Maxikarkki

Asiakastarinat | Maxikarkki

"Ilman Paytrailia meiltä puuttuisi auttava kumppani, joka kasvaa kanssamme”

Vuonna 2017 Suomen markkinoille verkkokauppansa avanneella Maxikarkilla oli heti alusta lähtien käytössään Paytrailin maksupalvelu. Maxikarkin verkkokauppayrittäjät Daniel Hirvonen ja Matias Toukonen ovat arvostaneet Paytrailissa varsinkin avuliasta ja proaktiivista asiakaspalvelua sekä järjestelmän luotettavuutta. Kaksikon mukaan Paytrail on myös ollut mukana mahdollistamassa herkkuverkkokaupan huimaa kasvua.

Herkkuja suoraan kuluttajille netissä myyvän Maxikarkin vetäjät Daniel Hirvonen ja Matias Toukonen istuvat yrityksen keskusvarastolla Maarianhaminassa, Åland Postin tiloissa. Kaksikko kertoo Paytrailin maksupalveluiden olleen Maxikarkin käytössä vuodesta 2017 asti, jolloin ruotsalaisen emoyhtiön yritys lanseerattiin Suomen markkinoille.

"Paytrailin maksupalvelu on ollut todella kätevä ja se on helpottanut meidän jokapäiväistä arkeamme. Paytrailin ansiosta voimme keskittyä olennaiseen eli markkinointiin, asiakaspalveluun ja kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen luomiseen", Toukonen kiittelee.


 

Vähemmän keskeytyneitä ostoja – enemmän onnistuneita asiakaskokemuksia

Paytrailin ansiot ovat näkyneet muun muassa keskeytyneiden maksujen vähäisyytenä ja hyvän ostokokemuksen luomisena asiakkaan suuntaan. Kaksikon mukaan Paytrail on myös osaltaan mahdollistanut Maxikarkin huikean kasvun. Toimiva, luotettava ja hyvät maksuvaihtoehdot tarjoava maksukumppani on Hirvosen ja Toukosen mukaan verkkokaupan peruspilari.

"Olemme kasvaneet rajusti ja kasvu jatkuu. Tärkeää kasvussa on toimiva maksukumppani, jolta saamme apua tarvittaessa ja joka auttaa meitä kasvamaan. Tarvitsemme kasvussa dynaamisen kumppanin, joka voi reagoida markkinoiden muutoksiin nopeasti ja skaalautua mukanamme. Paytrail on ollut kaikkea sitä meille", kaksikko perustelee.

"Paytrail on mahdollistanut meille sujuvan maksuprosessin ja sitä kautta vähemmän keskeytyneitä ostoja. Kassa on ostotapahtuman viimeinen vaihe ja on tärkeää, että asiakkaalle jää kaupankäynnistä hyvä kuva. Paytrailin vaikutus myyntiimme on siis iso", yrittäjät vielä jatkavat.

Mutkaton käyttöönotto ja laajat maksutapavaihtoehtot

"Paytrail toimittaa kattavan palvelun ja siinä oli olemassa integraatio verkkokauppaamme. He olivat myös joustavia ja heillä oli toimiva asiakaspalvelu. Paytrailin ”repussa” on paljon eri maksuvaihtoehtoja, joita voi helposti lisätä verkkokaupan maksutapavalikoimaan", Toukonen kertaa.

Myöskään palvelun käyttöönoton kanssa ei ilmennyt ongelmia.

"Käyttöönotto oli sujuva ja mutkaton. Nostimme vain valmiin integraation mukaan verkkokauppaan ja se oli pitkälti siinä. Sen käyttö on todella helppoa ja järjestelmä on hyvin intuitiivinen", Toukonen selvittää.

"Myös palvelun kauppiaspaneeli on todella helppo ja käyttäjäystävällinen, eikä se vaadi suurempia opetteluja. Mielestäni kauppiaspaneeli on koko palvelun paras ominaisuus", Hirvonen jatkaa.

Hektinen verkkokauppa tarvitsee aina auki olevan asiakaspalvelun

Erityistä kiitosta Paytrail saa 24/7 auki olevasta asiakaspalvelustaan. Yrittäjät kertovat saaneensa apua ongelmatilanteissa jopa juhannusaattona.

"He ovat heti valmiita auttamaan, mikä on hektisessä verkkokaupankäynnissä erittäin tärkeää. Mekin olemme auki 24/7, joten voimme tarvita apua milloin vain", Toukonen korostaa.

Toukonen ja Hirvonen voivat varauksetta suositella Paytrailia muillekin verkkokauppiaille.

"He ovat kotimainen, luotettava ja nopea kumppani. Ilman Paytrailia meiltä puuttuisi mutkaton ja auttava kumppani, joka kasvaa kanssamme", kaksikko päättää.

Maxikarkki

Etsitkö maksupalvelua?

Ota yhteyttä