Paytrail

Mistä tiedän, että verkkokauppani on hyvä?

– katsasta se!

Matias Kiesilä Kirjoittanut Matias Kiesilä - 4.4.2024

Verkkokauppamaailmassa kilpailu on kovaa, eikä kilpailijoille kannata antaa etulyöntiasemaa verkkokaupan perusasioissa. Siksi koostimme kätevän katsastuksen, jonka avulla voit tarkastaa, että kauppasi toimii juuri siten kuin pitää.

 

Verkkokauppakatsastus kertoo, mitä kaupallesi kuuluu 

Verkkokaupan menestystekijöihin kuuluu liikeidean ja tuotevalikoiman lisäksi myös verkkokaupan toteutus: esimerkiksi se, miten sivusto toimii ja miten se löytyy hakukoneista, se, millaisia kaupan tuotekuvaukset ovat sekä se, miten kaupan ostoprosessi toimii. Jos ostoputkessasi on reikä tai jos verkkokauppasi ei toimi responsiivisesti, karkotat monta potentiaalista asiakasta suoraan kilpailijoillesi. 

Kilpailijoille ei kannata hävitä helposti korjattavissa asioissa, kuten hakukoneoptimoinnin perusteissa, maksutapavalikoimassa tai lakisääteisissä asioissa. Kun perusasiat ovat kunnossa, voit käyttää aikaasi strategisempien asioiden, kuten tuotevalikoiman, kohderyhmän ja hinnoittelun viilaamiseen. 

Jos haluat optimoida kauppaasi, saada kehitysehdotuksia tai vain varmistaa, että kaupassasi kaikki on kunnossa, verkkokauppakatsastus sopii sinulle. Katsastuksesta saat varmistuksen sille, että kaikki on kunnossa tai tarvittaessa kehitysehdotuksia, joiden avulla voit kehittää kauppaasi eteenpäin. 

 

Miten verkkokauppakatsastus toimii? 

Verkkokauppiaan arki on monesti kiireistä, joten halusimme pitää katsastuksen mahdollisimman simppelinä ja nopeana. Katsastus vie aikaa noin 10 minuuttia ja voit tehdä sen itse! Tuloksena saat nipun kehitysehdotuksia tai vahvistuksen sille, että kauppasi perusasiat ovat hyvällä tolalla. 

Voit tehdä katsastuksen omatoimisesti vastaamalla siihen kuuluviin kysymyksiin. Katsastuksessa kartoitetaan esimerkiksi: 

  • Ovatko hakukoneoptimoinnin perusasiat kunnossa? 
  • Löytyvätkö kaupastasi kuluttajansuojalain edellyttämät tiedot? 
  • Palveleeko kauppasi maksutapavalikoima kaupan kohderyhmää parhaalla mahdollisella tavalla?
  • Onko kassasivusi tarpeeksi helppokäyttöinen? 
  • Onko toimitustapavalikoimasi tarpeeksi kattava ja kohderyhmällesi sopiva? 
  • Onko ostoprosessisi riittävän yksinkertainen? 

Tulokseksi saat yhteenvedon, josta saat hyödyllistä palautetta kauppasi kehittämistä varten. Toivottavasti siitä on sinulle apua voittoisan verkkokaupan kehittämisessä!

Katsasta verkkokauppasi

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi