Paytrail

Lastenvaatemerkki Gugguu vahvistaa menestystarinaansa verkkokaupan avulla

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 18.2.2016

Paytrail-gugguu-verkkokauppa1.jpg

Gugguu on suomalainen lastenvaatemerkki, joka tunnetaan erikoisista leikkauksistaan, rohkean raikkaista väreistään ja jumpsuit-kokopuvuistaan. Tämä kotimainen toimija on saanut luotua itselleen kovan kysynnän Suomessa. Myös ulkomainen kiinnostus on vahvassa kasvussa. Alati kasvava suosio on yllättänyt osaltaan itse yrittäjätkin.

Verkkokauppa on olennainen osa kasvua

Gugguun verkkokauppa pystytettiin vuonna 2013 ja parin viime vuoden aikana se on kasvanut yrityksen myyntikanavista kaikista nopeimmin.

“Tekemämme markkinatutkimuksen mukaan lastenvaatteita ostetaan ensisijaisesti verkossa. Ennusteiden mukaan tämä kanava tulee jatkossa kasvamaan vielä entisestään. Verkkokaupan perustaminen oli meille siis hyvin luonnollinen jatkumo”, Gugguu–vaatemerkin yrittäjä Anne Valli kertoo.

”Verkkokauppa palveli meidän tarpeitamme muutenkin tarkoituksenmukaisella tavalla."

"Halusimme pitää toimintamme kustannukset alhaalla ja olla sitomatta itseämme kivijalkamyymälän pyörittämiseen. Näin meille on jäänyt enemmän aikaa mallistomme markkinointiin sekä tulevien mallistojen ideointiin ja suunnitteluun”, Anne jatkaa verkkokaupan perustamisen syihin liittyen.

Tällä hetkellä verkkokaupan pyörityksestä vastaa kokopäiväisesti kolme henkilöä ja ruuhka-aikana sitä pyöritetään neljän henkilön voimin.

Vahvuutena hyvä yhteishenki ja toimiva tilaus-toimitusprosessi

Menestyksen taustatekijöiksi Anne Valli nostaa yrityksen tarkasti hoidetun kulupuolen, toimivan tilaus-toimitusprosessin sekä Gugguu-tiimin vahvan yhteishengen.

”Olemme aina olleet hyvin realistisia ja tarkkoja kulujemme suhteen. Pyrimme elämään yrityksen juuri senhetkisen tilanteen mukaan, joskin tuotteidemme kovan kysynnän vuoksi jouduimme varsin pian vaihtamaan toimitilamme moninkertaisesti kotitoimistoamme isompaan varastotilaan.”

”Olemme kehittyneet verkkokaupan pyörittämisessä ihan hurjasti viimeisen parin vuoden aikana. Meillä on erittäin selkeästi varastoidut tavarat ja todella siisti varasto, joten tuotteiden keräily on helppoa."

"Jokainen tilaus menee kahden henkilön silmien ohi ja posti hakee päivittäin lähtevät paketit toimistoltamme. Näin saamme pienelläkin porukalla lähetettyä satoja paketteja ympäri maailmaa joka päivä"

”Tämän lisäksi meillä on todella hyvä ja sitoutunut tiimi kasassa”, Anne Valli kertoo.

Tavoitteena kansainvälinen läpimurto

Kansainväliset markkinat ovat olleet yrittäjien tavoitteena heti Gugguun perustamisesta lähtien. Ulkomaalaisten verkkokauppa-asiakkaiden määrä on kuitenkin vielä toistaiseksi aika pieni. 

"Kansainvälinen kauppa ei ole vielä tällä hetkellä kovin merkittävää, mutta se on meidän seuraava iso kehityskohteemme. Tällä hetkellä englanninkieliset sivut ja luottokorttimaksut palvelevat meidän ulkomaalaisia asiakkaitamme. Paketteja toimitamme tälläkin hetkellä ympäri maailmaa", Anne Valli kertoo. 

Messut, Facebook ja Instagram ovat tärkeimpiä markkinointikanavia ulkomaalaisia asiakkaita ajatellen. Asiakascase-Gugguu.png

Anne Vallin mukaan kansainväliset messut, kuten Dot to Dot ja Playtime Paris, ovat jälleenmyyjien hankinnan kannalta avainasemassa. Instagram ja Facebook puolestaan ovat kuluttajamarkkinoinnin kannalta tärkeimmät kanavat niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

"Jatkossa tulemme kohdentamaan markkinointipanostamme erityisesti kansainväliselle puolelle", Anne jatkaa. 

Verkkokaupan parhaat käytännöt Gugguun mukaan

Pyysimme Anne Vallia antamaan muutamia käytännön vinkkejä omasta verkkokaupasta haaveileville tai omaa verkkokauppaansa perustaville yrittäjille.

1.        Varaa verkkokaupallesi riittävä palvelinkapasiteetti

Suuret kävijäpiikit kuormittavat verkkokaupan palvelinkapasiteettia niin paljon, että ne voivat kaataa verkkokaupan kokonaan. Valitse huolella sellainen verkkokauppaohjelmisto ja palvelinkapasiteetti, joka tukee oman alasi kuluttajien ostokäyttäytymistä – jos isot kävijäpiikit ovat alallasi tyypillisiä, se kannattaa huomioida myös verkkokaupassa. 

2.        Valitse verkkokauppa-alusta huolella

Verkkokauppa-alustan toimittajan kanssa tulee sopia
hyvin monista eri asioista. Aloitteleva verkkokauppias ei useinkaan edes tiedä etukäteen, mitä kaikkea hänen pitäisi osata sopia.  Suunnitellessasi verkkokaupan perustamista suosittelenkin sinua jututtamaan saman alan verkkokauppiasta saadaksesi vinkkejä ja ohjeita siitä, mitä kaikkia asioita alustan toimittajalta kannattaa kysyä ennakkoon.

3.        Panosta arjen toimivuuteen

Verkkokaupan arjen pyörittämiseen ei pitäisi mennä turhaa aikaa puutteellisten työkalujen ja välineiden takia. Jos esimerkiksi haluat saada  nopean toimituksen omille tuotteillesi, panosta sellaisiin työkaluihin, että tuotteiden nopea toimitus on oikeasti mahdollista.

Artikkelin kuvat: Studio Mitja Kortepuro

Lue Gugguun asiakastarina

Mitä sanottavaa Gugguulla on Paytrailin maksupalvelusta? Lataa yrityksen asiakastarina niin saat tietää!

 Lue lisää

Lue lisää

Paahtimo Papu vie kahvin verkkoon - ja antaa 5 vinkkiä kahvikokemuksen parantamiseen

Fit4You - Fitnessvaatteiden erikoismyymälän tarina sekä 5 selviytymisvinkkiä talven varalle

Näiden verkkokauppiaiden tarinat kiinnostavat

paytrail-icon Verkkokauppaa yli rajojen