Paytrail

Uutta verkkomaksualalla - Reaaliaikaiset maksukuittaukset poistavat verkkopankkimaksujen tyypilliset ongelmatilanteet

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 4.06.2019

reaaliaikaiset maksukuittauksetPaytrail on kehittänyt reaaliaikaiset maksukuittaukset osaksi maksupalvelunsa toimintaa. Toiminnallisuuden tavoitteena on vähentää keskeneräisiksi jääneiden verkkopankkimaksujen aiheuttamia ongelmatilanteita sekä verkkokaupalle että kuluttajalle.

”Ostotilanteessa kuluttajan verkkoyhteys saattaa katketa tai hän on sulkenut verkkoselaimen ollessaan vielä verkkopankissa. Tällöin tieto maksun tilasta jää keskeneräiseksi”, Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio kertoo.

”Kun maksua ei saada vahvistettua riittävän nopeasti, verkkokauppa tekee varauksen tuotteelleen turhaan. Lisäksi kuluttaja saattaa tehdä epäselväksi jääneen maksun uudestaan. Tämä väistämättä heikentää asiakaskokemusta ja tuplamaksujen selvittäminen ruuhkauttaa verkkokaupan asiakaspalvelua turhaan”, Laurio jatkaa.

Reaaliaikainen maksukuittaus toimii käytännössä siten, että Paytrailin järjestelmä välittää tiedon jokaisesta onnistuneesta pankkimaksusta niin verkkokauppaan kuin kuluttajalle jatkossa reaaliaikaisesti. Pankista riippuen tiedon saapuminen on voinut aiemmin kestää seuraavaan pankkipäivään asti.

Tärkeä toiminnallisuus verkossa tehtävälle lipunmyynnille

Pankkimaksujen reaaliaikaisesta vahvistamisesta on hyötyä kaikille verkkokauppiaille. Erityisesti tästä ominaisuudesta hyötyvät sellaiset verkkokaupat, joissa on selkeitä myyntipiikkejä tai jos yritys myy uniikkeja tuotteita. Lipunmyynti on erittäin hyvä esimerkki alasta, jolle tämä toiminnallisuus on erittäin toivottu.

"Suomalaiset kuluttajat maksavat verkko-ostoksensa pääasiallisesti verkkopankkitunnuksillaan. Nopeisiin myyntipiikkeihin perustuvilla lippukaupoilla onkin tähän saakka ollut erilaisia haasteita juuri keskeneräisiksi jääneiden pankkimaksujen takia. Reaaliaikaisten maksukuittausten ansiosta nämä epäselvät tilanteet vähenevät merkittävästi", Laurio kertoo. 

Toiminnallisuus on käytössä kaikilla Paytrailin asiakkailla ja toimii lähes kaikissa pankeissa

Reaaliaikaiset maksukuittaukset ovat jatkossa osa Paytrailin maksupalvelua. Toiminnallisuus sisältyy normaaliin kuukausimaksun hintaan eikä sen käyttöönotto aiheuta lisäkustannuksia kauppiaille tai verkkokaupan toteuttajalle.

Toiminnallisuus kattaa kaikki muut suomalaiset pankit, paitsi Ålandsbankenin, jolla toiminnallisuutta ei vielä toistaiseksi ole saatavilla.

Toiminnallisuuden hyödyt pähkinänkuoressa

  • Epätietoisuus maksun läpimenosta poistuu kaikkien osapuolten kohdalta - tällöin myös aiheettomat tuplamaksut poistuvat.
  • Verkkokaupan asiakaspalvelun kuormitus pienenee - vähemmän yhteydenottoja asiakkailta maksujen selvittelyyn liittyen.
  • Verkkokaupan varastosaldot pysyvät jatkossa paremmin ajan tasalla maksujen osalta.
  • Tilitysten täsmäyttäminen helpottuu - epäselvät maksut poistuvat.
  • Tilitykset nopeutuvat - reaaliaikainen kuittaus vahvistaa maksun onnistumisen ja kiinnittää ne heti seuraavaan tilitykseen.

Kiinnostuitko?

Lisää tietoa reaaliaikaisiin maksukuittauksiin liittyen löytyy verkkosivultamme. Jos sinulla on kysyttävää uuteen toiminnallisuuteemme liittyen, ota meihin yhteyttä

paytrail-icon Verkkokaupan hallinta
  Tilaa kirjoitukset
  Opas verkkokauppaa perustavalle

  Haluatko perustaa menestyvän verkkokaupan? Lue uudistettu maksuton oppaamme!

  Lataa nyt