Paytrail

Paahtimo Papu vie kahvin verkkoon - ja antaa 5 vinkkiä kahvikokemuksen parantamiseen

Riku Hokkanen Kirjoittanut Riku Hokkanen - 18.12.2015

PaahtimoPapu.png

Verkkoliiketoiminta mahdollistaa asiakkaiden ja erityisesti pienempien asiakasryhmien kustannustehokkaan tavoittamisen. Näin ollen pienemmät ja paikallisemmat toimijat - kenties vielä joltain erikoisalalta - pystyvät laajentamaan toimintaansa isommalle toimintakentälle. 

Vuoden viimeisessä Kuukauden verkkokauppias -artikkelissa esittelemmekin luomukahveihin erikoistuneen Paahtimo Papun tarinan. Millaisia ajatuksia jyväskyläläisen pienpaahtimon toisella yrittäjällä, Virpi Hyvärisellä, on verkkokaupan suhteen, kun verkkokaupan avaaminen on aivan nurkan takana?

Kerro hieman Paahtimo Papu Oy:n synnystä ja mistä saitte kipinän verkkokaupan perustamiseen?

Paahtimo Papu sai alkunsa omasta intohimostani tummaan kahviin. Intohimosta puolestaanPaahtimopapu2.png syntyi päähänpisto omasta paahtimosta - tästä paahtimomme ovien avautumiseen kesti viisi kuukautta. 

Luomukahvin kysyntä on kasvanut valtavasti viime aikoina, joten painetta verkkokaupan pystyttämiseen oli jo heti yrityksemme perustamishetkellä. 

Vaikka Paahtimo Papun luomukahvia saa useasta kaupungista, olemme verkkokaupan ansiosta vielä entistäkin paremmin saatavilla luomukahvin ystäville.

Suomessa voidaan puhua tällä hetkellä jopa kahvien "hifistelybuumista". Miten olette löytäneet oman paikkanne ja asiakaskuntanne? Ja minkälaisena näette kahvialan tulevaisuuden? 

Suomi on herännyt kahvin erilaisuuteen vasta viime vuosikymmenellä. Maamme ensimmäinen pienpaahtimo taitaa olla Mokkamestarit Tampereelta ja hekin aloittivat toimintansa vasta 1990. Koko maailman mittapuussa me suomalaiset olemme kahvinkuluttajien kärkipäätä, mutta hieman erilaisella kahvilla kuin mitä Euroopassa juodaan - esimerkiksi espressot ovat meille vieläkin hieman harvinaisempia vaihtoehtoja. Suomen kylmä ilmanala varmasti osaltaan tekee sen, että olemme oppineet lämmittelemään kuuman kahvin äärellä, vähän niin kuin englantilaiset teen äärellä.

Paahtimo Papu on täysin luomukahviin erikoistunut pienpaahtimo. 

Kahvinkuluttajat ovat huomioineet erityisesti kaksi asiaa, jotka korostuvat meidän kahvissamme: maun pehmeys ja aromien kirjo. Tämä tulee siitä, että kahvimme ovat pienpaahtimoiden tyyliin tehty kypsistä kahvin marjoista ja niin sanotusti "slow roastina" eli hitaasti paahtamalla. Tämän ansiosta kahvi saadaan maistumaan erittäin pehmeältä ja täyteläiseltä. Tämän lisäksi kahvimme on aina tuoretta.

Koska olemme täysin luomukahviin erikoistunut pienpaahtimo, koemme että vastaavanlaista kilpailua on vähän. Toisaalta myös se, että luomukahvista tulisi valtakahvi, on erittäin hyvä asia – eikä siis mitenkään huono kilpailuasetelma.

Paahtimopapu3.pngMikä on parasta paahtimon pyörittämisessä?

Uuden luominen! Paahtoasteiden kirjo, eri maiden kahvit ja jauhatus sekä erilaiset kahvintekovimpaimet suorastaan vaativat kokeilemaan jotain uutta ja erilaista. Ja tietysti se, että oma kahvimme on aina tuoretta ja juuri suunmukaista.

Minkälaisella tiimillä aiotte hoitaa verkkokaupan pyörittämisen? 

Emme ole koskaan aikaisemmin pyörittäneet verkkokauppaa, eli tämä on meille aivan uusi aluevaltaus. Ehkä tässäkin asiassa vanha sanonta pitää paikkansa: ”mitä useampi kokki, sen huonompi soppa”. Toisin sanoen, yksi meistä ottaa verkkokaupan vetovastuun. Uskon kuitenkin, että meistä jokainen joutuu hieman perehtymään siihen, mitä kahvin myynti verkossa käytännössä tarkoittaa. 

Verkkokauppamme avataan tammikuussa. Silloin ei ole samanlainen huiske päällä kuin joulukuussa ja saamme rauhassa totutella verkkokaupan tuomiin käytänteisiin.

Mitkä uskotte olevan verkkokaupasta saatavat hyödyt jos vertaatte kivijalkamyymälään?

Verkkokauppa ei valitettavasti pysty korvaamaan kivijalkamyymälämme autenttista tunnelmaa, jossa jatkuvasti tuoksuu paahteinen ja tuore kahvi. Mutta verkkokauppa lievittää kyllä loistavasti vastapaahdetun kahvin tuskaa, jos sattuu asumaan aivan toisella puolella Suomea!

Minkälaisena näette paahtamisen tulevaisuuden? Syrjäyttääkö verkkokauppa kivijalkamyymälät?

Ei todellakaan, ei kahvissa! Verkkokauppa on kuitenkin erittäin hyvä palvelulisä.

Mikä on ollut haastavinta verkkokaupan perustamisessa?

Olemme tosiaan verkkokaupan suhteen ensikertalaisia, eli meiltä vielä puuttuu ymmärrystä siitä, miten kauan sivujen valmistuminen kestää, miten eri asioiden tulee olla verkkokaupassa näkyvillä ja mitä kaupan pyörittäminen käytännössä tulee olemaan. Luultavasti tammikuu tuo verkkokaupan sujuvuuteen vielä muokkaamisen tarvetta.

paahtimopapu4.png

Kahvisuosikit talvelle 2016? 

Tämän talven ehdoton espressosuosikki on Papua New Guinea. Suodatinkahvissa taas Café Femenino, joka on erittäin hienostuneen makumaailman omaava projektikahvi Perusta.

Verkkokauppa-asiakkaita tulemme puolestaan suosimaan  joka kuukausi vaihtuvalla ”Roaster´s Choise of the Month” kahvilla. Siitä lisää tammikuussa verkkosivuillamme.

Viisi vinkkiä kahvikokemuksen parantamiseen 

  • Maista tuoretta ”yhden pavun” luomukahvia
  • Osta kahvi papuina ja jauha itse, jos mahdollista
  • Muista kahvintekovälineiden puhtaus ja yksinkertaisuus
  • Älä osta kahvia säilytykseen
  • ..Se tunne kun aika pysähtyy kahvihetkesi ympärillä..

Kiinnostaako ura verkkokauppiaana?

Lue maksuton oppaamme siitä, miten verkkokaupan menestys rakennetaan jo kaupan perustamisvaiheessa.

Lataa nyt

Lue myös

Fit4You: Fitnessvaatteiden erikoismyymälän tarina ja 5 selviytymisvinkkiä talven varalle

#Ruokaaverkosta: osa 4: Miksi Mukava päätti lopettaa?

Kuukauden verkkokauppias - Musacorner: kulmalla sekä verkossa

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen