Paytrail

Miksi yrittäjät innostuivat uudesta Ecwid-verkkokauppa-alustasta?

Johannes Kumpukoski Kirjoittanut Johannes Kumpukoski - 19.2.2019

Ecwid on suomalaisille vielä aika vieras verkkokauppa-alusta, mutta maailmalla suunnattoman suosittu. Esimerkiksi Love Pawssa ja Kalustepisarassa Ecwid on koettu mukautuvaksi ja huolettomaksi vaihtoehdoksi.

Alkuun pääsee nopeasti

Haukiputaalla perustettu Love Paw valmistaa 3D-tulostustekniikalla lemmikkiaiheisia koruja. Nettisivut ja verkkokauppa avattiin keväällä.

”Otimme käyttöön Ecwidin, koska se oli tarjolla nettisivujemme hostingpalvelun kautta. Minulla tai vaimollani ei ollut aikaisempaa kokemusta, joten etsimme helppoa tapaa saada verkkokauppa pystyyn. Sellainen Ecwid todella oli: saimme verkkokauppaan linkin ja lisäsimme vain omat tuotteemme!” nauraa Love Pawn toinen omistaja Petri Rimpeläinen.

Love Pawn yrittäjät käyvät muualla päivätöissä, joten verkkokauppa ei saanut aiheuttaa suuria kustannuksia. ”Halusimme alkuun korujemme somemarkkinoinnissa, ja Ecwidin peruspaketti oli ilmainen. Tällä hetkellä meillä on käytössä toiseksi ylin taso, koska peruspaketin rajana on enintään 10 tuotteen valikoima. Silti hinta on pysynyt kohtuullisena.”

”Ainoana miinuksena voisi mainita Facebook-kaupan, joka ei toimi mobiilissa, ja joitain ongelmia meillä on ollut myös verkkokaupan graafisen ilmeen automaattisessa värien valinnassa”, Petri muistelee. ”Onneksi Ecwidillä on todella toimiva asiakaspalvelu. Myös alennuskampanjoiden luominen on yksinkertaista, ja alennus vähennetään loppusummasta automaattisesti.”

Avoimen lähdekoodin alusta taipuu moneen käyttöön

Jyväskyläläinen perheyritys Kalustepisara Oy on kotimaassa Ecwidin käytön pioneeri. Alustalla on toiminut jo vuosia yrityksen kolme verkkokauppaa: keittiö- ja kodintarvikkeita myyvä pisarashop.fi, sukkahousuja myyvä sukkahousutukku.fi ja uusimpana silkkikukkiin erikoistunut tekokukka.fi.

”Verkkosivumme toimivat Wix-alustalla, jonka lisäosa Ecwid on, mutta ratkaisevampaa valinnassa olivat suomalaiset maksutavat. Ne kuuluivat Ecwidiin, vaikka se oli tuolloin vielä englanninkielinen”, kertoo verkkokaupasta vastaava Jani Kivelä. ”Ecwidin voi liittää mihin tahansa kotisivualustaan, joten verkkokauppa kulkee mukanamme, vaikka vaihtaisimme eri pohjalle.”

Ecwid on vapaan lähdekoodin ohjelma, mikä antaa lähes rajattomat mahdollisuudet verkkokaupan ilmeen ja sisällön kehittämiselle. ”Päivitys on helppo opetella, kun vähänkin perehtyy asiaan. Meistä keneltäkään ei löydy koodausosaamista, mutta tuotteiden hallinta on yksinkertaista, ja alusta taipuu monenlaiseen käyttöön. Olemme esimerkiksi testailleet kaupoille erilaisia ulkoasuja ja havainneet, että yksinkertainen ja simppeli toimii. Siitä asiakkaat tykkäävät”, Jani vinkkaa.

”Jos tarvitsemme verkkokauppoihimme muutoksia, koodi tehdään valmiiksi Ecwidin päässä. Vain suuremmista muutoksista peritään maksu, ja se on hyvin maltillinen. Päivitysten yhteydessä saamme valmiit koodit, jotka tarvitsee vain syöttää tiettyyn paikkaan. Voimme myös aina itse valita, otammeko uuden ominaisuuden käyttöön vai pidämmekö vanhan. Muutoksista tiedotetaan ajoissa ja chat on käytössä 24/7. Apua onkin aina saatavilla, tosin englanniksi. Muuten Ecwid on jo 90-prosenttisesti suomenkielinen.”

”Meidän kannaltamme Ecwidin parhaita puolia on toimintavarmuus. En muista yhtään toimintakatkosta”, Jani painottaa. ”Kassatoiminto on yhä turhan monisivuinen, mutta alustaa kehitetään koko ajan. Käyttäjien ideoita oikeasti kuunnellaan. Ecwidistä löytyy paljon myös ilmaisia lisäosia, kuten hylättyjen ostoskorien käsittely, josta on meille aidosti hyötyä. Tuotteet saa esille helposti myös Instagramiin.”

Uudenlainen verkkokauppa-alusta

Toukokuussa julkaistun Suuren verkkokauppa-alustaraportin mukaan Ecwidiä käyttää vuonna 2018 noin 1 % suomalaisista verkkokaupoista. Maailmalla Ecwid on ollut suosittu jo kauan. Sitä käyttää Ecwidin oman arvion mukaan noin 1,5 miljoonaa verkkokauppiasta 175 maassa.

Lue Suuresta verkkokauppa-alustaraportista verkkokauppiaiden kokemuksia eri alustoista, tai jos olet juuri etsimässä itsellesi verkkokauppa-alustaa, lue opas verkkokauppa-alustan valintaan!

Muita artikkeleja verkkokauppa-alustoista

Magento saattaa säikäyttää aloittelevan verkkokauppiaan – kokeneet arvostavat laajoja räätälöinti- ja kehitysmahdollisuuksia

WooCommercella verkkokauppa pyörii WordPress-taidoilla - kauppiaiden kokemuksia

Mihin taipuu verkkokauppa-alusta Shopify? – kauppiaiden kokemuksia

Verkkokauppa-alustat testissä: MyCashflow

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista