoiminnassasi?

➡️ Lue lisää vaikuttajamarkkinoinnista

 

2. Panosta erottuvaan sisältöön

Mainosmateriaalit happanevat nyt entistä nopeammin, sillä ihmiset alkavat olla kyllästyneitä netissä vellovaan sisältötulvaan. Tekoäly on kirittänyt kehitystä tarjoamalla mahdollisuuden tuottaa entistä enemmän materiaalia entistä helpommalla. Siksi kiinnostumiseen tarvitaan sisältöä, joka osuu ja uppoaa kerrasta.

Nyt jos koskaan on tärkeää löytää oma, erottuva ja asiakkaita puhutteleva kulma markkinointiin. Mainonnassa pitää olla aidosti ajatusta ja omaa asiakasta ja hänen kiinnostuksenkohteitaan pitää ymmärtää.

Erottumiseen ja entistä parempaan asiakasymmärrykseen pakottaa myös evästeiden poistuminen. Kun mainosalustoilla on vaikeampi kohdentaa mainontaa evästeiden perusteella, vaihtoehdoksi jää pureutua verkkokaupan omaan asiakastietoon ja löytää oman asiakaskunnan ydinjuttu.

"Vaatimukset sisällön erottuvuudelle ja hyödyllisyydelle kasvavat entisestään. Nyt ei pidä tehdä enempää, vaan fiksumpaa." - Kimi Timonen, Arvo Partners

 

3. Hyödynnä tekoälyä järkevästi

Tekoäly voi olla verkkokauppiaan luottoapuri sisällöntuotannossa. Sokeasti tekoälysovellusten varaan ei kannata heittäytyä, sillä pahimmillaan lopputulos ei erotu tapetista tai on jopa virheellinen.

Tekoälysovelluksista voi olla apua blogi- ja somepostausten, oppaiden ja tuotekuvausten luomisessa, mutta kaikki näistä kannattaa viimeistellä aina oman brändin näköiseksi ja kuuloiseksi. Päävastuuta sisällöntuotannosta tai laajemmista strategisista päätöksistä ei koskaan tule luovuttaa tekoälylle, mutta hyvän assistentin siitä fiksusti käytettynä saa.

➡️ Lue lisää tekoälyn hyödyntämisestä

 

4. Älä unohda asiakastasi

Nopeasti tuottavien toimien tekeminen on entistä haastavampaa nykyisessä, pirstoutuneessa mediamaisemassa. Siksi markkinointia on jaksettava tehdä pitkäjänteisesti ja sitouttaa asiakkaita yritykseen ja sen tarinaan koko ostopolun ajan.

Tämä haastaa verkkokauppiaat perehtymään syvällisemmin omiin asiakkaisiin, heidän palautteisiinsa ja tarpeisiinsa. Selvitä siis, mitä asiakkaasi todella arvostavat, mihin he ovat valmiita laittamaan rahaa ja miksi he ostavat – ja vastaa heidän tarpeisiinsa.

Oma asiakasdata, kuten uutiskirjerekisteri, on nyt entistäkin tärkeämpi mahdollisuus, jota kannattaa hyödyntää. Sähköpostimarkkinointi on paitsi kustannustehokasta, myös keino tavoittaa asiakkaasi helposti.

➡️ Lue vinkit sähköpostimarkkinointiin

Onnistuaksesi markkinoinnissa vuonna 2024 sinun ei välttämättä tarvitse tehdä mitään enempää, vaan fiksumpaa. Lue lisää vinkkejä vuodelle 2024 sekä perehdy tuoreimpiin verkkokaupan trendeihin»

Verkkokaupan trendit 2024

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi