Paytrail

Black Friday: tee nämä valmistelut verkkokaupassasi

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 17.10.2017

Lähtölaskenta loppuvuoden myyntisesonkeihin alkaa jo aikaisin syksyllä. Mitä tulee ottaa huomioon valmisteltaessa verkkokauppaa Black Fridayta, Cybermondayta tai joulusesonkia varten?

Aluksi: tee valmistelut sekä sivustolla että sen ulkopuolella

Kampanjasesonkiin valmistautumisen voi jakaa kahteen eri osaan: verkkosivustolla tehtävään on-site -optimointiin sekä prosesseihin liittyvään off-site -optimointiin. Tästä kirjoituksesta löydät näkökulmia ja konkreettisia vinkkejä molempiin.

 

On-site -optimointi: mitä kampanja vaatii verkkokaupaltasi?

 

1. Laajenna tietokantaasi ja nosta kaistanleveyttäsi

Ensimmäinen asia, jonka haluat välttää, on verkkosivuston kaatuminen suuren vierailijamäärän takia. Siksi kannattaa harkita tietokannan laajentamista sekä nostaa kaistanleveyttä ainakin viikon ajaksi sesongin ympärillä. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi pilvipalvelun tai välimuistin käyttö. 

Kuluttajakäyttäytymisen huomiointi auttaa suunnittelussa – tutki siis myyntidataasi ja sivustosi kävijämääriä, ja katso:

  • Milloin kuluttajat ostavat eniten?
  • Onko kävijämäärissä selkeitä piikkejä? Jos on, milloin?
  • Jakautuuko shoppailu tasaisesti koko vuorokauden ajalle?

➡️Katso myös Paytrailin tilastoja vuoden 2020 Black Fridaystä

 

2. Luo kampanjasivut

Luo sesonkiasi varten aina kampanjasivu, jotta voit tehdä ostokokemuksesta  sujuvan. Kuluttajat etsivät parhaita tarjouksia sekä sinulta että kilpailijoiltasi, ja jos tarjouksesi on vaikea löytää, siirtyvät he taatusti kilpailijasi kauppaan.

Voit myös sisällyttää sivuille lähtölaskennan, mikä herättää kiireellisyyden tunteen ja voi auttaa saamaan parempia myyntituloksia.

Tarkistuslista kampanjasivua varten:

  • Selkeä navigaatio
  • Ymmärrettävät tarjoukset
  • Helppo ostoprosessi ilman ylimääräisiä välivaiheita
  • Kattava maksutapavalikoima.

 

3. Muista mobiilikäyttäjät!

Mobiiliystävällisyys ei ole enää lisäominaisuus tai trendi, vaan ehdoton vaatimus – tehdäänhän jo yli puolet ostoksista mobiililaitteilla

Myös cross-device -shoppailu, eli tuotteiden selaaminen yhdellä laitteella ja ostoksen tekeminen toisella, nostaa mobiilikäytön todellista määrää. On sangen todennäköistä, että kuluttaja on tehnyt ostopäätöksen jo mobiililaitteella selaillessaan, mutta tekee lopullisen ostoksen toisella laitteella.

Seuraavat stepit:

 

4. Harkitse 7 päivän mallia

Miksi esitellä tarjoukset h-hetkellä, kun voit tehdä sen jo aiemmin? Valitse siis muutama tarjous, jonka esittelet jo viikkoa etukäteen. Tässä sosiaalinen media ja sähköpostimarkkinointi ovat tärkeässä roolissa.

Älä tarjoa liikaa kerralla, jotta kuluttajan mielenkiinto ja päätöksenteko eivät vaikeudu.

Vaikka myynnit ja käynnit lisääntyvät kampanjapäivinä, voit jaksottamisen avulla kontrolloida väkijoukkoa ja pitää parempaa huolta varastojesi riittävyydestä.

Muita malleja Black Fridayn systemaattiseen hyödyntämiseen löydät oppaasta  "Sesonkimyynti verkkokaupassa".

 

Off-site -optimointi: mitä kampanja vaatii prosesseiltasi?

Kun olet optimoinut verkkokauppasi, harkitse seuraavia toimia sesonkipäiviin valmistautumiseen.

 

1. Huomioi logistiikka ja varastosaldo

Pidä huoli, että varastosi on riittävä – paitsi jos haluat päästä siitä kokonaan eroon.

Älä lupaa kampanjatuotteille toimitusta seuraavalle päivälle logististen syiden vuoksi. On järkevämpää pidentää toimitusaikoja kuin aiheuttaa pettymyksiä viivästyneestä toimituksesta. Kuluttajia kiinnostavat enemmän hyvät tarjoukset kuin nopeat toimitukset.

Harkitse myös jakelukanaviesi kapasiteetin kasvattamista sesongin ajaksi.

 

2. Kumppanistrategia kuntoon

Kumppanit ja julkaisualustat voivat olla merkittävä liikenteen tuoja alennuskampanjoiden aikana. Alennuskoodisivustot sekä Black Friday -sivustot ovat suosittuja, sillä ne keräävät parhaimmat tarjoukset yhteen ja ohjaavat uudet asiakkaat verkkokauppaasi.

Jos työskentelet kumppanien kanssa, pidä huoli, että kommunikoit heidän kanssaan ajoissa. Moni kumppaneista kokoaa paljon tarjouksia yhteen ja välittää ne kuluttajille, mikä tarkoittaa, että kumppaneiden täytyy saada informaatio tarjouksista ajoissa.

Harkitse

  • Tarjouskoodeja
  • Alennusprosentteja
  • Ilmaisia kuljetuksia.

 

3. Pitkän tähtäimen hyödyt

Cyber Week ja muut sesongit ovat loistavia tilaisuuksia päästä varastoista eroon. Samalla ne tarjoavat pitkän tähtäimen vaikutuksia. Kauppiaat, jotka suoriutuvat hyvin ja saavat paljon liikennettä sivustolleen, hyötyvät siitä myös tulevaisuudessa.

Hyvin toimiva sivusto, suuri vierailijamäärä, ulkopuoliset maininnat tai erinomainen käyttäjäkokemus voivat tuoda pitkällä tähtäimellä enemmän tuottoa kuin pelkkä kampanjan aikainen myynti.

Cuponation-finland-sanna-laininen.png

 

Kirjoittaja: Sanna Laininen, Marketing Manager, CupoNation Finland. 

Teksti on julkaistu ensimmäisen kerran 17.10.2017, ja sitä on päivitetty 29.10.2021.

 

Ilmainen opas: hyödynnä Black Friday ja muut sesonkipäivät tehokkaasti

Haluatko hyödyntää sesonkimyyntipäivät paremmin? Lataa maksuton opas, josta saat konkreettisia malleja sesonkimyyntiin. Lue opas!

Verkkokaupan sesonkimyynti opas

 

Vuoden 2020 Black Friday -myyntidata

Katso tästä yhteenveto ja päiväkohtaiset tilastot viime vuoden myyntidatasta.

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi