Paytrail

Verkkokauppa, oletko kuluttajan silmissä luotettava?

Matti Mäkelä Kirjoittanut Matti Mäkelä - 3.2.2015

Verkkokaupan luotettavuuskuva rakentuu muutamasta perusasiasta. Kaikkia huomionarvoisia kohtia ei tule välttämättä ajateltua verkkokauppaa perustettaessa. Nappaa tästä muutama vinkki, jotta et aja turhaan karille heti startissa.

Tavoitettavuus ja henkilökohtainen suhde verkossa tärkeää

  • Verkkokaupan asiakaspalvelu on avainroolissa luottamuksen luomisessa. Muista ilmoittaa asiakaspalvelusi aukioloajat ja kanavat (puhelin, sähköposti ja yhteydenottolomake, chat-ominaisuus) mahdollisimman läpinäkyvästi alusta alkaen. Aukioloaikojen sisällä em. työkaluihin tulee myös vastata aina jos et ole ilmoittanut poikkeuksesta aukioloajassa.
  • Aukioloaikojen ulkopuolella puhelin- sekä sähköpostivastaajan käyttö on tärkeää, jottei asiakas turhaudu ihmetellessään vastauksen viipymistä.
  • Jos vain mahdollista, esittele itsesi verkkokaupan sivuilla ja toivota asiakas tervetulleeksi ostoksille. Tätä kautta asiakas kokee heti, ettet yritä piilotella mitään vaan teet rehellistä kauppaa ja haluat olla avuksi.

Laadukkaat tuotekuvat ja kunnolliset tuotekuvaukset poistavat epäröintiä

  • Panosta tuotekuvien laatuun (huumorikaan ei silti yleensä ole pahitteeksi) sekä erityisesti fyysisten tuotteiden tuotekuvauksiin. Asiakas saattaa epäröidä tuotteen tilaamista jos ei saa heti täyttä varmuutta tuotteen sopivuudesta omaan käyttötarkoitukseensa.
  • Tuotteen tarkat mitat ja värivaihtoehdot ovat lähes aina minimivaatimus. Huomaa että tuotekuvissa on helppo käyttää tuttua mittasuhdetta, josta koko on helppo päätellä (esim. tulitikkuaski, limpparitölkki..).

Kaikkien lisäkulujen (tai niiden puuttumisen!) selkeä esittely ajoissa

  • Kerro heti tilauksen alussa toimituskulujen hinta sekä mahdollisen tuotepalautuksen kustannus. Huomaathan, että tämä voi olla myös positiivinen markkinointikikka: Kaikki yli 50€:n tilaukset nyt ilman toimitus- tai palautuskuluja!.

    Jos lisäkulut tulevat asiakkaan tietoon vasta ostoskorin finaalivaiheessa, saattaa tilaus pysähtyä siihen. Yleisesti neuvomme verkkokauppiaita laskemaan kaikki mahdolliset lisäkulut mieluummin tuotteiden hintaan. Ethän ruokakaupan kassallakaan haluaisi kuulla kuitin maksavan 4,90€ lisää?

Tässä muutama huomioitava kohta tärkeimpien joukosta. Kiikaroi loput vinkit verkkokauppaoppaastamme!

Ohessa vielä muistilista luotettavuuskuvan ja asiakaspalvelun prinsiipeistä.

Luotettavuuskuvan-prinsiipit-Paytrail-2

Lue myös:

Miten kuluttaja tunnistaa luotettavan verkkokaupan ja miten omasi vastaa vaatimuksiin?

Benchmarking verkkokauppaa perustettaessa - mihin kiinnittää huomiota?

Tuotekuvien laiminlyönti - tehokas tapa tuhota verkkokauppa

paytrail-icon Verkkokaupan asiakaspalvelu