Paytrail

Videoilla lisää Poweria - videosisällön A/B-testaus Powerin verkkokaupassa.

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 14.6.2018

verkkokauppakatsastus-1Tuotevideoiden tuottaminen, hankkiminen ja upottaminen saattaa olla aikaa vievää ja jäädä muun tekemisen jalkoihin. Halusimme testata, mikä on tuotevideoiden todellinen vaikutus verkkokaupan myyntiin. Kannattaako videoihin investoida?

Case Power ja videoiden vaikutus konversioon

Power optimoi jatkuvasti tuotesivujen konversiota ja tuotevideot olivat olleet heidän agendallaan pitkään. Varsinkin elektroniikkatuotteissa videoiden merkitys on valtava. Elektroniikasta videoita tuotetaan sekä katsotaan runsaasti. Power oli kuitenkin kokenut haasteeksi tuotevideoiden hankkimisen. Valikoima koostuu kymmenistä tuhansista tuotteista, joten videoiden löytäminen ja upottaminen oli jäänyt työmäärän takia toteuttamatta.

Halusimme testata videoiden vaikutusta konversioon, joten lisäsimme Videolyn avulla tuotevideoita Powerin verkkokaupan tuotesivuille ja A/B-testasimme vaikutuksen.

  • Videoita lisätty 6 855
  • Tuotteita, joissa video 3 277

Liikenne jaettiin viikon ajan kahtia. Puolelle vierailijoista näytettiin tuotevideot, puolelle ei. Vertailimme näiden kahden ryhmän konversiota ostoskoriin.

Videoiden kateluita oli 9 559 viikossa

Konversiovaikutus vaihteli laitteittain, mutta olis kaikissa erittäin positiivinen:

  • Tietokoneella + 12,8%
  • Mobiililla + 20,2%

Videoilla on myös suora vaikutus sivustolla vietettyyn aikaan. Testiviikon aikana videot kasvattivat Powerin sivustolla vietettyä aikaa 2,5%, mikä vaikuttaa positiivisesti Powerin listaukseen hakukoneissa.

  • Sivustolla vietetty aika + 406h 25min
  • Keskimääräinen videon katseluaika oli 2min 33s

Tuotevideoilla suora vaikutus myyntiin

A/B-testi vahvisti hypoteesimme, että tuotevideoilla on suora vaikutus myös myyntiin. Kuten aiemmissa kirjoituksissa mainitsin, videot ovat voimakas ostopäätöksiin vaikuttamisen väline ja paikkaavat tehokkaasti verkkokaupan heikkoutta siinä, ettei tuotteita pääse näkemään ja koskemaan.

Mobiilillä videoiden vaikutus myyntiin oli tietokonetta suurempi. Uskon, että tämä liittyy sivuston käytettävyyteen. Kun tuotetieto on vaikeammin hahmotettavissa, kuten mobiililla pienemmän ruudun takia, kasvaa videoiden merkitys myynnissä.

Tuotevideoiden haaliminen omasta tuotevalikoimasta on aikaa vievää ja jää usein muun tekemisen jalkoihin. Videoilla on kuitenkin merkittävä, omasta mielestäni yksittäisenä tuotesivun elementtinä merkittävin, vaikutus myyntiin, joten sen priorisointi kannattaa. Kannattaa myös käyttää videoiden etsimiseen, laadunvarmistukseen ja upottamiseen niiden helpottamiseen tarkoitettuja lisäosia, jotta oman ajan voin käyttää johonkin muuhun. Tuotevideoihin investoiminen maksaa itsensä nimittäin nopeasti takaisin lisämyyntinä.

Nora-ympyra-pieni.jpg

Kirjoittaja:

Nora Huovila on loputtoman kiinnostunut videoista ja verkkokaupasta - sekä erityisesti niiden yhdistämisen potentiaalista. Hän on toinen Videolyn perustajista. 

Järki vai tunteet? Miksi ihminen ostaa verkkokaupasta?

Videot verkkokaupan markkinoinnissa

Huomioitko verkkokaupassasi jo "video-only -sukupolven"?

Viesti perille: videoiden voima verkkokaupassa

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi