Paytrail

Toistuvan maksamisen pitää olla helppoa

– näin kauppiaat ovat hyödyntäneet tallennetulla kortilla maksamista

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 4.10.2022

Tallennetulla kortilla maksamiseen pohjautuvat ratkaisut yleistyvät jatkuvasti, ja nykyään tallennetulla kortilla voi maksaa esimerkiksi polttoaineen, matkaliput ja lehtitilauksen. Nesteen, PayiQ:n ja Otavamedian asiantuntijat kertovat, miten kortin tallentamista hyödynnetään heidän palvelussaan.

Case Neste – toistuvan maksamisen pitää olla helppoa

Helppoon maksamiseen tottuneet suomalaiset arvostavat mahdollisimman vähiä klikkauksia. Tämä on huomattu myös Nesteellä, jonka huoltoaseman moni valitsee helpon mobiilisovelluksen ansiosta.

”Käytännössä asiakas voi maksaa polttoaineen puhelimellaan autossa istuen, ja tankin saa täytettyä, vaikkei olisi edes lompakkoa mukana”, Dennis Stolt Nesteeltä kuvailee.

Neste-äppi on puhelimeen ladattava sovellus, jolla voi maksaa polttoaineen ja autopesun sekä ostaa automaatista lasinpesunestettä Nesteen huoltoasemilla. Kun asiakas on kerran tallentanut korttitietonsa, maksaminen onnistuu sen jälkeen vain veloituksen hyväksynnällä.

Nesteellä innostuttiin tallennetulla kortilla maksamisen mahdollistamisesta helppouden vuoksi.

”Kun asiakas tekee kohtuu pieniä ostoksia toistuvasti, maksamisen pitää olla todella sujuvaa ja nopeaa. Polttoaineen ja pesujen maksamisen lisäksi sovellukseen voi tallentaa etukortit ja kuitit sekä seurata omaa hiilijalanjälkeään autoilun osalta.”

Katso videolta, miten ja miksi Nesteellä hyödynnetään Paytrailin maksupalvelua.

 

Case PayiQ – asiakaskokemus paranee, kun maksaminen sujuu vaivatta

Yhä useampi joukkoliikenneyritys haluaa mahdollistaa asiakkailleen kätevän mobiililipun, ja PayiQ:n kehittämä lipunmyyntisovellus vastaa tähän tarpeeseen. Sovellus on käytössä mm. Oulun ja Turun seudun joukkoliikenteessä.

Sovelluksessa mobiililipun maksutavan voi valita itse. PayiQ:n Pirkka Lankinen kertoo, että 38 % suomalaisista haluaa maksaa matkalippunsa palveluun tallennetulta kortilta.

”Nopea korttimaksaminen on olennainen osa palvelua.”

Lankinen näkee korttitietojen tallentamisen mahdollistamisen soveltuvan juuri joukkoliikenteen matkalippujen tapaisiin toistuviin maksuihin, joissa maksaminen on monesti aikakriittistä.

”Korttitietojen turvallinen tallentaminen on asiakkaan kannalta erittäin hyvä ominaisuus juuri tällaisessa palvelussa, jossa ostos pitää saada nopeasti maksettua, ilman lompakon ja luottokortin kaivamista.”

 

Case Otavamedia – jatkuvissa tilauksissa automaattisesti toistuva veloitus säästää aikaa ja vaivaa

Lehdet ovat erilaisten suoratoistopalveluiden rinnalla yksi yleisimmistä tuotteista, joita suomalaiset tilaavat toistuvalla kuukausimaksulla. Jatkuvaan tilaukseen liittyy aina myös toistuva, asiakkaan näkökulmasta ei niin mukava lasku. Moni pitääkin jatkuvan tilauksen automaattista veloittamista kortilta laskun maksamista parempana vaihtoehtona.

Otavamedialla haluttiin parantaa asiakkaan maksukokemusta, ja ratkaisuksi löytyi tallennetulta kortilta tehtävä toistuvaismaksu. Sen ansiosta seuraavan tilauksen voi veloittaa automaattisesti kortilta.

”Aiemmin lehtilasku tuli useamman kerran vuodessa sähköpostiin tai postiluukkuun, ja se piti muistaa maksaa. Nyt asiakas voi hyväksyä toistuvan veloituksen kerralla ja sen jälkeen unohtaa laskut”, Jaana Nyström kuvaa ratkaisun hyötyjä.

Kauppiaan näkökulmasta helppo toistuvaisveloitus tallennetulta luottokortilta tiivistää asiakassuhdetta ja lisää kanta-asiakkuutta ilman, että asiakkaaseen tarvitsee olla jatkuvasti yhteydessä.

”Jokainen maksuhetki on toki aina myös harkintahetki, jolloin asiakas miettii vaihtoehtoja. Kun palveluun tai tuotteeseen tyytyväinen asiakas saa tilauksensa mahdollisimman helposti jatkumaan, kiinnostus kokeilla tai vaihtaa on vähäisempi.”

 

Maksupalvelukumppani helpottaa maksuratkaisun toteuttamista

Tallennetulla kortilla maksaminen edellyttää luonnollisesti panostamista maksuratkaisun turvallisuuteen ja luotettavuuteen. Kun apuna on maksupalvelukumppani, ei kauppiaan ei itse tarvitse vastata korttitietojen tallentamisesta tai säilyttämisestä.

”Paytrail tallentaa asiakkaan syöttämät tiedot ja vastaa niiden tietoturvallisesta säilyttämisestä. Maksu yhdistyy korttiin vain koodina, jolloin meidän ei tarvitse rakentaa kuin sen vastaanottava integraatio ja voimme keskittyä itse sovelluksen kehittämiseen”, kuvaa Lankinen hyötyjä.

Paytrail tarjoaa paitsi PCI DSS -sertifioidun, turvallisen maksupalvelun, myös asiantuntemusta maksuratkaisun käytännön toteutukseen. 

”Tunnetun kotimaisen maksupalvelukumppanin kanssa sovelluksen toteuttaminen paitsi lisää palvelun luotettavuutta, helpottaa myös sen kehittämistä, kun saadaan maksamisen asiantuntijat avuksi miettimään ratkaisuja”, Stolt kertoo.

Otavamediassa koetaan, että tallennetulla kortilla maksaminen säästää asiakkaan vaivan lisäksi myös kauppiaan resursseja. Järjestelmäpäällikkö Sami Tiittasen mukaan korttitietojen tallentamiseen tarvittavan tekniikan ja integraation rakentaminen kannatti, vaikka se pientä panostusta aluksi vaatikin.

”Projekti kesti lopulta vain 3 kuukautta ja sujui poikkeuksellisen hyvin.”

Haluatko tietää lisää tallennetulla kortilla maksamisesta ja sen mahdollisuuksista? Lataa maksuton oppaamme, josta löydät vinkkejä siihen, mihin palvelu sopii ja mitä se mahdollistaa sekä tietoa käyttöönotosta.

New call-to-action

Tutustu myös aiempiin kirjoituksiimme aiheesta:

paytrail-icon Asiakaskokemus