Paytrail

Kuka tahansa voi olla globaali verkkokauppias

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 20.6.2017

Leevi Parsama ravisteli kiitosta niittäneessä webinaarissaan suomalaista kauppiasta: "Suomen pitää nyt herätä uhkakuvaan, joka kotimaisen kaupan päälle on rakentumassa." Uhkalla Leevi tarkoitti suuruuden ekonomiaa, globaaleja jättejä. Katso tallenne webinaarista.

Yli 80% markkinasta vielä jakamatta

”Globaalisti verkkokauppa on suuruuden ekonomiaan perustuva laji, jonka keskikaista on jo melko ahdas. Erikoistumiselle ja innovaatiolle on kuitenkin valtavasti markkinoita tarjolla.”

Leevi kertookin, että kuka tahansa voi olla globaali verkkokauppias ja myydä tavaraa maailmanlaajuisesti tietylle porukalle.

Maailman ihmisistä vasta 19% on Leevin mukaan tehnyt verkko-ostoksen. Yli 80 % markkinasta on siis vielä jakamatta. Markkina kasvaakin rajusti: se tulee tuplaantumaan seuraavan viiden vuoden aikana. Suuret vievät siitä toki oman osansa, mutta tämän kokoinen kasvu tuo mahdollisuuksia ihan kaikille.

D2C - aitouden, tunteiden ja palveluiden markkina avoinna

Leevin mukaan digi-infra muuttaa kenttää ja mahdollistaa asioita nopeammin kuin kukaan uskookaan. "Se rakentaa ikään kuin seitin maailman ympärille, ja se seitti yhdistää kuluttajaihmisiä niihin asioihin liittyen, joista he ovat aidosti kiinnostuneita. Tämä markkina on se D2C-markkina!"

Amazon, Alibaba ja muut jätit hallitsevat kyllä arjen perushankinnoissa, mutta tunnetason asiat hankitaan muualta. Leevin mukaan 39% Amazonin prime asiakkaista ilmoittikin etsivänsä viikottain kansainvälisistä ja pienistä verkkokaupoista sellaisia asioita joita he rakastavat.

Koska ihmiset jättävät itsestään digimaailmassa jälkiä, datan avulla voi päätellä mistä kukakin on kiinnostunut. Näin verkkokauppias löytää asiakkaansa globaalisti hetkessä. Mutta Leevi muistuttaa, ettei löytäminen riitä:

"Tuossa kentässä on laitettava asiakas keskiöön ihan kaikessa, muuten ei pärjää".

Katso webinaaritallenteesta kuinka Finnish Baby Box ja muut menestyneet  verkkokauppiaat tekivät tämän.

Viisi verkkokaupan menestystekijää, Leevin lista

  • Kristallinkirkas asiakaslupaus
  • Asiakashankinta
  • Ostopolun ymmärtäminen ja johtaminen verkkokaupan sisällä
  • Koko liiketoiminta asiakkaiden ehdoilla
  • Jatkuva kehitys, kyky reagoida

New Call-to-action

Lisää tietoa ja vinkkejä verkkokaupan kansainvälistymisestä ja kilpailusta

40% verkko-ostoista valuu ulkomaille - Kaupan liiton pääekonomistin lääkkeet tilanteen korjaamiseen

Ulkomaiset jätit nakertavat verkkokauppaa - näin pärjäät kilpailussa

Miten aloittaa verkkokaupan myynti yli rajojen?

paytrail-icon Verkkokauppaa yli rajojen