Paytrail case Gugguu

Asiakastarinat | Gugguu

Paytrailin palautusominaisuus helpottaa Gugguun arkea päivittäin

Gugguu on suomalainen lastenvaatemerkki, joka tunnetaan erikoisista leikkauksistaan, rohkean raikkaista väreistään ja jumpsuit­kokopuvuistaan. Tämä kotimainen lastenvaatemerkki on saanut luotua itselleen kovan kysynnän Suomessa. Myös ul­komainen kiinnostus on vahvassa kasvussa. Alati kasvava suosio on yllättänyt osaltaan itse yrittäjätkin.

Kotimaisen lastenvaatemerkin menestystarina

Gugguun taustalla ovat Anne Valli, Miia Riekki sekä Anne Sorvari, jotka perustivat yrityksen vuonna 2012. Yritys valmistaa, markkinoi ja myy sisarusten, Miian ja Annen, suunnittelemia las­tenvaatteita. Mallistoja ilmestyy vuosittain kaksi kappaletta.

Kotimaisen lastenvaatemalliston suosiosta kertoo paljon se, että Gugguu nelinkertaisti oman liikevaihtonsa toisen toimintavuotensa aikana. Mallistojen suuren kysynnän vuoksi yrityksen toimitilakin jouduttiin pian vaihtamaan moninker­taisesti kotitoimistoa isompaan varastotilaan.

Tällä hetkellä Gugguu työllistää neljä vakituista henkilöä, jotka pyörittävät yrityksen toimintaa Tampereelta käsin. Yrityksen liikevaihto oli 880 00 euroa vuonna 2014. 

Verkkokaupan osuus kasvaa nopeimmin

Gugguu­mallistoja myydään pääosin vuonna 2013 perustetun verkkokaupan kautta. Myös jälleenmyyjät ovat tärkeä myyntiväylä. Yrityksellä on 15 suomalaista ja useita ulkomaalaisia jälleen­myyjiä, joita löytyy muun muassa Yhdysvalloista, Kiinasta, Taiwanista ja Saksasta.

“Tekemämme markkinatutkimuksen mukaan lastenvaatteita ostetaan ensisijaisesti verkossa. Ennusteiden mukaan tämä kanava tulee jatkossa kasvamaan vielä entisestään. Verkkokaupan perustaminen oli meille siis hyvin luonnollinen jatkumo. Sen ansiosta pystymme palvelemaan asiakkaitamme ja heidän ostotottumuksiaan parhaalla mahdollisella tavalla”, Gugguu-vaatemerkin yrittäjä Anne Valli kertoo.

Paytrail-case-Gugguu-sivusto.jpg

Hyvä ja henkilökohtainen asiakaspalvelu onkin aina ollut vaatteiden laadun ja kestävyyden lisäksi tärkeä arvo yrityksen toiminnassa.

”Verkkokauppa palveli meidän tarpeitamme muutenkin tarkoituksenmukaisella tavalla. Halusimme pitää toi­mintamme kustannukset alhaalla ja olla sitomatta itseämme kivijalkamyymälän pyörittämiseen. Näin meille on jäänyt enemmän aikaa mallistomme markkinointiin sekä tulevien mallistojen ideointiin ja suunnitteluun”, Anne jatkaa verkkokaupan perustamisen syihin liittyen.

Gugguu on toiminut alusta lähtien myös kansainvälisesti. Verkkokauppa on omalta osaltaan tukenut hyvin yrityksen kansainvälistä myyntiä.

Tekisin saman valinnan uudestaan, eli suosittelen Paytrailin palvelua kaikille verkkokaupoille koosta riippumatta.” - Anne Valli, Gugguu


Paytrail-maksupalvelu mukana alusta lähtien

Gugguu-­verkkokaupan maksuliikenne on hoidettu kaupan perustamisesta lähtien Paytrail­in maksupalvelun avulla.

“Halusimme verkkokauppaamme maksupalvelun, jonka avulla maksut hoituvat turvallisesti ja johon suoma­laiset asiakkaat voivat luottaa. Mielikuvamme Paytrailista oli nimenomaan luotettava, joten tämän mak­supalvelun valinta oli meille varsin helppoa”, perustelee Anne Valli Paytrailin valintaa.

Tyytyväisenä palvelutasoon ja viestintään

Paytrail-case-Gugguu-haalari.jpgAnne Valli on ollut hyvin tyytyväinen Paytraililta saamaansa palveluun ja hän kuvaa yhteistyötä seuraavanlais­esti:

“Maksupalvelun käyttöönotto sujui erittäin helposti – ongelmia ei ollut silloin eikä kyllä sen jälkeenkään. Ainoastaan Jousto­lasku oli jossain vaiheessa vähän hidas. Palvelu on skaalautunut hyvin verkkokauppamme asiakaskuntamme kasvun myötä.”

”Paytrailin Kauppiaspaneeli, eli toiminto, jonka kautta kauppias käytännössä hallinnoi verkkokauppansa mak­suliikennettä, on helppokäyttöinen ja se toimii hyvin. Myös asiointi Paytrailin ihmisten kanssa on aina ollut hyvin sujuvaa. Jos meillä on ollut jokin ongelma tai kysymys, olemme aina saaneet Paytraililta nopean vastauk­sen tai avun ongelmaamme. Koemme heidän myös tiedottaneen erilaisista asioista ja uudistuksista hyvin.”

Paytrailin uudistunut palautustoiminto saa Gugguulta erityiskiitoksen

”Paytrailin palautustoiminnon uudistuminen on helpottanut meidän arkeamme huomattavasti. Palautusten tekeminen onkin meille tällä hetkellä hyvin yksink­ertaista. Asiakkaat saavat nopeasti palautussumman sille maksutavalle, jolla he ovat maksaneetkin.”

”Lisäksi palautuksiin liittyvää maksuliikennettä voi seurata koko ajan ja teh­dystä hyvityksestä jää merkintä myös meidän kirjanpitoomme. Tämä helpottaa asiakaspalvelutyötämme merkittävästi”, Anne Valli kertoo.

Gugguu-verkkokauppa

Kuukausittainen kävijämäärä: noin 90 000, joista uniikkeja käyntejä noin 60 000.
Tuotemäärä verkkokaupassa: yli 200.
Verkkokauppa-alusta: Magento.
Suurin haaste: Verkkokaupan tulee kestää tilapäiset kävijäpiikit, esimerkiksi uuden malliston julkaisun yhteydessä tai alennusmyyntien aikana.
Parhaat käytännöt: Hyvin ja selkeästi varastoidut tavarat ja siisti varasto tekevät tuotteiden keräilystä helppoa. Keräilyvirheet minimoidaan siten, että kaksi henkilöä tarkistaa jokaisen tilauksen.
Pääasialliset markkinointikanavat: Facebook ja Instagram.

Mitä Jutta Gustafsberg erityisesti arvostaa verkkomaksupalvelussa? Lataa Fitfarmin case täältä.