Paytrail

Mitä opimme pelialalta? Katso webinaaritallenne

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 30.3.2016

paytrail-mita-opimme-pelialalta.jpg

Intotalon Jari Junkkari kertoi viime viikolla pitämässään webinaarissa pelialan toimivista käytännöistä niin johtamisen, tuotekehityksen kuin asiakaslähtöisyyden osalta. Tässä artikkelissa tuon esille kolme webinaarissa esille tuotua seikkaa, jotka kolahtivat erityisen kovasti ainakin täällä Paytrailin markkinointitiimissä. 

Avoimuuden kulttuuri

Jari Junkkarin mukaan avoimuus yritysten ja osaajien kesken on yksi pelialan tärkeimmistä erityispiirteistä. Ihmiset jakavat tietoja keskenään erilaisissa tilaisuuksissa ja kokeneemmat peliasiantuntijat neuvovat alan keltanokkia. Alalla on vahva ymmärrys siitä, että pahin kilpailija ei tule samasta kaupungista vaan ulkomailta. Liekö juuri osaamisen ja tiedon jakamisen ansiota, että Suomesta on kehittynyt yksi peliyritysten johtava maa. 

Osaamisen jakamiseen ei useinkaan tarvita muuta kuin tilaisuus kohdata saman alan tekijöitä sekä uskallusta kertoa omista menestyksistä ja menetyksistä. 

Kuinka tätä samaa avoimuuden ja jakamisen kulttuuria voitaisiin hyödyntää vielä paremmin myös verkkokauppa-alalla? Kokemusten vaihtoa varmasti kaivattaisiin niin markkinoinnin, kumppaneiden valinnan kuin yleisesti verkkokauppa-arjen pyörittämisen suhteen. Pahin kilpailija tälläkin alalla kun tulee ulkomailta. 

Vahva pelaajalähtöisyys

Pelialan asiakkaat, eli pelaajat, ovat ehdottomassa keskiössä kaikessa pelialan toiminnassa. Pelit suunnitellaan alusta lähtien pelaajien mieltymykset ja toiveet huomioiden ja pelaajat ovat myös vahvasti mukana pelin jatkokehitystä. 

On sanomattakin selvää, että asiakkaat ovat toiminnan keskiössä myös verkkokauppa-alalla, mutta kuinka moni verkkokauppa on lopulta pystytetty nimenomaan asiakaskokemus edellä? Unohtuuko asiakkaan toiveiden kuuntelu silloin, kun verkkokauppaa rakennetaan ensisijaisesti korkeaa konversioprosenttia tavoitellen?

Vastikään tehdyn suomalaisten verkkokauppojen menestystekijöitä selvittäneen tutkimuksen mukaan tärkeimpien menestystekijöiden joukossa oli juuri asiakkaan asemaan asettautuminen, asiakkaan kuunteleminen ja palautteeseen reagointi.

Ihmisläheinen johtamiskulttuuri

Myös luovan työn johtamiseen liittyvät opit kolahtivat meidän markkinointitiimissämme. Pelialalla parhaimmat tulokset kun ovat saavutettu siten, että yrityksen toimintatavat ja -kulttuuri on rakennettu yksilöiden luovan työn ja henkilökohtaisen mestaruuden mahdollistamiseksi. 

Jari Junkkari korosti paitsi yrityksen oman henkilöstön, myös kumppanien kanssa tehtyä yhteistyötä menestyksen saavuttamiseksi. Tässä varmasti on verkkokauppa-alallakin vielä iso potentiaali hyödyntämättä. 

Katso webinaaritallenne!

Katso Jari Junkkarin webinaaritallenne kokonaan alla olevasta videosta. Mitkä opit ja ajatukset puhuttelevat sinua eniten? 

Rakenna verkkokaupallesi entistäkin parempi asiakaskokemus

Hyödynnä asiakaskokemuksen suunnittelussa käytännönläheiset vinkit maksuttomasta oppaastamme: "Lopeta hintataistelu! Näin rakennat asiakaskokemuksen, joka tekee verkkokaupastasi kassamagneetin!"

Lataa nyt

Lue myös

Kolmen kuluttajan terveiset sinulle, verkkokauppias

Asiakaskokemus - kun ostaminen ei riitä

Kuinka viet kivijalkakaupan kokemuksen verkkokauppaasi: 4 vinkkiä

paytrail-icon Verkkokaupan hallinta