Paytrail

Verkkokaupan perustaminen - 5 tärkeää kysymystä liiketoiminnasta

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 24.8.2016

paytrail-kysymyksia-aloittavalle-verkkokauppiaalle.jpg

Asiakaskokemuksesta povataan tulevan kaikkien toimialojen ja yritysmuotojen näkökulmasta jopa tärkein kilpailuetu lähivuosien aikana. Kauppiaan kyky tunnistaa asiakkaan tarpeet ja kyky reagoida niihin tarkoituksenmukaisella tavalla tulee olemaan pohja myös verkkokaupan menestykselle. 

Kauppiaan oma intohimo hänen alaansa tai hänen myymiään tuotteitaan kohtaan välittyy asiakkaille innostuksena, ymmärryksenä ja huolenpitona. Nämä ovat juuri niitä elementtejä, joiden avulla verkkokauppias pystyy rakentamaan omaan kauppaansa ainutlaatuisen ja jopa lämminhenkisen asiakaskokemuksen. Syyn, minkä takia asiakas haluaa asioida kaupassa uudestaankin.

Huomioi asiakas ensimmäisenä - teknologiat ja laskelmat toisena

Verkkokauppaa perustavan kauppiaan kannattaa pitää huoli siitä, ettei kaupan perustamisesta tule pelkkä IT-projekti, jossa keskitytään hifistelemään verkkokaupan ulkoasua tai sen erikoisominaisuuksia. 

Verk­kokaupan perustamisessa ei ole kysymys vain tuotteiden tai palveluiden myyntiin laittamisesta. Kauppiaan pitäisi pystyä luomaan omalle toiminnalleen merkitys hänen asiakkaittensa arjessa, eli niissä käytännön tilanteissa, joissa hänen myymiään tuotteita tai palveluita käytetään.

Kustannuslaskelmat, ennusteet ja teknologiavalinnat ovat tärkeä osa verkkokaupan perustamista, mutta asiakkaan huomioiminen ei saa jäädä niiden jalkoihin. Kannustammekin aloittavia verkkokauppiaita ensin löytämään omat vahvuutensa ja menemään asiakkaiden pakeille jo ennen kuin he tekevät isoja investointeja vaikkapa verkkokauppa-alustaan.

Liiketoiminnan menestymisen kannalta elämän ja kuoleman kysymys on kauppiaan ja asiak­kaiden välille syntyvä suhde. Kun olet asiakkaillesi arvokas, he haluavat käyttää euronsa juuri sinun kaupassasi.

Onnistuneita esimerkkejä asiakaslähtöisyydestä

Seuraavat suomalaiset verkkokaupat ovat onnistuneet hienosti puhuttelemaan omaa asiakaskuntaansa omilla tuotteillaan, toiminnallaan ja tarinallaan. 

Gugguu Kids Fashion

gugguu.png

Suomalainen lastenvaatemerkki Gugguu on saanut vankan jalansijan suomalaisessa lastenvaatekentässä. Yrityksen tarina lähti siitä, että yrityksen perustaneet naiset halusivat omille lapsilleen tyylikkäitä, käytännöllisiä ja mukavia vaatteita. Kun omiin tarpeisiin sopivia vaatteita ei tuntunut löytyvän, alkoivat naiset suunnittelemaan omaa mallistoaan. Nykyään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää mallistoa myydään ympäri maailmaa eri jälleenmyyjien toimesta. 

Asiakassuhteet ovat alusta lähtien olleet yrityksen toiminnassa etusijalla. Gugguulla onkin hyvin aktiivinen edustus sosiaalisessa mediassa ja he keskustelevat aktiivisesti omien asiakkaidensa kanssa mm. Facebook-kanavallaan. 

Custom Sounds

backstage-blogi.png

Custom Sounds on suomalainen kitaransoitossa tarvittavien efektipedaalien erikoiskauppa, jota pyörittää intohimoiset kitara-ammattilaiset. Kaupan valikoima rakentuu sähkökitaran ympärille, mutta pelkän tuotemyynnin lisäksi kaupan tavoitteena on ratkaista soittajien ongelmia ja antaa heille inspiraatiota.

