Paytrail

Sähköinen kaupankäynti kasvaa Suomessa huomattavasti nopeammin kuin muu talous

Markus Laurio Kirjoittanut Markus Laurio - 25.10.2018

Suomen talous on nousussa, ja positiivinen talouskasvu vaikuttaa myös verkkokauppaan. Tämän vuoden verkkokaupparaportista ilmenee, että verkkokauppa kasvaa Suomessa huomattavasti muuta taloutta nopeammin. Tällä on merkitystä Suomen liiketoimintanäkymien kannalta: yrityksillä, jotka onnistuvat digitalisoimaan liiketoimintansa ja luomaan hyvän asiakaskokemuksen verkossa, on parhaat edellytykset menestyä tulevaisuudessa. Syy tähän on se, että yhä suurempi osa kuluttajista haluaa tehdä ostoksensa verkossa.

Suomen verkkokaupan liikevaihdon arvioidaan raportin tietojen pohjalta olevan 12,2 miljardia euroa vuonna 2018. Lisäystä vuoteen 2017 verrattuna on 18 prosenttia, mikä on huomattavasti enemmän kuin Suomen kokonaistalouden noin kolmen prosentin kasvu.

Verkkokauppa-alan-liikevaihdon-kasvu-2017-29018

Matkustaminen on edelleen se segmentti, johon suomalaiset käyttävät eniten rahaa verkossa. Suomalaiset kuluttajat käyttävät verkossa yhteensä 5,7 miljardia euroa matkaostoksiin vuonna 2018.

Suomalaiset kuluttajat tekevät paljon verkko-ostoksia myös kahdessa muussa segmentissä: palveluissa ja tavaroissa. Esimerkiksi 36 prosenttia kuluttajista on ostanut verkosta erilaisia lipputuotteita, ja 53 prosenttia vaatteita. Lukujen mukaan 16 prosenttia suomalaisista on ostanut verkosta myös ruokaa ja päivittäistavaroita. Tämä osoittaa, että jokapäiväiseen perusarkeenkin liittyvät hankinnat ovat vähitellen siirtymässä verkkoon.

Lue Suomalainen verkkokaupparaportti 2018!

Lataa raportti

Muita artikkeleita verkkokaupan alalta

Näin saat suomalaisen asioimaan kotimaisessa verkkokaupassa - 4 vinkkiä

Voiko maksutapojen lisääminen verkkokauppaan lisätä myyntiä?

Palveluiden verkkomyynnissä valtava kasvupotentiaali

 

 

paytrail-icon Verkkokaupan tilastot