Paytrail

Tuoreen verkkokauppiaan ABC

Emilia Linnera Kirjoittanut Emilia Linnera - 28.10.2022

Oletko juuri pystyttänyt uuden verkkokaupan? Hieno homma! Tästä löydät aloittelevan verkkokauppiaan tietopaketin sekä vinkit, joiden avulla saat polkaistua kauppasi käyntiin.

Tutustu verkkokauppaa koskevaan lainsäädäntöön ja varmista, että kaupastasi löytyvät tarvittavat tiedot

Verkkokauppiaan tulee olla selvillä verkkokauppaa koskevasta lainsäädännöstä. EU-alueen verkkokauppalaki takaa alueen kuluttajille yhtenäisen suojan ja edellyttää, että kerrot verkkokaupassasi maksutavoista ja -ehdoista, palautusoikeudesta sekä peruutusehdoista. Näiden lisäksi verkkokaupassasi tulee näkyä yrityksesi nimi ja puhelinnumero sekä sijaintipaikan osoite.

➡️ Lue lisää verkkokaupan lainsäädännöstä ja viilaa kauppasi tiedot kuntoon

Kuluttajansuojalaki edellyttää, että kaupastasi löytyvät kattavat tuotekuvaukset, hinnat ja muut lisäkulut, maksu- ja toimitusehtosi sekä muut ehtosi sekä lisäksi tietoa peruutus- ja palautusoikeudesta.

Tilauksesta on saatava tilausvahvistus, ja lisäksi verkkokaupalla on oltava rekisteriseloste ja tieto evästeiden käytöstä.

Kuluttajansuoja

 

Valitse kauppaasi sopivat maksutavat

Sujuva maksaminen ja monipuoliset maksutavat ovat verkkokauppiaan elinehto – liian moni ostos keskeytyy verkkokaupan kassalle ongelmallisen maksuprosessin tai puuttuvan maksutapavaihtoehdon vuoksi.

Suomalaiset kuluttajat suosivat pankkipainikkeita, luottokortteja ja laskuja, mutta käyttäytyminen on eri kuluttajaryhmissä erilaista: nuoret ovat omaksuneet nopeat mobiilimaksutavat, isoja hankintoja puolestaan tehdään mieluusti laskulla. Siksi maksutavat kannattaa optimoida myytävien tuotteiden ja kohderyhmän mukaan.

➡️ Lue lisää verkkokaupan maksutavoista

➡️ Katso myös tukisivuiltamme lisäohjeita maksutavoista

 

Laita verkkokauppasi toimitustavat kuntoon

Kuljetusyhtiöitä ja logistiikkapalveluita on paljon. Aloitteleva verkkokauppias pääsee alkuun yhdellä kuljetusyhtiöllä, mutta sen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Sopiva kuljetusyhtiö kannattaa valita kauppasi sijainnin ja tuotteiden mukaan – suuret tai särkyvät tuotteet tarvitsevat erilaisia kuljetuspalveluita kuin pienikokoiset tuotteet.

Mieti valintaa tehdessäsi kuljetusyhtiön toimipisteverkostoa, kuljetuspalveluvalikoimaa, hinnoittelua ja yhtiön ratkaisujen yhteensopivuutta verkkokauppa-alustasi kanssa. Yhteensopivat järjestelmät helpottavat esimerkiksi lähetysten seuraamista ja pakettikorttien luontia ja tulostamista.

➡️ Lue vinkkejä logistiikan suunnitteluun

 

Tavoita kuluttajat markkinoinnilla

raportti-blogipostaus-1

Markkinoinnin avulla kohderyhmäsi löytää kauppasi, ja siksi markkinointi on yksi avaintekijöistä menestyvää kauppaa rakennettaessa. Digitaalisissa kanavissa on monia vaihtoehtoja markkinoinnin toteuttamiselle: houkuttelevat sisällöt, hakukoneoptimointi, sosiaalisen median hyödyntäminen, vaikuttajamarkkinointi sekä mainostaminen digitaalisissa kanavissa.

Tuotteesi ja kohderyhmäsi ratkaisevat, mitkä kanavat toimivat kaupallesi parhaiten, ja kokeilu ja tulosten mittaaminen auttavat kehittämään markkinointia oikeaan suuntaan.

➡️ Lue myös: Miten saat kävijöitä verkkokauppaasi?

 

Panosta käytettävyyteen ja asiakaskokemukseen

Verkkokauppa on kilpailtu ala, mutta onneksi yksinkertaisilla toimilla voit vaikuttaa kauppasi menestykseen. Kaupan hyvä käytettävyys, kattavat tuotetiedot ja jatkuva optimointi parantavat asiakaskokemusta ja helpottavat ostosten tekemistä – näin tuotteiden selailu on sujuvaa eikä tietoja tarvitse hakea kilpailijan verkkokaupasta tai hakukoneesta.

Toinen tärkeä huomioitava seikka on kaupan hyvä mobiilikäytettävyys, tapahtuuhan nykyään suuri osa surffailusta mobiililaitteella. Siksi kannattaa tarkistaa, onnistuuhan navigointi, tuotteiden selaus ja ostoskorin käyttäminen myös pienellä kosketusnäytöllä.

➡️ Lue lisää voittoisan verkkokaupan ominaisuuksista sekä verkkokaupan asiakaskokemuksen kehittämisestä

Älä unohda myöskään monikanavaisen ja nopean asiakaspalvelun merkitystä – se voi nousta sinulle jopa kilpailueduksi! Lisää vinkkejä verkkokaupan asiakaspalveluun voit lukea blogikirjoituksestamme.

 

Kehitä ja optimoi tietopankkimme avulla

Onko verkkokaupan perustamiskuvioissa vielä miettimistä? Tai haluatko kehittää jotakin tiettyä osa-aluetta? Tutustu kattavaan ja maksuttomaan tietopankkiimme, josta löydät vinkkejä esimerkiksi verkkokaupan perustamiseen, markkinointiin ja optimointiin.

Tutustu tietopankkiin

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi