Paytrail

Voiko maksutapojen lisääminen verkkokauppaan lisätä myyntiä?

Jarkko Leinonen Kirjoittanut Jarkko Leinonen - 25.9.2018

Kun keskustelee liiketoimintaansa käynnistävien verkkokauppiaiden seurassa, puheeksi nousee usein maksutapojen lisääminen ja se, onko siitä oikeasti hyötyä. Eikö asiakas maksa, kunhan joku tunnettu maksutapa on saatavilla? Samaa keskustelua käydään usein myös verkossa. Maksupalveluntarjoajana meillä on suora näkymä maksutapojen lisäämisen seurauksiin ja niinpä ajattelin jakaa kanssanne muutamia esimerkkejä.

Pankkimaksujen lisääminen nostaa myyntiä selkeästi

Suomessa pankkimaksaminen pitää yhä pintansa. Se on edelleen selkeästi käytetyin maksutapa, vaikka sen osuus pieneneekin hieman vuosi vuodelta. Tänä vuonna 70% suomalaisista maksaa verkossa verkkopankin kautta (kts. Verkkokauppa Suomessa 2018 -raportti.)

Alla kuva erään verkkokaupan myynnistä. Aluksi kaupassa oli käytössä pelkät luottokortit, mutta pankkipainikkeiden lisäämisen myötä myynti kasvoi merkittävästi.

 

pankkipainikkeiden-lisaamisen-vaikutus-myyntiin

 

Laskulla oma kohderyhmänsä

Lasku on merkittävä tekijä jos halutaan lisätä myyntiä. Vaikka laskua käyttää vain 37% suomalaisista, sen suosio on nousussa.

Laskua suositaan lähinnä siksi, että asiakas saa tilata tuotteet ja lykätä maksua, kunnes tuotteet on toimitettu. Lasku on suosituinta 25–44 -vuotiaiden ja 66–74-vuotiaiden keskuudessa, paljon suositumpaa naisilla kuin miehillä.

Alla kuvat erään asiakkaamme verkkomyynnin maksutapajakaumasta 9/2016-9/2017 ja 9/2017-9/2018. Kuvassa näkyy selkeä kasvu laskulla maksamisen osuudessa, kun jo aiemmin lisättyä Collector-laskupalvelusta alettiin kertoa asiakkaille.

Maksutapajakauma1

maksutapajakauma2

MobilePay osa tätä päivää

Ylläolevista kuvista käy hyvin esille myös MobilePayn nousu verkkokaupassa. Se on noussut vuoden 2018 aikana kuin tyhjästä ja nyt Verkkokauppa Suomessa 2018 -raportin mukaan 4% kuluttajista on käyttänyt sitä verkko-ostoksilla viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Suurin syy, miksi kuluttajat haluavat käyttää MobilePayta on nopeus. 67% niistä, jotka käyttävät mieluiten
MobilePayta mainitsevat nopeuden tärkeimmäksi syyksi. MobilePay on yhtä suosittu niin miesten kuin naisten keskuudessa.

Palvele tarjoamalla kaikki maksutavat

Summa summarum: Maksutapoja tarvitaan muutakin kuin yleisimmät kortit. Kortit ovat tärkeitä, erittäin tärkeitä, mutta ne eivät riitä. Anna kuluttajan valita, millä hän haluaa maksaa. Kaikkien maksutapojen tarjoaminen on helppoa, ja vaikuttaa tärkeään lukuun siinä viivan alla.

Lue Verkkokauppa Suomessa -raportti ja ota verkkokaupan luvut haltuun!

Lue myös muita artikkeleita verkkokaupan maksuliikenteestä

Mobiilimaksamisen tulevaisuudennäkymiä vuoteen 2018

Digitaalisten tuotteiden verotus ulkomaille myytäessä

Maksutavat verkkokauppaan - mitä huomioida maksupalvelun valinnassa?

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne