Paytrail

Tutkimus: Verkosta usein ostavat osaavat jo kaivata helpompaa maksamista

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 3.8.2015

Mainetutkimus on tältä vuodelta taas paketissa. Tällä kertaa teimme tarkempaa kysymyspatteria kuluttajille, sillä heidän tarpeensa ja käyttäytymisensä ymmärtäminen ovat avain paitsi heidän, myös yritysasiakkaidemme onneen. Kyselyn mukaan 25-34 ja 35-44 –vuotiaiden joukossa verkkomaksamisen vaiheet minimoivan Paytrail-tilin hyötykäyttäjien määrä oli muihin verrattuna suurin. Näillä ikäryhmillä on ostovoimaa ja he hyödyntävät verkkoa aktiivisesti hankinnoissaan. Sukupuolella ei ollut merkitystä helpomman ostamisen vaatimukseen.

Kuukausittain tai sitä useammin maksaneiden vastauksissa helpomman maksamisen tarve ja arvostus nousi selkeästi esille. Harvemmin ostavat olivat tyytyväisiä ns. perinteisiin maksutapoihin.

Tämä tulos oli toki odotettavissa, sillä usein toistuvana toimintona perinteinen verkkomaksaminen on turhauttava toimenpide eikä yksikään kuluttaja hyväksyisi sitä sellaisenaan esimerkiksi ravintolassa tai kivijalan kassalla.

Harvoin verkosta ostavia perinteisen verkkomaksamisen monimutkaisuus ei ehkä häiritse, mutta oletettavasti helpomman maksamisen palvelun omaksuminen vaikuttaisi jonkin verran heidän ostokynnyksensä madaltamiseen ja sitä kautta ostotiheyteensä verkossa.

Oston helppouteen onkin tärkeä kiinnittää huomiota ihan jokaisessa ostopolun vaiheessa, mikäli mielii huolehtia suosiostaan ahkerien verkko-ostajien silmissä. Odotamme mielenkiinnolla millaisia asioita ensi vuoden kyselystä nousee esille. Vain yksi asia on varmaa ja se on muutos.   

Muita artikkeleita asiakaskokemuksesta verkkokaupassa

Lupaan, että poistamme monimutkaisuuden ostoprosessista verkossa

”Voiksä antaa sen mun VISAn sieltä käsilaukusta?”

Milloin tutustuit palveluusi?

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi