Paytrail

WooCommercella verkkokauppa pyörii WordPress-taidoilla - kauppiaiden kokemuksia

Johannes Kumpukoski Kirjoittanut Johannes Kumpukoski - 10.10.2018

WooCommercella verkkokauppa pyörii WordPress-taidoilla - kauppiaiden kokemuksia

WooCommerce on maailman suosituimpia verkkokauppa-alustoja ja Suomessa ehdoton ykkönen. Alustan käyttö on monessa yrityksessä tuttua kauraa WordPress-pohjaisilta verkkosivuilta, niin myös RS Parksilla ja Musticalla.

Lue myös Suuri verkkokauppa-alustaraportti 2018

Verkkokauppa rakennettavissa omin voimin

Oululainen RS Parks myy verkkokaupassaan erilaisia harrastusvälineitä sekä itse suunnittelemiaan kesä-, talvi- ja sisäympäristöjen suorituspaikkoja. Verkkokaupasta vastaava Matti Möttönen valitsi alustaksi WooCommercen, koska se oli ennestään tuttu ja turvallinen.

”Meillä on ollut pienellä porukalla jo useampi firma, joista ensimmäiseen perustettu verkkokauppa toimi WooCommercella. Kun RS Parksin nettisivut luotiin WordPress-alustalle, tuntui luontevalta tehdä sen päälle myös verkkokauppa. Pystyimme toteuttamaan sen itse pienin kustannuksin, ilman juoksevia kuluja ja koodausosaamista”, Matti kertoo.

Verkkokaupan laajentuessa kustannuksia on alkanut kertyä. ”Verkkokaupan kehittämisessä mahdollisuudet ovat WooCommercella sinänsä rajattomat, mutta laajentaminen alkaa vaatia jossain vaiheessa koodaustaitoja ja erilaisten lisäominaisuuksien hankintaa. Esimerkiksi eri kieliversiot maksavat”, Matti listaa.

”WooCommerce ei ole kovin kätevä esimerkiksi varastonhallinnassa, vaikka monipuolinen ja hyvin muokattavissa oleva alusta onkin. Tällä hetkellä päätyisinkin todennäköisesti kokonaisvaltaisempaan alustaan, sellaiseen, joka sisältää WooCommercea enemmän valmiita toiminnallisuuksia.”

Verkkokauppa tarjoaa asiakkaille hintalaskurit

Tampereella liukuovia valmistavassa Mustica Oy:ssä WooCommerceen päädyttiin viitisen kuukautta sitten tutun mediatoimiston suosituksesta.

”Ammattilaisten mielestä WooCommerce oli meille paras, koska nettisivummekin toimivat WordPressillä. WooCommerce olikin hyvin integroitavissa verkkosivuihimme, ja mediatoimisto pystyi koodaamalla räätälöimään alustaan ominaisuuksia, jotka vastaavat meidän tarpeitamme”, kertoo Mustican markkinointi- ja myyntivastaava Hanna-Kaisa Mustasilta.

”Musticalla ei ollut aikaisemmin verkkokauppaa, mutta se tuntui fiksulta hankkia samalla, kun halusimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden käyttää hintalaskuria ja suunnitella ovikokonaisuuksia netissä. Hintatason selvittäminen on asiakkaillemme tärkeää, koska se kannustaa lähtemään kivijalkaliikkeeseen tutustumaan tarkemmin eri väri- ja pintamateriaalivaihtoehtoihin”, Hanna-Kaisa perustelee.

WordPress oli helppo oppia ilman aikaisempaa kokemusta. ”WooCommerce on vain hieman vaativampi”, Hanna-Kaisa arvioi. ”Helppokäyttöisyyttä voisi toki edelleen kehittää, koska esimerkiksi hinnastojen muutokset on tehtävä usein koodin kautta. Paytrailin käyttö WooCommercen kanssa on kuitenkin tosi jees! Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme pankki- ja korttimaksun lisäksi Paytrailiin WooCommercen kautta integroidun Jousto-osamaksun.”

Helppokäyttöinen alusta kannustaa perustamaan kaupan itse

Toukokuussa julkaistun Suuren verkkokauppa-alustaraportin mukaan WooCommerce on vahvistanut asemaansa Suomen suosituimpana verkkokauppa-alustana. Vuonna 2018 suomalaisista verkkokaupoista 18 % toimi WooCommerce-alustalla. Kaikista verkkokaupoista jo 57 % toteutetaan itse, mikä on näppärien alustojen ansiota. Helppokäyttöisyyden lisäksi WooCommercen parhaina puolina pidetään hintaa ja muokattavuutta.

Lue kokemuksia eri verkkokauppa-alustoista

Mihin taipuu verkkokauppa-alusta Shopify? – kauppiaiden kokemuksia

Verkkokauppa-alustat testissä: MyCashflow

Suuri verkkokauppa-alusta raportti - kauppiaiden kokemuksia

 

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista