Paytrail

Minkälaisen asiakaskokemuksen sinun verkkokauppasi tarjoaa?

Noora Pasanen Kirjoittanut Noora Pasanen - 2.5.2013

Yleensä verkkokaupan on vaikea erottautua. Samanlaisia tuotteita myydään monessa paikassa. Olennaiseksi kilpailukeinoksi voi nousta se millainen asiakaskokemus verkkokaupassa saadaan aikaan.

Keinoja erinomaisen asiakaskokemuksen luomiseen verkkokaupassa

 1. Panosta sivustosi hakukoneoptimointiin
 2. Paranna konversiota
  Tee ostamisesta mahdollisimman helppoa ja selkeää asiakkaille. Tässä voi hyödyntää esimerkiksi tilaajan tietojen tallennusmahdollisuutta verkkokaupassa. Myös one-click -tyyppiset maksumahdollisuuksia ovat mainioita. Niissä kuluttajan ei tarvitse joka kerta syöttää luottokorttitietojaan, vaan ne voi tallentaa kuluttajan omaan tiliin (kysy lisätietoja 0207 181 824)
 3. Personoi sivustosi
  Hyvä esimerkki hauskasti personoiduista verkkosivustoista on Varusteleka.
 4. Tee liitäntöjä yhteisöihin
  Verkkosivustolle voi laittaa tiedot esimerkiksi Facebook-ryhmästä, jossa voidaan keskustella tuotteesi tai palvelusi käyttökokemuksista jne.
 5. Erottaudu eduksesi asiakaskohtaamisissa
  Yksi verkkokaupan erottautumiskeino muista saman alan verkkokaupoista on ehdottomasti panostaminen erinomaiseen asiakaskokemukseen ja loistavaan asiakaspalveluun. Verkkokauppasi asiakaspalvelijat lunastavat palvelulupaukset asiakaskohtaamisissa.

Avain erinomaisen asiakaskokemuksen tuottamiseen on se, että tunnistaa keskeiset asiakaskohtaamiset ja ymmärtää mitä niissä oikeasti tapahtuu. Minkälainen asiakaskokemus muodostuu sinun verkkokaupassasi jos asiakas etsii tiettyä tuotetta ja haluaa ennen varsinaista ostopäätöstä kysyä lisätietoja? Voiko asiakas ottaa puhelimen käteen ja soittaa verkkokauppaan selvittääkseen asian heti? Vai pitääkö asiakkaan ensin kaivaa yhteystiedot toimitusehtojen viimeiseltä riviltä ja todeta, että asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin klo 9-12?

Mittaa asiakaskokemusta

Jotta voit ymmärtää millainen asiakaskokemus verkkokaupassasi syntyy, sitä täytyy ensin mitata. Mittausta voidaan tehdä erilaisin keinoin. Ennen mittaamista on kuitenkin hyvä tehdä selväksi se, mitä halutaan selvittää ja miten mittaaminen suoritetaan. Voidaan tutkia esim. hävittyjä asiakkuuksia ja pyrkiä sitä kautta pienentämään asiakaspoistumaa.

Hyödynnä tuloksia

Asiakaskokemusta mitattaessa on syytä miettiä miten tuloksiin reagoidaan ja miten ne viestitään asiakkaille. On tehty tuhansia asiakastyytyväisyyskyselyitä, joiden perusteella ei sitten ole ryhdytty mihinkään toimenpiteisiin. Hyödynnä asiakaskokemuksen mittaamisesta saatuja tuloksia myynnin, markkinoinnin ja asiakkuuksien hoidon kehittämisessä.

Kommentoi minkälaisia asiakaskokemuksia sinulle on tullut verkkokaupoissa vastaan tai miten olet pyrkinyt luomaan erinomaista kokemusta omille asiakkaillesi!

Lue myös:

Milloin tutustuit palveluusi?

Kuinka saat minut verkkokauppasi asiakkaaksi?

Verkkokaupan someasiakaspalvelu kuntoon – 6 artikkelia avuksesi

paytrail-icon Verkkokaupan UX