Paytrail

Verkkokaupan toteuttaminen - itse vai kumppanin avulla?

Kai Korhonen Kirjoittanut Kai Korhonen - 18.10.2016

Kannattaako verkkokauppa toteuttaa itse vai kumppanin avulla?

Verkkokauppojen ja verkkopalveluiden toteuttajat ovat ammattilaisia siinä missä putkimiehet ja suutaritkin. Toimivan verkkokaupan perustamisessa on monia asioita, jotka tulee huomioida menestyvää verkkoliiketoimintaa pystyttäessä: näkyvyys, rakenne, visuaalisuus, tuotekuvat, tuote-esittelyt, tilausprosessi, toimitustavat, maksupalvelun integrointi, tilausten käsittely ja taloushallinto, vain muutamia mainitakseni.

Liiketoiminnan alussa varat saattavat olla hyvinkin rajalliset, mutta väärässä paikassa säästämisellä voi olla mittavat vaikutukset liiketoimintaan.

Kyllä minäkin osaan maalata seinän, mutta ei se tarkoita, että osaisin rakentaa laadukkaan talon.

Verkkokauppaa perustettaessa jokainen verkkokauppias joutuu pohtimaan, miten verkkokauppa toteutetaan käytännössä. Kumppanivastaavamme Johannes kirjoitti pari vuotta sitten verkkokauppa-alustan valitsemisesta, mutta entä jos ei itse osaa, halua tai ehdi paneutua verkkokaupan pystyttämiseen? Sähköisen liiketilan pystyttämiseen on muutamia eri vaihtoehtoja ja niitä esittelenkin seuraavaksi.

Verkkokaupan rakentaminen itse

Tee-se-itse -versiossa kauppias valitsee omiin tarpeisiinsa sopivan verkkokauppa-alustan ja rakentaa verkkokauppa niin sanotusti ”puhtaalta pöydältä”. Googlen ja Youtuben avulla asioista voi päästä kohtalaisen nopeasti perille ja lopputulos voi olla täysin toimiva.

Huonoimmassa tapauksessa tärkeitä asioita voi kuitenkin jäädä huomioimatta, minkä seurauksena sekä liiketoiminta että verkkokaupan käytettävyys kärsivät.

Jos omalle ajalle ei lasketa hintaa ja kauppias käyttää ilmaista verkkokauppa-alustaa, voidaan tämän katsoa olevan halvin ratkaisu. Tällöin verkkokaupan perustaminen maksaa ensisijaisesti yrittäjän omaa aikaa.

Toteuttajan palkkaaminen

Toinen vaihtoehto on ottaa käyttöön jokin avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta ja palkata verkkokaupan tekijä hoitamaan ja hiomaan verkkokauppa aina toimintavalmiiksi saakka.

Toteuttajat huolehtivat yleensä verkkokaupan ulkosusta, toiminnoista ja esimerkiksi maksupalvelun liittämisestä verkkokauppaan. Sisällön ja tuotteiden lisääminen verkkokauppaan jää tällaisissa tapauksissa yleensä verkkokauppiaan itse tehtäväksi. 

Verkkokaupan toteuttajat harjoittavat liiketoimintaa usein esimerkiksi toiminimellä, ja toteutuskulut saattavat olla esimerkiksi parin tuhannen euron luokkaa.

Avaimet käteen -verkkokauppa

Avaimet käteen -versiossa verkkokauppa tilataan ohjelmistotalolta tai mainostoimistolta, jolloin toteuttaja tekee kaupassa kaiken valmiiksi. Toteuttajan voi etsiä joko haluamalleen verkkokauppa-alustalle tai antaa toteuttajan valita verkkokauppa-alusta kauppiaan liiketoimintatarpeiden mukaisesti.

Avaimet käteen -tyylillä toteutettu verkkokauppa on kauppiaalle valmis avattavaksi. Myös tuotteet ja sisällöt on lisätty verkkokauppaan.

Valmiin verkkokaupan tilaaminen on usein arvokkain ratkaisu, mutta toteutus on tällöin varmasti ammattimainen. Jatkossa tehtävät päivitys- ja huoltotoimenpiteet tekee tällaisessa tapauksessa yleensä järjestelmätoimittaja, jolloin niistä voi koitua kuluja verkkokauppiaalle. Tulevat tarpeet on siis hyvä ottaa huomioon jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Etsitkö toteuttajaa verkkokaupallesi?

Paytrailin hyväksi havaitut yhteistyökumppanit toteuttavat verkkokauppoja lukemattomille eri alustoille. Jätä yhteystietosi, niin etsitään yhdessä sinulle sopivin tapa aloittaa liiketoiminta verkossa!

Ota yhteyttä

Lue myös

Maksutavat verkkokauppaan - mitä huomioida maksupalvelun valinnassa?

Verkkokauppa kasvu-uralle konversio-optimoinnin avulla

Onko ajankohdalla vaikutusta verkkokaupan keskiostoksen kokoon ja maksutavan valintaan?

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen