Paytrail

Miika Malisen 3 toivetta suomalaisille verkkokauppiaille

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 30.6.2016

Miika Malisen kolme toivetta suomalaisille verkkokauppiaille

Suomessa on vielä varsin harvoja kansainvälisesti menestyneitä verkkokauppoja vaikkapa naapuriimme Ruotsiin verrattuna. Verkkokaupan kansainvälistymiseen tarvitaan tukea ja sitä varten Työ- ja Elinkeinoministeriö onkin myöntänyt 754 000 euroa eCommerce Growth* -kasvuohjelman toteuttamiseen. 

Muutamia lupaavia esimerkkejä kansainvälistymisestä kuitenkin löytyy ja niistä yksi hyvä esimerkki on Happy Angler, kalastukseen erikoistunut verkkokauppa, jota Miika Malinen luotsasi aiemmin. 

Miika Malinen on suomalaisen verkkokaupan pioneereja. Hän toimi aiemmin Hong Kong Group Oy:n verkkokaupasta vastaavaja johtajana ja hän vei yhtiön alle perustetun kalastusbrändin, Happy Anglerin, onnistuneesti Ruotsin ja Venäjän markkinoille. Nykyään Miika toimii Musti ja Mirri -konsernin Chief Digital Officerina, jossa hän kehittää monikanavaisuutta, verkkokauppaa ja sähköistä asiakasdialogia.

Verkkokaupan asiantuntija Miika MalinenAnnoimme Miika Maliselle kolme toivetta, jotka hän sai osoittaa suomalaisille verkkokauppialle. Mies, jolta ei mielipiteitä ja sanottavaa puutu, kiteytti toiveensa seuraaviin kohtiin:


1. Ole rohkea ja ennakkoluuloton. Maailma on markkinasi.

2. Panosta sisältöön ja löydettävyyteen. Jos sinua ei löydetä, et ole olemassa.

3. Ansaitse asiakkaiden luottamus sillä, että verkkokaupasi perusasiat, kuten logistiikka ja asiakaspalvelu toimivat mainiosti. 

 

*) eCommerce Growth on Finpron kasvuohjelma, jonka tavoitteena on nopeuttaa pk-yritysten kansain­välistymistä kehittämällä niiden verkkokauppaa.

Panosta verkkokauppasi löydettävyyteenEbook-8-cover-iso.png

Kaipaatko lomaluettavaa? Varmista verkkokauppasi ja tuotesivujesi sijoitus hakutulosten kärjessä lukemalla maksuton oppaamme verkkokaupan hakukoneoptimoinnista. Miika Malinen on yksi oppaaseen haastatelluista asiantuntijoista. 

Lataa nyt

Lue myös

Jalmari verkkokauppiaana - verkkokaupan sisältöjen hakukoneoptimointi (video)

Verkkokaupan asiakaspalvelun 5 välttämättömyyttä

Verkkokaupan toimitusaika - asiakkaan mielikuva ratkaisee 

 

Blogi jää heinäkuuksi kesätauolle. Toivomme oikein antoisaa kesää ja suotuisia säitä jokaiselle lukijalle!

paytrail-icon Verkkokaupan asiakaspalvelu