Paytrail

Jalmari verkkokauppiaana #13 - oppeja kantapään kautta

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 20.10.2016

Parhaimpia mokia verkkokauppiaana

Uusimmassa videossaan Jalmari käy läpi "parhaimpia" epäonnistumisiaan tähän astisella urallaan verkkokauppiaana. Millaiset mokat Jalmari nostaa esiin ja mitä hän on niistä oppinut? Jos olet itsekin verkkokauppayrittäjä, tunnistatko nämä tilanteet urasi alkuvaiheelta tai kenties nykyhetkestä?

Verkkokaupan myynti ja markkinointi vaatii jatkuvaa panostusta

Verkkokauppayrittäjyyden haastavimmaksi osa-alueeksi Jalmari nostaa kaupan myynnin ja markkinoinnin, joiden puitteissa kauppias kokee saaneensa liian vähän aikaiseksi tähän mennessä. Etenkin markkinoinnin osalta Jalmari kokee kärsineensä rohkeuden puutteesta: toimenpiteet ovat kyllä tiedossa, mutta jostain syystä tuumasta toimeen tarttuminen on vaikeaa. 

Verkkokaupan onnistuneelle markkinoinnille ei ole yhtä oikeaa menestysreseptiä vaan jokaisen kauppiaan on tehtävä kokeiluja, joiden pohjalta omalle kaupalle löytyy toimivimmat kanavat, kampanjat, toimenpiteet jne. Pahin virhe on jäädä vain odottelemaan sen "parhaimman jymyidean" syntymistä ja sillä välin olla tekemättä yhtään mitään. Mikäli kauppaan ei saada kävijöitä, ei niitä ostojakaan synny.

Ajankäytön hallinnan haasteita

Jalmari myöntää aiemmin ajatelleensa, että verkkokauppa on lähinnä tekninen toteutus, joka niin sanotusti tehdään kerralla valmiiksi. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että kovin työ on vasta alkanut sen jälkeen, kun kauppa on saatu tekniseltä osin pystyyn.

Sitten ollaankin sen kuuluisan ajankäytön hallinnan äärellä: miten yrittäjällä käytössä olevat aikaresurssit osataan kohdentaa oikeasti liiketoimintaa eteenpäinvieviin asioihin kun hoidettavia asioita on miljoona? Vaikka yrittäjä tietäisikin mitkä asiat kannattaisi priorisoida, on silti helppoa jäädä pyörimään omalle mukavuusalueelleen ja - kuten Jalmarin tapauksessa - käyttää aikaa esimerkiksi verkkokaupan teknisten ominaisuuksien paranteluun.

On kuitenkin syytä muistaa, ettei verkkokauppa menesty ilman asiakkaita, vaikka sen tekninen toteutus olisikin maailman parhain. Kehitystoimenpiteet tulisi tehdä asiakkaiden ostokäyttäytymisen pohjalta, eikä pelkästään kauppiaan oman mututuntuman perusteella.

Miten sinä olet ratkaissut haasteet verkkokauppasi markkinoinnin ja ajankäytön hallinnan suhteen? Entäpä mitä muita epäonnistumisia Jalmari nostaa esiin? Katso video!

Hampaille.fi -verkkokauppaa pyörittävä Jalmari Lehto pitää videoblogia verkkokauppiaan arkeen liittyen. Videoissaan Jalmari käy läpi omia kokemuksiaan, tuntemuksiaan ja valintojaan verkkokauppiaana. Jalmarin vlogia voi seurata suoraan myös Paytrailin YouTube-kanavalla. Tilaa kanavamme, niin näet sekä Jalmarin että muut uudet videomme ensimmäisten joukossa.

Nosta asiakas verkkoliikentoimintasi keskiöön!

ebook_9_cover_iso.pngLue pikaopas, jossa konkariyrittäjät jakavat kokemuksiaan ja vinkkejään siitä, miten verkkokauppaa suunnitellaan ja pyöritetään asiakaslähtöisesti. 

Lataa nyt

Lue myös:

Näillä sisältötyypeillä teet enemmän myyntiä verkkokaupassasi

Verkkokaupan perustaminen - 5 tärkeää kysymystä liiketoiminnasta

Irtaudu verkkokaupan kuoleman tieltä