Custom Sounds -verkkokaupan erityinen helmi on kauppiaiden pitämä Backstage-blogi, jonka sisältö kumpuaa kitaristien intohimojen kohteista - erilaisista kitaroista ja niiden efekteistä, soittamisesta ja kitaran soittamiseen tarvittavista laitteista sekä ylipäätään musiikkialan toiminnasta. Blogista voi lukea niin käytännönläheisiä ohjeita vaikkapa oman kitaralaudan asentamiseen kuin yksityiskohtaisia kuvauksia siitä, millaisia efektejä maailman eri huippukitaristit ovat musiikissaan käyttäneet. Kauppiaiden tavoitteena onkin, että verkkokaupassa voi viihtyä, vaikkei hän juuri sillä hetkellä olisikaan ostamassa mitään. 

Custom Sounds kuvailee itseään kitaristin karkkikaupaksi ja se on saavuttanut ehdottoman suosion niin kitaransoiton ammattilaisten kuin harrastelijoiden keskuudessa.

Suomen kotitila

suomen-kotitila.png

Suomen Kotitila on suomalainen lähi- ja luomuruoan verkkokauppa, joka toimittaa lihaa suoraan tuottajilta asiakkaiden kotiovelle. Yrityksen tavoitteena on ollut tehdä lähi- ja luomuruoka kuluttajille helpommin saatavaksi sekä varmistaa parempi korvaus tuottajille heidän tekemästään työstä. 

Kotitoimituksen lisäksi Suomen Kotitila palvelee asiakkaitaan tarjoamalla erilaisia reseptejä lihan valmistamiseen. Yrityksen Facebook-sivun kautta kuluttajat pääsevät kyselemään heitä mietityttäviä kysymyksiä esimerkiksi eläinten kohteluun ym. liittyen. 

Lähesty potentiaalisia asiakkaita jo suunnitteluvaiheessa

Pohtiessasi verkkokaupan perustamista, etsi ensin vastaukset seuraaviin kysymyksiin – mieluiten yhdessä potentiaalisten asiakkaidesi kanssa:

  1. Mitä tavoittelet? Mikä sinua innostaa? Mitä sellaista osaat, josta on iloa ja hyötyä asiakkaillesi?
  2. Ketkä ovat asiakkaitasi? Missä tilanteissa he käyttävät tuotteitasi ja palve­luitasi? Muodostuuko tästä jatkumo vai käytetäänkö tuotteitasi / palvelui­tasi vain kerran elämässä? 
  3. Miten sinä voit auttaa asiakkaitasi edellä mainituissa tilanteissa? Voitko auttaa paremmin kuin kukaan muu? Miten ja miksi?
  4. Mitä hyötyä asiakkaillesi on avustasi? Mikä merkitys hyödyllä on erilai­sissa asiakasryhmissä / tilanteissa joissa olet läsnä? Miten arvokkaasi asiakkaat tämän kokevat?
  5. Mitä mahdollisuuksia tarjoat? Millaisia unelmia tai tavoitteita asiakkaat avullasi toteuttavat?

Näin rakennat verkkokauppasi asiakaslähtöisesti

ebook_9_cover_iso.pngUusimmassa pikaoppaassamme saat konkariyrittäjien parhaat neuvot siihen, miten omaa liiketoimintaa pystyy suunnittelemaan asiakaslähtöisesti. Oppaan tavoitteena on haastaa sinua miettimään, miten oma verkkokauppasi auttaa asiakkaitasi saavuttamaan heidän unelmansa tai tavoitteensa.

Oppaassa esiteltävästä Lean Canvas -mallista on hyötyä myös kokeneemmille verkkokauppiaille.

Lataa nyt

Lue myös

Miten ratkaista asiakkaiden haasteet personoinnin avulla?

Miksi verkkokauppiaan pitäisi välittää asiakkaan tunteista?

Kun mikään ei riitä - erilaiset asiakaspalvelukanavat verkkokaupassa

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen