Paytrail

Web stoorit osa 5: hiustuotteiden myynnissä korostuu asiantuntemus

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 30.12.2021

Kolmea verkkokauppaa pyörittävä IdHAIR panostaa laadukkaisiin brändeihin ja asiantuntevaan palveluun. Miten hiustuotteiden myynti sujuu verkossa?

Kolme verkkokauppaa, kolme kohderyhmää

Vuonna 2004 perustettu hius- ja kampaamotuotteisiin keskittyvä IdHAIR operoi kolmea verkkokauppaa. Kaupat on suunnattu eri kohderyhmille: Hiustuote.fi myy IdHAIRin edustamia hiustuotesarjoja kuluttaja-asiakkaille. Idhairpro keskittyy b2b-bisnekseen ja myy ammattilaistuotteita kampaamoalan yrittäjille.  BLongbeauty.com on kansainvälinen verkkokauppa, joka myy yrityksen omaa BLong-sarjaa.

IdHAIR on luottanut verkkoon myyntikanavana alkutaipaleestaan saakka. Alussa haasteita oli verkkokauppa-alustassa ja sen kehittämisessä, mutta ratkaisut näihin löytyivät yrittämisen ja erehdyksen kautta.

Nykyään IdHAIR työllistää 23 ihmistä, ja sillä on vakaa asiakaskunta, joka luottaa kauppojen tarjontaan.

 

Hiustuotteiden verkkokaupassa  visuaalisuudella on väliä

"Verkkokauppa ympäristönä on erilainen kuin kivijalkamyymälä. Verkossa korostuu brändi ja sen mieleenjäävyys", kuvailee markkinointikoordinaattori Juni Heikkilä.

Mieleenjäävän ja luotetun brändin lisäksi visuaalisuus ja tuotetiedot ovat merkittävässä asemassa. Verkko ympäristönä mahdollistaa monipuolisen kuva- ja videomateriaalin julkaisemisen sekä sisällön personoimisen, mitä hyödynnetään myös IdHAIRin kaupoissa.

"Meidän kaikilta brändeiltä tulee aina syys- ja kevätmallistot kuvineen. Niistä näkee, mitä trendejä hiuksissa on tulevalla kaudella", Heikkilä kertoo.

➡️Lue myös, miten Saaren Taika hyödyntää visuaalisuutta verkkokaupassaan

 

Asiantuntemus on etu 

IdHAIRin valikoima on pitkän harkinnan ja kuluttajakyselyjen tulosta. Myös jälleenmyyjien asiantuntemukseen ja kouluttamiseen panostetaan, sillä kuluttajat ostavat hiustuotteita parturin tai kampaajan suosituksen perusteella.

Yksi yrityksen valteista on laadukas asiakaspalvelu, josta tuleekin paljon positiivista palautetta. Jotta tuotetietämys olisi korkealla tasolla, monella asiakaspalvelijalla on taustalla kampaajakoulutus.

"Asiakaspalveluun tulee yhteydenottoja hyvin laajalla skaalalla. Kysytään esimerkiksi sävyistä, tuotesuosituksista, hiustenhoidosta tai verkkokaupan käytöstä", kertoo asiakaspalvelija Mari Hakala.

Myös sosiaalinen media auttaa sekä asiakkaiden kysymyksiin vastaamisessa että hiustiedon välittämisessä.

"Tuotamme sosiaalisen median kanaviin mielenkiintoista sisältöä, josta on asiakkaalle apua ja arvoa", Heikkilä kertoo.

 

Sujuva ostoprosessi saa asiakkaat palaamaan

Jotta asiakas palaisi verkkokauppaan, on myös ostoprosessin oltava sujuva. IdHAIRilla onkin panostettu siihen, että verkkomaksaminen olisi sujuvaa ja palvelun maksutapavalikoima on mahdollisimman kattava.

"Maksutavoissa pyrimme antamaan kuluttajalle vaihtoehtoja", kuvailee toimitusjohtaja Olli Vähänen.

Myös tilauksen nopea toimittaminen asiakkaalle on tärkeä osa verkkokauppojen toimintaa.

”Nopeat toimitukset ovat kuluttajille yksi merkittävä syy valita verkkokauppa. Tavoitteena on, että toimitus lähtee matkaan saman päivän aikana”, kertoo Vähänen.

Mitä muuta IdHAIRin arkeen kuuluu? Entä miten verkkokaupan ammattilaiset kommentoivat hiustuotteiden ja kosmetiikan myyntiä verkossa? Katso loput videolta!

 

Tilaa myös YouTube-kanavamme, jotta saat heti ilmoituksen uusista videoistamme:

Click me

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi