Paytrail

Näillä sisältötyypeillä teet enemmän myyntiä verkkokaupassasi

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 11.8.2016

Erilaiset myyntiä edistävät sisältötyypit verkkokaupassa.

Tässä artikkelissa tuon esille 4 erilaista sisältötyyppiä, joilla kaikilla on oma tärkeä tehtävänsä verkkokaupassa. Nämä eri sisältötyypit paitsi tukevat omien tuotteiden myyntiä, myös sitouttavat asiakasta ja vaikuttavat positiivisesti verkkokaupan hakukonenäkyvyyteen.

Tee verkkokaupastasi asiakkaan palvelukeskus

Verkkokaupat eivät ole enää pelkästään ostamista varten. Hyvin monet kuluttajat tutustuvat ja etsivät tietoa heitä kiinnostavista tuotteista juuri verkkokaupoista. 

Viime syksynä teettämäämme kuluttajakyselyyn vastanneista henkilöstä 36 % ilmoitti etsineensä ostopäätöksen tekemiseen tarvitsemaansa tietoa juuri verkkokaupoista. Vertailun vuoksi sanottakoon, että 39 % vastanneista sanoi etsineensä tietoa hakukoneista.

Mitä enemmän erilaista sisältöä verkkokauppa tarjoaa, sitä paremmin kauppias saa voitettua nämä tiedonkeruuvaiheessa olevat kuluttajat puolelleen ja lopulta myös myytyä heille omia tuotteitaan. Olen huomannut tämän ihan omakohtaisestikin: mitä enemmän kiinnostavaa tietoa olen löytänyt verkkokaupasta, sitä kauemmin olen siellä viihtynyt – ja palannut kauppaan toistekin.

Koska verkkokaupassa ei ole mahdollista “hipistellä” ja pyöritellä tuotteita omissa käsissä, on erilaisilla sisällöillä erityisen suuri merkitys tuotteeseen tutustumisen kannalta.

Verkkokaupasta tulisikin löytyä sisältöjä, jotka myyvät, inspiroivat, opettavat ja viihdyttävät. Tällaisten sisältöjen avulla herätät tarpeen tuotteitasi kohtaan ja asiakas palaa mielellään niiden luo siinä vaiheessa, kun aika on kypsä ostamisen kannalta (tai kun seuraava palkkapäivä koittaa).

Luo sisältöjä, jotka myyvät

Sisältöjen tärkein tehtävä verkkokaupassa on tehdä myyntiä ja etenkin tuotekuvauksilla on hyvin selkeä myynnillinen tehtävä. Tuotetekstien kohdalla kannattaakin unohtaa suomalainen vaatimattomuus. Teksti voi ja se saakin ihan suoranaisesti kannustaa tuotteen ostamiseen.

Tuotekuvauksen tulee toki antaa riittävästi informaatiota tuotteesta ja siten poistaa tyypillisimpiä ostamisen esteitä. Mutta tuotekuvauksen tulisi myös jollain tavalla vedota tunteisiin ja rohkeasti kehottaa toimintaan – “varaa nyt omasi” tai “hyödynnä tarjous ennen 31.8.!”.

Huomioi tuotekuvauksissasi kuluttajien erilaiset tarpeet: toiset heistä kaipaa enemmän faktoja kun taas toiset miettivät lähinnä tuotteen erilaisia käyttötapoja. Myös (zoomattavat) kuvat ja videot ovat tärkeää sisältöä, jotka auttavat tuotteeseen tutustumisessa. Ja tärkeää on tietysti puhutella itselle tärkeää kohderyhmää juuri heille sopivalla kielellä ja mielikuvilla.

Lue aiemmin julkaisemastamme artikkelista viisi yksinkertaista vinkkiä, joilla lisäät tuotetekstiesi myynnillisyyttä.

Inspiroi ja innosta sisältöjen avulla

Verkkokaupasta tulisi löytyä myös erilaisia asiakasta inspiroivia sisältöjä, joiden avulla herätetään tarve, autetaan asiakasta maalaamaan mielikuvia itsestä tuotteen käyttäjänä tai luodaan yhteenkuuluvuuden tunnetta tuomalla esille yhteisöä, joka myös käyttää samoja tuotteita.

Inspiroiva sisältö on myös hyvä keino tehdä lisämyyntiä. Erilaisten valmiiksi luotujen kokonaisuuksien, kuten vaikkapa “syksyn 2016 trendivaatteet” tai “joululahjaideat 2016”, avulla voit auttaa asiakastasi löytämään ratkaisun hänellä olevaan tarpeeseen - etenkin silloin, kun hän ei vielä tarkelleen tiedä, mitä tuotetta hän on etsimässä.

Yksi hyvä keino lisämyyntiin on lisätä tuotekuvien joukkoon myös sellaisia kuvia, joissa tuote on kuvattuna muiden siihen sopivien tuotteiden joukossa. Esimerkiksi myytävänä olevasta mekosta on kuva, jossa mallin päällä on myös asuun sopivat kengät, laukku ja koru. “Osta asukokonaisuus” kehotuksella onkin mahdollista myydä asiakkaalle kolme muutakin tuotetta pelkän mekon sijaan.

Inspiroivaa sisältöä voi olla esimerkiksi tuotteen käytöstä kertovat blogipostaukset, videot ja kuvat (myös muiden asiakkaiden tuottamina). Pinterest ja Instagram ovat erityisen hyviä kanavia inspiroivan sisällön luomiseen ja jakamiseen. Myös vaikuttajamarkkinointi on hyvä keino inspiroivan sisällön luomisessa.

Coston inspiroivaa sisältöä instagramissa.

Älä unohda sisältöjä, jotka opettavat

Perinteisten How-to -artikkeleiden tai videoiden avulla on mahdollista lisätä asiakkaiden ymmärrystä ja osaamista myytävänä olevien tuotteiden käyttöön liittyen. Tämä auttaa parantamaan tuotteisiin liittyvää käyttökokemusta ja lisäämään asiakastyytyväisyyttä. Myös tuotepalautusten määrä voi vähentyä sen tuloksena, että asiakkaalla on enemmän valmiuksia ja osaamista tuotteen käyttöön. 

Parhaimmassa tapauksessa verkkokaupasta löytyy myös jotain tietoa siitä kokonaisuudesta tai ilmiöstä, johon tuotteet liittyvät. Esimerkiksi Musti ja Mirri –verkkokauppa tarjoaa hyvin laajan videokirjaston, mistä löytyy mm. tietoa nirson kissan ruokintaan, vinkkejä kovasti vetävän koiran taluttamiseen ja neuvoja oikeanlaisen kissanhiekan valintaan.

Hyödynnä sisältöjä, jotka viihdyttävät

Verkkokaupassa voi myös tuoda esille omiin tuotteisiin tai alaan liittyviä uutisia – kauppiaan omilla kommenteilla tai ilman. Kaikkea sisältöä ei tarvitse aina tuottaa itse ja alaan liittyviä mielenkiintoisia artikkeleita voi jakaa verkkokaupassakin. 

Sisällön ei myöskään tarvitse olla liian vakavaa. Myös viihdyttävät YouTube -videot voivat herättää asiakkaan mielenkiinnon joko myytyjä tuotteita tai itse brändiä kohtaan. Katso esimerkiksi tämä Varustelekan video, joka on tehty rohkeasti pilkettä silmäkulmassa.

 

Verkkokaupassa asioinnin ei siis pitäisi olla vain tylsää ostamista. Parhaimmassa tapauksessa asiakas sulkee ostoksen tehtyään selaimensa, innostuneena ja uutta oppineena. Tämän lopputuloksen saavuttamisessa erilaisilla sisällöillä on erittäin suuri merkitys.   

Haluatko tietää lisää verkkokaupan sisältömarkkinoinnista?

Sisältömarkkinointi on verkkokauppiaan salainen ase. Sen avulla herätetään asiakkaan piileviä tarpeita ja helpotetaan ostopäätöksen tekemistä.

Katso webinaaritallenne, jossa Differo Oy:n Kati Keronen kertoo mitä verkkokaupan sisältömarkkinointi on parhaimmillaan ja miten se kannattaa aloittaa. 

Lue myös

Jalmari verkkokauppiaana - verkkokaupan sisällön hakukoneoptimointi

Oivaltava sisältömarkkinointi kasvattaa verkkokaupan kassavirtaa

Tuotekuvaukset - 5 faktaa myynnin kasvattamiseksi

  

 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi