Paytrail

Onnistuuko Shopify-verkkokaupan perustaminen aloittelijalta?

Anni Junkkarinen Kirjoittanut Anni Junkkarinen - 17.10.2021

Miten verkkokaupan perustaminen onnistuu, jos kokemusta verkkokaupasta ei ole? Päätin ottaa selvää kokeilemalla erilaisia verkkokauppa-alustoja. Tällä kertaa vuoron sai kanadalainen, suljettuun lähdekoodiin perustuva Shopify ».

Shopify_testikauppa-1

Shopify on kasvattanut markkinaosuuttaan viime vuosina sekä maailmalla että Suomessa. Myös Verkkokauppa-alustat Suomessa -raporttimme » osoittaa Shopifyn suosion kasvaneen: vuonna 2017 vain 5 % verkkokauppiaista kertoi valinneensa Shopifyn, mutta vuonna 2021 osuus oli kasvanut jo 12 %:n.

Mikä on Shopifyn suosion takana? Selvitetään!

➡️Lue myös WooCommerce-testi » sekä MyCashFlow-testi »

 

Skaalautuvuus ja lisäosat tarjoavat ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin

Yksi Shopifyn eduista on skaalautuvuus ja muokattavuus. Niiden ansiosta sopiva hinnoittelumalli löytyy niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin kauppiaalle.

Shopifystä on saatavilla kolme erilaista, kuukausimaksullista palvelupakettia: Basic Shopify (29$), Shopify (79$) ja Advanced Shopify (299$).

Shopify_paketit-1Jos paketin valinta tuntuu haastavalta, sivuston vertailutaulukosta voi hakea tukea päätökselleen.

Shopifytä voi kutsua myös ekosysteemiksi: alustalle on tarjolla runsaasti niin maksullisia kuin maksuttomiakin lisäosia, joiden avulla omaa kauppaa voi muokata. Lisäosien parista löytyy ratkaisuja esimerkiksi tuotearvosteluihin, raportteihin tai uutiskirjeen lähettämiseen.

Shopifytä pystyy kokeilemaan 14 päivää ilmaiseksi, eikä ilmainen kokeilujakso edellytä luottokorttitietojen antamista. Testijakso on lyhyempi kuin muilla testaamillani alustoilla, ja lyhyt aika edellyttää kaupan luomista nopeassa aikataulussa.

 

Helppo käyttöönotto kerää kiitosta minulta ja kauppiailta

Shopifyn käyttöönotto on yksinkertaista – tätä tukevat omat havaintoni sekä raporttiimme saadut kommentit aiheesta.

Aloittelevan kauppiaan tueksi Shopifyn sivustolla on hyödyllistä ja hauskaa materiaalia. Blogista » löytyy runsaasti ohjeita verkkokaupan perustamiseen, ja sivusto tarjoilee nimigeneraattorin, jos yrityksen tai kaupan nimi on vielä hakusessa. Shopifyn työkalupakista » löytyy apuja myös logon, domainin ja yrityksen sloganin luomiseen.

Aloittelevan, tai kokeneemmankaan kauppiaan, ei tarvitse jäädä yksin kysymystensä kanssa. Shopifyn ohjekeskus, 24/7 tuki ja yhteisöfoorumi auttavat, ja tukea voi saada Shopify-kumppanilta, jos on päättänyt hankkia verkkokaupan teknisen toteuttajan kautta.

 

Yksinkertainen tuotehallinta ja kattavat ulkoasuvaihtoehdot

Yksi verkkokaupan tärkeimmistä asioista, tuotteiden lisääminen, on tässäkin alustassa sujuvaa. Käyttöliittymä on selkeä, ja tuotteita voi järjestää helposti kokoelmiin.

Shopify_lisäätuote-1Verkkokauppa-alustan vaihtaminen on tehty yksinkertaiseksi: esimerkiksi WooCommercesta Shopifyyn vaihtaessa tuotteet tietoineen voi siirtää alustojen välillä kätevästi.

Tuotteiden lisäämisen jälkeen pääsin ulkoasun muokkaamisen pariin. Valittavissa oli erilaisia, visuaalisesti miellyttäviä ja selkeitä teemoja, joita pystyi muokkaamaan editorissa. 

Shopify_teemat-1Teemoista löytyy runsaasti valinnanvaraa, ja niitä on sekä ilmaisia että maksullisia.

Ulkoasun muokkaaminen oli Shopifyssä erityisen mukavaa, koska erilaiset elementit olivat helposti liikuteltavissa ja poistettavissa, ja kaikki muutokset näkyivät reaaliajassa. 

Shopofy_muokkaus-1

Omasta kaupasta saakin helposti tyylikkään näköisen – täysin ilman koodaustaitoja.

 

Kotimaiset maksutavat Shopify-verkkokauppaan

Vaikka Shopify on kanadalainen alusta, on siitä myös suomenkielinen käännös (tämän huomasin vasta kesken testauksen, joten osassa kuvissa tekstit ovat englanniksi).

Myös maksu- ja toimitustavoista on tarjolla kotimaisia, suomalaiselle kuluttajalle tuttuja vaihtoehtoja. Esimerkiksi Paytrail-verkkomaksupalvelu » on helppo yhdistää Shopify-verkkokauppaan, ja näin kuluttaja saa käyttöönsä kotimaiset verkkopankit, korttimaksu- ja mobiilimaksutavat sekä valikoiman lasku- ja osamaksupalveluita.

➡️Lue myös: Mitä huomioida maksupalvelun valinnassa »

 

Lopuksi: verkkokaupan perustaminen onnistui  aloittelijalta

Shopify on alustana niin helppokäyttöinen, että kaupan perustaminen onnistui täysin omin voimin. Myös apua on saatavilla, ja Suomesta löytyy useita Shopify-toteuttajia, joilta löytyy tukea verkkokaupan perustamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen.

Kokonaisuudessaan Shopify verkkokauppa-alustana vaikuttaa erittäin hyvältä, ja nousi tähän mennessä yhdeksi suosikikseni. Yksi parhaimmista ominaisuuksista oli ehdottomasti ulkoasun helppo muokattavuus ja tyylikkyys.

Shopifyn heikkouksina ovat lyhyt maksuton testiaika sekä vaikeus arvioida alustan kokonaiskustannuksia – vaikka kuukausihinnoittelu on selkeä, lisäosat, joilla kauppaan saa erilaisia toimintoja, voivat kasvattaa pottia huomattavasti.

Mitä verkkokauppiaat ajattelevat Shopifystä ja millaisia tuotteita Shopify-kauppiaat myyvät? Lue ajankohtaiset kokemukset verkkokauppa-alustaraportistamme!

Suuri verkkokauppa-alustaraportti 2021

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen