Paytrail

Helpbox-verkkokauppa: ”Asiakkaita saisi olla enemmän”

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 3.3.2014

Kysyin asiakkaamme Helpboxin Pasi Leskiselta mitä kuuluu, johon hän vastasi: Hyvää kuuluu muuten, mutta asiakasmäärä saisi olla suurempi. Pasi on tuskin ainoa kenelle kuuluu juuri tätä.

”Idean keksiminen helppoa, tuotteistus hieman haastavampaa, mutta vaikeinta on saada myytyä.”

Pasin yhden miehen yritys ja yhden tuotteen verkkokauppa sai alkunsa kun hän kyllästyi joka ilta siivoamaan hurjan määrän lastensa legoja leikkien päätteeksi. Tuskasta syntyi aivan uniikki patentoitu laatikko, joka on samaan aikaan myös lelu ja siivousapu.

Helpbox auttaa legojen kanssa

Kuunnellessani Pasia olin aivan ymmälläni miksi Helpboxia ei löydy jokaisesta lapsiperheestä. Seuraavat asiat ovat Pasin mielestä vaikuttaneet tähän:

  1. Kukaan ei osaa edes kuvitella saatikka googlata näin pitkälle vietyä uniikkia ratkaisua. Lelulaatikon on helppo ajatella löytyvän esimerkiksi tutusta tavaratalosta tai sisustuskaupasta ja niistä sitä myös etsitään sekä kivijalan että verkon puolelta.
  2. Rahoituksen saannin tolkuton vaikeus. Esimerkiksi tuoreeseen Lego-leffaan olisi saanut mainoksen noin 7000 eurolla, joka olisi hyvin todennäköisesti räjäyttänyt verkkokaupan tilauskannan. Rahoitusta ei kuitenkaan mistään suunnasta saatu.
  3. Ketjuja vaikea saada jälleenmyyjiksi. Neuvotteluja useiden kanssa on ollut ja kiinnostusta, mutta moni haluaa nähdä ensin tuotteen jo olevan jossain toisessa ketjussa tarjolla.
  4. Tuotetta on vaikea verkon yli esitellä. Pasin esitellessä tuotetta messuilla, jopa seitsemän kymmenestä henkilöstä ostaa tuotteen.

Tarina toimii

HelpboxMielenkiintoinen ja ainutlaatuinen tarina on Helpboxin kohdalla vedonnut. Siitä kertoo yrityksen ja Pasin saama näkyvyys mm. TV:n puolella Leijonan luolassa, Vanessa ja pikkuväessä, Puoli seitsemässä sekä lukuisissa lehdissä. Tämä ansaittu media on johtanut näkyvyyspiikkiin ja tunnettuuden lisääntymiseen, mutta siitä on ollut vaikea johtaa kiinnostuneita verkkoon ostamaan.

Yrityksen tarinaa voi lisäksi seurata Facebookissa, joka on yrityksen tärkein markkinointikanava ja jossa peukuttajia löytyy jo likipitäen 3000.

Mitä jatkossa, mitä opittu?

Helpbox suuntaa katseitaan USAn markkinoille ja tämän edistämiseksi on jo agenttikin palkattu. Suomessa ostovoima on vielä toipumassa, mutta USAn markkinoilla on jo enemmän tilaa premium-tuotteille. Pasi painottaa, että ei kannata rajoittaa kohderyhmää pelkästään Suomeen.

Lisäksi tuote pitää olla huippukunnossa ja oma usko siihen timanttinen! Sitkeyttä tarvitaan kuten myös erinomaista kumppaniverkostoa.

Tehokkuus tuotannossa ratkaisee paljon massatuotantotuotteissa, jotta loppuhinta ja kate tekisivät toiminnasta menestyksekästä. Näihin Helpbox on panostanut, mutta edelleen, niitä asiakkaita saisi olla enemmän.

Nyt lyödään viisaat päämme yhteen, mikä auttaisi Pasia ja muita vastaavien haasteiden parissa painivia verkkokauppiaita?

Lue myös:

Aurinko porottaa kesäverkkokaupoille juuri nyt

Tracker Oy: Keskittyminen mahdollistaa markkinajohtajuuden

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi