Paytrail

Kiinnostus käsienheiluttajien verkkokauppaa kohtaan kasvussa


Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 3.11.2014

Salaisuus jonka olemme TWIDillä tienneet pitkään on ollut viime päivinä myös muiden huulilla: täällä verkossahan voi myydä muutakin kuin vaatteita ja lentolippuja!

Viime viikolla Kauppalehti uutisoi Paytrailin ja TWIDin yhteisen asiakkaan Fitfarmin menestyksekkäästä onlinebisneksestä, joka perustuu lähes täysin verkon välityksellä tarjottavaan sisältöön, kuten valmennusvideoihin, ruokaohjeisiin ja verkkokeskusteluihin. Ja tämä on vain yksi loistava esimerkki siitä, kuinka eri alan asiantuntijoiden osaamista voi skaalata monikertaisesti laajemmalle asiakaskunnalle perinteisiin valmennuskeinoihin verrattuna.

Käsienheiluttelijoiden ja muiden ammattiosaajien verkkokaupassa voit siis myydä fyysisten tuotteiden sijaan osaamista, tukea, neuvoa ja konsultaatiota. Erilaiset video-, teksti-, musiikki- ja äänitesisällöt mahdollistavat tavan opettaa omia asiakkaita lähes yhtä monipuolisesti kuin kasvotusten. Ja kun asiakkaalla on hätä, voi palvelun ylläpitäjä turvautua keskustelupalstaan, chattiin, webinaariin tai videopuheluun.

Vaikka verkkokoulutus ei vetäisi kaikessa vertoja kasvotusten järjestettäville seminaareille tai luokkahuonekoulutuksille, vain harvalla on varaa kalliisiin ja yksilöllisiin asiantuntijapalveluihin. Verkosta voi kuitenkin kaivaa asiantuntijan esiin aina tilanteen vaatiessa, ilman pelkoa pikakonsultaation tuntihinnasta.

Verkkosisältöä ja omaa osaamista voi myydä kuka tahansa asiantuntija tai alan harrastaja, jolla on muita kiinnostavaa ammattitaitoa. Esimerkiksi meillä TWIDillä erilaiset bloggarit, valmentajat, konsultit ja kirjailijat ovat onnistuneet muuttamaan osaamisensa kannattavaksi nettibisnekseksi.

Asiasta lähemmin kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan tänä torstaina 6.11. järjestettävään Asiantuntijuuden myynti verkossa –webinaariin klo.9.00.

Ja nyt vaan kädet heilumaan!
Tytti Kontulainen
, Head of Marketing, TWID

Lue myös

Mitä huomioida verkkokauppa-alustaa valitessa

Harrastuksesta työksi – verkkokauppayrittäjyys otti ja vei

Verkkokaupan perustaminen: 8 vinkkiä menestykseen

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi